Известие

Collapse
No announcement yet.

От къде на къде ще ме спират и ще ми обръщат колата наопъки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От къде на къде ще ме спират и ще ми обръщат колата наопъки

Карам си аз служебната кола в квартала. Още имаше сняг и показвах на един приятел колко държат новите зимни гуми. Завивам на едно кръстовище на малките улички в Лозенец и си продължавам нагоре с газ до ламарината. Виждам в огледалото една НИВА ми свети с бурканите. Отбих и спрях.
    - Добър вечер!
    - Добър вечер!
    - Гони ли ви някой!
    - Не ме гони никой.Вие ме спряхте.
    - Амии! Защо карате бързо?
    - Не е вярно не съм карал бързо.
    - Защо ви поднесе колата на завоя?
    - Как защо? Хлъзгаво е.
    И от там като се почна едно заяждане, едни проверки по станцията на мен, на колата, на приятелчето... простотии.Оня иска проверка - дежурния му разправя - Стига си ме занимавал с глупости.
    Мисълта ми беше: Може ли някой да ми каже кога и как имат право да ме спират и имат ли право да ме претърсват мен и да ми обръщат колата наопъки, а като ги питам - На какво основание го правите? Те ми отговарят - Полицейска проверка.
    Alfa Romeo 75 24V

вервай ми имат основание

а къде ли в лозенец и аз съм там
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Тръгнах от ПРИМА кафе на якубица продължих по бигла по посока семинарията, ляво по златовръх и пак ляво по кораб планина и ме спряха. Бил съм карал в насрещното по бигла , за това ме спрели , а като им казах:
      - На бас че не съм, хайде да отидем да видим знака! И веднага извъртяха: - Какво имаш в багажника и т.н.
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

то и аз съм в лозенец та викам ти в коия част си
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Близо до старата водна кула.Май го водят горен лозенец.
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

на Галичица ли си ? комшо ?
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano
              на Галичица ли си ? комшо ?
              Ахам хвана ме. Въпреки, че някои я наричат Галип*чица
              Alfa Romeo 75 24V

Comment

И все пак мисля, че се отклонихме от темата. Интересно ми е някой може ли да ми каже от къде да прочета какви са правата и задълженията на забавляващият се с кола по пустите улички в три през ноща и тъпите квартални с патрулката, които нямат к`во да правят и са го спрели????
                Alfa Romeo 75 24V

Comment

За начало изяждаш с кориците ЗЗДП. После си взимаш един брой и си го носиш с теб в колата. Ако видиш, че не са прави за каквото твърдят, питай ги за номерата на значките, към кое РПУ са, имена, чин такива работи... длъжни са да ти кажат, а ти можеш да подадеш жалба после срещу тях. Макар че дали ще стане нещо, никой не може да каже...

П.П.: За съжаление пак могат да правят каквото си поискат, даже се озлобяват като видят, че знаеш повече от тях...
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Забелязах тяхната м**** да е*** .Щот като им се озъбих, че не съм направил никакво нарушение и тримата ме наобиколиха, ама им се дръпна защото не са очаквали такъв хърбел като мен да се зъби на трима дебели да не казвам какви. И все пак да ме карат да си вадя всичко от джобовете, да ми ровят по портфийла, по жабки, багажници... На мен ми е ясно, че го направиха , за да ме унижат, защото на другия с мен никакво внимание не му обърнаха, но например баща ми няма да го претърсват като кара дори и да кара в насрещното
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Да ви кажа и аз едно нещо - КАТ няма право да ви рови в багажа, освен ако няма специална акция - но за това им е нужен документ... Иначе ако си знаете добре правата, ги използвайте. Иначе ще започнат да си развяват байрака за щяло и нещяло.
                      Колкото до спирането на коли нощем или когато и да било - според закона патрула има право да спира всеки автомобил, който е "съмнителен" - а сами разбирате колко разтегливо е това понятие... И едно важно уточнение - в темата за радар-детекторите някой беше казал, че засега в БГ засичането с видео-камера и налагането на санкции по нарушения, установени с камера, не е законно. НЯМА ТАКОВА НЕЩО - според последните поправки в ЗДвП - мисля че беше в чл118 (но не съм 100% сигурен) е указано, че видео-заснемането е законен начин за установяване на нарушение и налагане на санкции. Пазете се !
                      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Джобове, портфейли ... Тия да не са били джебчии
                        Могат да те спрат за хазартното каране, това ще им е причината Имат право да те накарат да отвориш багажника и да им покажеш какво има там, но не и да си ровят сами това да не е сергия на битака Ако нямат основателна причина, да те подозират тебе лично във връзка с престъпление, нямат право да ти роват по джобовете, бакажника, жабката и портфейла За да си направят този "кеф" ще им е нужна прокурорска заповед Това е все едно да ти влезат в къщи и да ти ровят чорапите и гащите без разрешение. Можеш да откажеш да ги пуснеш и толкова. Същото е за автомобила, той е частна собственост. Отказваш да ги пуснеш в колата и до там. Ако пък се направят на мъже, имат право да те отведат и да те разпитват, ама за какво - ЧЕ ТИ Е ПОДНЕСЛА КОЛАТА НА ЗАЛЕДЕН УЧАСТЪК Не ми се струва реално Нека да си разпитат кмета, защо е било заледено там, нали си плащаме данъци, за да чистят улиците
                        Следващият път като те спрат без основателна причина и се направят на мъже, им вземи служебните номера и пусни оплакване за прекрачване на служебните им задължения и злоупотреба с длъжността Само като разберат това, ще се изпарят като пръдня от гащи Знаеш ли как чакат такива мишоци като тях, за да ги наказват и да отчитат дейност началниците им
                        Колеги не им се давайте на тия неграмотници, много от тях не знаят да пишат правилно, камо ли да прилагат ЗЗДП
                        sigpic

Comment

Най - забавното с багажника беше, че беше пълен със стока защото бях ходил командировка и имах върната стока, за нея документи имах но имах и още една купчина от 20 фактури Как само им грейнаха личицата все едно като отворих багажника вътре за осветление съм сложил ксенонов фар от С-класа. Почаках да се порадват на гледката на разпиляните от "карането" ми гофретки, бонбони-Смърфове, колички, камиончета и т.н. почаках да се спогледат и да си се наусмихват и попитах старшия пръдлъо
                          - Документи искаш ли за стоката
                          и връчих купчината фактури от разноса ми по почти всички бензиностанции от София до Сандански
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Еди приятел преди време ми беше казвал (той бачкаше в НСО) че за да ти ровят в багажника е необходимо да се състави протокол в който да се опише какво точно е имало вътре ,с подписите му и там всичките му изисквания.
                            Не знам това до колко е вярно , ама има логика щото примерно ще ми ровят в багажника, и всичко е ок.Ама примерно аз съм гад и отивам в полицията и пускам една жалба че еди коя си патрулка ме е спряла за проверка , ровили са ми в багажника и са ми откраднали еди кво си.И после не знам вече кво става.
                            А иначе и аз веднъж на мръсна газ влизам в един завой и ,имаше няква астра на кръстовището пуска бурканите и след мене, спирам аз ,а те добър вечер крадена ли е колата???Така ч етова че са те спрели ми се струва нормално, ама чак да ми тарашат колата

Comment

КАТ

колко повече шаваш-толкова по-навътре влиза
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                              X