Известие

Collapse
No announcement yet.

Петиция в подкрепа на образованието

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от warbah
    Ако бях на мястото на министър Вълчев щях да направя следното.Щях да кажа на г-жа Такева хайде сега седни на моя стол в министерството
    и ти им увеличи заплатите със 100% ама със 100%.и щях да си хвана шапката и да се разкарам от тази лудост.
    Да не е луд , де ще намери такава лапаница ?А и колкото и странно да ти се струва ,би трябвало той да напъва за по-високи заплати не Такева.

Първоначално публикувано от pifeca
    Сутринта чух в Англия на 1 човек в образованието вкл. помощен персонал имало 12 ученика. В България на 1 само 4. Познайте с колко трябва да се съкратят. Заплатите се ниски факт, но и реформа няма. не може каруцата пред коня първо заплатите после ... А иначе като намалеят хората и общините където мога дадат и те може да стане и 100%. Но сега за съжаление училището е като социална помощ за някои преподаватели. А тези които си могат, си изкарват по няколко заплати с частни уроци.
    В Англия имат по-малко задължения и затова повече ученици :P .Българския учител копа градинки ,боядисва стаи ,ремонтира столчета и чинове ,и извършва секви други подобни педагогически форми на труд .Обаче 1 нещо ми се набива в оЧото ,що не спретнат една РЕФОРМА докат си правят седмичната оперативка ами чекат министерството и инспектората !?!?!?! А модата с частните уроци е неква конспирация на МИ6, че по времето когато бех ученик само природно надарените с тъпота ходеха на такива мероприятия , ама сега кат са рекли ЧАСТЕН урок ..............................!!!!

Първоначално публикувано от BatVas
    А в Англия определено образованието е на едно от най-високите нива. 1 зает=12 ученика, Бг - 1 зает = 4 ученика .
    значи може да увеличат заплатите и с 300% ако оставят само истинските УЧИТЕЛИ.

защото учител е призвание, нямам какво да се лъжем не всички учители са еднакви - може ли да ми цитирате баловете за прием по "ПЕДАГОГИКА"
    Щото аз имах съученици/чки , които ,като не ги приеха нищо друго записаха педагогика
    Верно им е високо нивото .....знаят къде е най-евтина пиячката ,в кой магазин има намаление ,къде най евтино да идат на почивка и как да дойдат да си оправят зъбите в България .Ама като се замисля ,ние тези неща от невръстни си ги знаем ,тъй че закво са ни учители ?!?!?! Да бегат на борсата или в Англия :P :P .
    Балове за прием незнам ама знам как човек, който дори с ЕЛКА смяташе грешно ,влезна с връзки в Селскостопанския (като 2 спец.-Икономика на сел.стоп.) и пак с връзки ,но вече и с тапията ,работи в 1 от най големите банки в БГ .
    ПП.От тогава нямам авоари там :P .

Първоначално публикувано от vladu
    бах и даскалите ... и тоя форум ги обсъжда.

няма смисъл да им се дават пари.

дайте ги на мен - аз повече заслужавам 100% отгоре.

искам петиция за пред шефа ми и на бартерни начала се подписвам в петицията на секи подписал се у моята. айде с мир.

бах и даскалите ...
    бах я ...
    както казва виден наш съфорумник ... те да продължават да дават по 20 лева за ноу дите да ги видя тея даскали дет риват за пари кого ще обучават.

и защо въпросните даскали стачкуват сега, когат трее да бачкат, а цяло лято бяха доволни от заплатите си?

тва не е въпрос.
    аз мое да не съм в час но:
    ми за кво да им обръщат внимание.

да земат обяснят точно, за кое да им се даде тия 100%?

по-хубави ли са станали, децата по-начетени ли, по-кадърни ли са?
    не можело да се живее с 350 лева - ми да не е само те да вземат толкова?

аз пак казвам - аз заслужавам 100% отгоре повече от даскалите, но ще ми ги дадат и без стачка.
    Приятелю ,говорим за земни работи ,които май са ти много далечни и е срамно да се излагаш така .
    някой ден.
    Няма да ти казвам кво си пее колегата по повод изказвания с толкова оптимистичен характер :P :P .

