Карам си аз служебната кола в квартала. Още имаше сняг и показвах на един приятел колко държат новите зимни гуми. Завивам на едно кръстовище на малките улички в Лозенец и си продължавам нагоре с газ до ламарината. Виждам в огледалото една НИВА ми свети с бурканите. Отбих и спрях.
- Добър вечер!
- Добър вечер!
- Гони ли ви някой!
- Не ме гони никой.Вие ме спряхте.
- Амии! Защо карате бързо?
- Не е вярно не съм карал бързо.
- Защо ви поднесе колата на завоя?
- Как защо? Хлъзгаво е.
И от там като се почна едно заяждане, едни проверки по станцията на мен, на колата, на приятелчето... простотии.Оня иска проверка - дежурния му разправя - Стига си ме занимавал с глупости.
Мисълта ми беше: Може ли някой да ми каже кога и как имат право да ме спират и имат ли право да ме претърсват мен и да ми обръщат колата наопъки, а като ги питам - На какво основание го правите? Те ми отговарят - Полицейска проверка.
- Добър вечер!
- Добър вечер!
- Гони ли ви някой!
- Не ме гони никой.Вие ме спряхте.
- Амии! Защо карате бързо?
- Не е вярно не съм карал бързо.
- Защо ви поднесе колата на завоя?
- Как защо? Хлъзгаво е.
И от там като се почна едно заяждане, едни проверки по станцията на мен, на колата, на приятелчето... простотии.Оня иска проверка - дежурния му разправя - Стига си ме занимавал с глупости.
Мисълта ми беше: Може ли някой да ми каже кога и как имат право да ме спират и имат ли право да ме претърсват мен и да ми обръщат колата наопъки, а като ги питам - На какво основание го правите? Те ми отговарят - Полицейска проверка.
Comment