Първоначално публикувано от zaryto
    Колегата "vladu" е страшно прав!С какво учителите са заслужили повишение?Децата по цял ден висят по кафетата вместо да са в час.По цял ден си клатят краката пък искат 600 лева да зимат.Закакво да ги зимат?Ще се подобри ли нивото на образованието?Пък и сички искат 100 процентно увеличение не само те!На кой му стига заплатата в наши дни?Защо трябва децата ни да го отнасят?Дайте тогава от утре сички да стачкуваме и нищо да не правим а? Докатo не настане потоп...
    По-вероятно е да е нашмъркан ,а не прав .Колкото за децата....кой каквото си го направи.Висяло в кафето- ми сега още не се е родило и има ГСМ, КОМП , изсулени дънки и обица на носа,къде да ходи другаде?!?! Па когато е трябвало да му се обърне внимание,да му се начертаят ориентирите в живота кво става? Мама му зима 1 киндер с играчка менте вътре и си подсигурява спокойствие после го мята пред компа или ДВД-то и воала проблема е решен.Мама угажда ,тате угажда и кат стане на 13 ....бря полуидиот с цигарка в кафенето 3 венерически болести и речник на неандрталец.Първо трябва да се повиши нивото на възпитанието ,от тук ще дойде и по високото ниво на образование.И неразбрах с какво са задължени учителите към децата и родителите?А децата и не само те ще го отнасят,докато не се научите да уважавате труда на хората не само вашия собствен.
    И в тоя ред на мисли спирам да пиша, че много работа ме чака днес .
    Alfa Romeo 155 1.7TS 09.95г. нема кожа ,джакузи ,хладилник и теглич !!

Comment

• Ха намен определено не мие твърде ограничен погледа върху нещата,защото си имам един дванадесетокласник във вкъщи и много добре знам за какво става въпрос.То верно че учениците са поизтарвани,ама даскалите напрао си е карат през къра..
      Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
      За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

• По-вероятно е да е нашмъркан ,а не прав
        Ха-ха
        Боже колко мъка има по тоя свят учениците били по кафенетата и виновните забележете са учителите. Абе ай да видим дали дъщеря ми ще виси по кафенетата. Още малко ще поискате учителите да ви възпитават децата и да ги гледат в тях. Вие само ги правете и айдее после малко са ми помощите, учителите лоши.....
        А на колегата с дванайсетокласника ще кажа, че според закона въведен от този страхотен министър ученик последна година не може да бъде изключен. Ай ся ми кажи кое ше го държи в училище?
        За последен път ще напиша, че реформи не се правят щот е модерно. Правят се като има проблеми с ясна идея какво да се промени. Изказвания от рода "клатят си краката" са далеч от яснотата.
        Тия приказки "заслужават не заслужават" са напълно излишни.

@Alfa_user беше написал някои нещица по-горе.

Трябва ли да го коментираме изобщо:
        Народе твоите учители стачкуват!!! Те са те учили. Колко от тях са келеши завършили през последните 10г и колко са другите? Докога с тоя български манаталитет: "Що пък някой да взема повече от мене"
        Няма смисъл да пиша повече всичко е казано в предните страници.
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• Ми Ок щом си толкова ОPEN що не си ги вземеш в вас даскалите ?Като стане дъщеряти 12 клас пак ще си говорим кой прав,кой крив!Израза си клатят краката е толкова точен че повече няма накаде..начи аз да дам 2000 лева за частни уроци по БГ и по Математика и на сичкото отгоре да съм съгласен че заслужават тея хора повишение на заплатите?Кат са толкова кадърни даскалите и си гледат работата защо всяко второ дете на което тяхните имат финансовата възможност ходи на частни уроци?На всичкото отгоре децата не ходят вече 1 месец г/д на училище и накрая на годината ще държат матура . Страшни са даскалите ако питате мен не 100 ми 300 процента тря да им дадем..дайте 1 фонд да направим в клуба за дарение
          Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex

Comment

• Първоначално публикувано от zaryto
            Ми Ок щом си толкова ОPEN що не си ги вземеш в вас даскалите ?Като стане дъщеряти 12 клас пак ще си говорим кой прав,кой крив!Израза си клатят краката е толкова точен че повече няма накаде..начи аз да дам 2000 лева за частни уроци по БГ и по Математика и на сичкото отгоре да съм съгласен че заслужават тея хора повишение на заплатите?Кат са толкова кадърни даскалите и си гледат работата защо всяко второ дете на което тяхните имат финансовата възможност ходи на частни уроци?На всичкото отгоре децата не ходят вече 1 месец г/д на училище и накрая на годината ще държат матура . Страшни са даскалите ако питате мен не 100 ми 300 процента тря да им дадем..дайте 1 фонд да направим в клуба за дарение
            Много си отворен ти!И пишеш глупости.
            Учителите са си в правото да стачкуват, а на теб щом не ти изнася трябва да се замислиш защо е така.
            Даваш 2000 лева за частни уроци по математика, защото не учителите, а детето ти си е клатило краката предишните 5 години.Хайде със здраве колега!

П.П. На всеки му се иска да вярва на детето си, но истината е, че учителите не са виновни, че децата са нагли, невъзпитани и прости.Това е истината!

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Ми Ок щом си толкова ОPEN що не си ги вземеш в вас даскалите
              1) Аз даскал вкъщи си имам вече, че и си го и гледам последния месец.
              2) Ич биля не съм отворен, а дъщеря ми тепърва ще я правя , говорех образно.
              3) Имал си, дал си 2000лв. Аз за частни уроци в училище пари не съм давал, нашите също. Не са ми трябвали, никой от учителите не ме е принуждавал. Ако детето ти има нужда давай - всички деца са различни, а математиката не е за всеки. Ако обаче някой те изнудва/ принуждава викаш директори, МВР, Господари на ефира и т.н.
              4) матуррите ги измисли пак тоя хубостник министъра...
              Та така...

Comment

• Виж аз глупости неговоря и всичко което казвам мога да го докажа,това че нямате деца ученици и че вие сте завършили преди години е отделен въпрос.И аз когато завършвах нямаше уроци и щуротий.Но я се огледайте малко около вас и разпитайте да видите амбициозните родители които искат от децата им да стане нещо каде ги пращат и за кви суми става на въпрос.Нз кои какво си мисли за собственото дете,но моито през сичките тея 5 години дето колегата ми вика че не било учило,точно противното винаги си е имало успех около 5, 5 и нещо и винаги си е учило.Цялата бъркоятия идва от учебната програма,кяото е просто извънземна явно?!?И от даскалите.Според вас нормално ли е на изпитите след 12 клас да има задачи,които изобщо не са предвидени за преподаване в учебния материял през годината?И ако си един ученик и не си ходил на уроци откаде ще знаеш как се решава тая задача и как да е подредиш? Пък и нормално ли е даскала ти от училище вечерта да идва в дискотеката пиян залян и да ходи да зарибява непълнолетните а?Или на тва второто съм свидетел даже,даскалка в основно училище която води ученици до 4-ти клас и им поставя основите дет се вика седнала в ресторанта на 1 маса от мен пияна заляна пада става с един балетист се натискат стават да си ходят са варгалят в ресторанта пияни като талпи?Тва ли са даскалите дето искат увеличение? Явно не им стигат за баровете парите то с 350 лева как да си поръчаш Бутилка Джеймсън? Нестава то така.. Че има и заслужили има!Ама те са по 2ма 3ма в училище! А това че си гледаш даскал във вкъщи е отделен въпрос естествено е, че ще застанеш зад него.
                Ае толкова от мен по темата всеки си има мнение... нормално е аз като давам парите да съм недоволен,на другия жена му като е учителка той да скача с 2 ръце за 100 процента..
                ПС Етва е даскалката по математика на сина ми,вижте какъв фотошоп са и направили защото винаги е на градус,дори и в училище!

Comment

• Виж сега приятелю, тия пияни, заляни, свалячи и т.н. са частен случай. Имам немалък опит с учители, вервай ми. Като срещнеш такъв ти писах по горе кво се прави,не обичам да се повтарям.
                  А за задачите за 12клас... те тва е адски тъпо такива работи ме изкарват от кожата ми. Обаче много хора се подвеждат точно като теб. Учебният материал го пускат под формата на няколко учебника отгоре(което издателство даде повече рушвет) и казват изберете си вие. Задачите за крайния изпит не се знаят докрая и няколко дни преди изпита им ги спускат от министерството. Тъй че учителите нямат хабсолютно никаква вина за това, че някоя фръцла в министерството и е хрумнало точно този тип задача да тури там без да отвори одобрените от нея учебници.

Не бързай да съдиш без да си наясно със ситуацията.

Comment

Ми Ок щом си толкова ОPEN що не си ги вземеш в вас даскалите ?Като стане дъщеряти 12 клас пак ще си говорим кой прав,кой крив!Израза си клатят краката е толкова точен че повече няма накаде..начи аз да дам 2000 лева за частни уроци по БГ и по Математика и на сичкото отгоре да съм съгласен че заслужават тея хора повишение на заплатите?Кат са толкова кадърни даскалите и си гледат работата защо всяко второ дете на което тяхните имат финансовата възможност ходи на частни уроци?На всичкото отгоре децата не ходят вече 1 месец г/д на училище и накрая на годината ще държат матура . Страшни са даскалите ако питате мен не 100 ми 300 процента тря да им дадем..дайте 1 фонд да направим в клуба за дарение
                    Пак влязохме в порочен кръг - Ниски заплати -> Ниска конкуренция за работното място -> Ниска мотивация за работа -> Ниско качество на образованието -> ЧАСТНИ УРОЦИ.
                    Варинати за стимулиране на учителите и увеличаване на конкуренцията между тях:

1) Финансов - увеличение на заплатите и реформи
                    2) Бой с камшици на голо всяка сутрин
                    3) Дай предложение ..........
                    Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

• Атакаа аз съм съгласен с министъра!Да ги сакратят половината и да им направат ако искат и по 1000 лева заплатите!Само децата да си получават образованието.

Comment

• Леле като гледам какво плюене , какви нападки срещу нас, та чак си викам дали да не скрия професията си, че да не взема току виж да го отнеса за всички колеги които заслужават
                        Определено мога да кажа, че не всички учители са толкова достойни и висококачествени, колкото вероятно би ви(ни) се искало.И аз познавам много такива, но познавам и такива които са като майка Тереза-раздават се безкрайно и безпределно.За себе си по добре да не говоря-не е много удачно, понеже моя труд може да бъде оценен най -вече от други хора имащи поглед и усет върху работата ми.
                        Но за тези умопомрачително смешни пари, които получава българския учител и това, че изобщо влиза в час е много. Не може да се упреква човек , които е притиснат до стената, че не дава всичко от себе си. Битието определя съзнанието-това са факти Или иначе казано -гладна мечка, хора не играе....прави ми впечатление,че тази зависимост не се разбира най -вече от хора, чието месечно заплащане надхвърля с пъти учителското.Което напълно обяснява отношението към учителите.
                        А за частните уроци:
                        1.Не повече от 10% от учителите дават частни уроци (началните учители не дават, в детските гардини – не дават; само единици прогимназиални и гимназиални дават)
                        2.Частните уроци се дават най-вече защото има търсене. Ако искате да ги спрете :
                        2.1.учете си децата сами
                        2.2.плащайте по 1лв на частен урок(ако намерите кой да ви преподава за левче на час)
                        3.Цената на частните уроци е пазарно определена на базата “търсене-предлагане”. Ако искате да намалите цената-съюзете се всички родители и не давайте повече от 1лв на частен урок (сещате се какво
                        ще стане тогава, надявам се)
                        4. Учителите, които са кадърни са икономически принудени да дават частни уроци за да могат да изхранват децата си (и себе си).
                        5.Върхът на глупостта е да се обвиняват учителите в некачествено преподаване с цел даване на частни уроци защото:
                        5.1.това е забранено със закон -учител да дава частни уроци на ученици, чиито преодавател е в настоящия момент.И никой учител не би си позволил заради 10 или 20 лв да рискува кариерата си, тъй като вероятността нарушението на този закон да бъде установена е 99,99%
                        5.2.учителите преподават еднакво на всички, а само единици взимат частни уроци (тези, които се нуждаят от допълнително предъвкване или индивидуално преподаване съответващо на умствените им способности). А за индивидуално преподаване цената е индивидуална.
                        И нещо по конкретно за цената на учителският труд.Официално цената на 1 учебен час в държавният сектор е около 3 лв на час, в частните училища е около 6 лв, а на "черно"-на пазара, тя е около 10-15 лв.А тъй като гледам много модерно стана тук да се говори за пазарна икономика-ами нали пазара определя цената.Щом пазара определя сам цена за учителския труд 10-15 лв на час, значи това е реалната цена на учителския труд.Крайно време е колегите (най -вече кадърните учители,а такива има много) да спрат да се продават на безценица
                        И сега на промоция само за клуба-за частния урок със план-тезис разработка ще ви взема като за държавен -само 3 лв

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                        Втора национална среща на 155

Comment

• Te много хора казаха по някои верни неща, но никой явно не си прави труда да чете онова, което не съвпада с изтрещелия му мироглед...
                          Колегата "vladu" е страшно прав!С какво учителите са заслужили повишение?Децата по цял ден висят по кафетата вместо да са в час.По цял ден си клатят краката пък искат 600 лева да зимат.Закакво да ги зимат?Ще се подобри ли нивото на образованието?
                          и т.н. и т.н. глипости - край на цитата
                          Май нещо и ти не си в ред... Как да научиш модерното пишлеме на нещо полезно, след като самото то не изпитва интерес към нищо, понеже мама и тати са му дали всичко. Old Fox и basmachi ясно казаха какъв е проблема, и как може да се реши. Но да питам и аз - ако ти, zaryto, си свестен родител, ще позволяваш ли на детето си да виси по цял ден по кафетата, по цяла нощ по дискотеките, и да не се вясва в училище, лъжливо подмамено от илюзията, че като е последен клас, не могат да го изгонят ?
                          За сведение на колегите - макар и последна година, ученик с достатъчно на брой неизвинени (или дори извинени) отсъствия, си получава отпусното като едното нищо - па да ходи да се оплаква на арменския поп че няма да може да кандидатства - примери вече има...
                          Лично аз съм се занимавал с обучение на хора (не ученици точно), и знам две страшно простички нещица :
                          -> 1-во - когато даденото детенце просто го няма в час - не можеш да го научиш на нищо, дори да си Айнщайн със сто нобелови награди по педагогика... а щом тия вундеркиндчета висят по цял ден в кафенето, не може да се оплакват от незнание после - всъщност, трябва да си вземат матурката с "отличен", а не да се жалват от "тъпи даскали" и да искат частни уроци като ги тресне кокала отзад че няма да могат да влязат в никой ВУЗ със сметките от кафенето;
                          -> 2-ро - липсата на заинтересованост у горките дечица по никакъв начин не може да е упрек само към учителите. Прост въпрос - защо има деца, които искат да учат, и деца които не искат ? В отговора се крие разковничето за днешната утрепана младеж - защото всички знаем/знаете колко наистина са на брой любознателните деца сега, и как точно им влияе семейната среда в посочените първи 7 години.
                          Айде нема нужда да се нахвърляте така върху учителите, защото това само показва колко сте голи и боси в собственото си възпитание, а респективно и във възпитанието на децата си !
                          А колегата Vladu да се опита наистина да поживее с едно поне дете на гърба си, сметки за плащане и транспортни разходи, със заплатка от 350лв, само за един месец - 30 календарни дни. Да го видя тогаз какъв пиперлия ще бъде ...
                          За всички плюещи и грозно грачещи душици - помислете си как ще се почувстват вашите учители като видят какви ги плещите - същите тези учители, които са ви помогнали да станете това, което сега претендирате да бъдете. Или и вие сте стигнали до тук чрез частни уроци ?!?

P.S. Не се извинявам на никого за горенаписаното. Отвратен съм от безхаберието, наглостта и пошлото мислене на всички засегнати от думите ми. За сетен път българинът показва какъв боклук е наистина... Заслужили сме си всички осмиващи и оплюващи анекдоти, вицове, разкази и романи. По-горе беше написано, че друга песен ще пее всеки един от вас, ако наистина има по един учител вкъщи. Питам аз тогаз - защо ще разбираме проблемите на нашите събратя само ако са ни в къщата, а иначе ще се правим на засегнати, обидени и възмутени? По-рано бях написал, че българите никога няма да бъдат единен и подкрепящ се народ. Имах надеждата че ще ме оборите. Но вече виждам, че съм адски прав. Бог да ни е на помощ
                          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Атакаа аз съм съгласен с министъра!Да ги сакратят половината и да им направат ако искат и по 1000 лева заплатите!Само децата да си получават образованието.
                            .. след това ще се наложи да учат по 40 ученика в един клас и пак ще ми ревеш че твойто дете не е усвоило материала защото учителите не са си свършили работата.

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa Pilot
                              Атакаа аз съм съгласен с министъра!Да ги сакратят половината и да им направат ако искат и по 1000 лева заплатите!Само децата да си получават образованието.
                              .. след това ще се наложи да учат по 40 ученика в един клас и пак ще ми ревеш че твойто дете не е усвоило материала защото учителите не са си свършили работата.
                              Не ще направят плътна програма за всеки учител и няма да увеличават бройката на учениците в клас. Сега има учители с по един , два часа дневно, а на другия ден има шест (просто по добра програма)
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Първоначално публикувано от BatVas
                                Първоначално публикувано от Alfa Pilot
                                Не ще направят плътна програма за всеки учител и няма да увеличават бройката на учениците в клас. Сега има учители с по един , два часа дневно, а на другия ден има шест (просто по добра програма)
                                Тогава един учител ще трябва да подготвя материала за 3-4 различни класа всеки ден което е невъзможно (това е тая работа която се върши вкъщи и всеки се прави че не знае за нея), а проверката на класните ще трябва да я отложи за лятната отпуска.

Comment

Working...
                                X