Известие

Collapse
No announcement yet.

Кога видяхте за 1-ъв път алфа през живота си ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Спомням си момента 96-та година за пръв път като видях 145-ца малее с баща ми бяхме в Атина и насреща ни там по една улица гледам някакви адски яки фарове нали знаете като са нови лупите и като те заслепяват насреща как има някакъв като виолетово синкав отенък се получава ехее викам си баси колата страшно ми хареса и бях си казал един ден ще имам такава ............
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
    Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
    Alfa Romeo 145 1.4 16v
    BMW 520i E39

Comment

Първата Алфа която съм виждал беше на баща ми - Алфа Жулиета. Бил съм много малък, когато я продаде. Разказвал ми е, че като съм ревял по цяла нощ, той се метвал на Алфата и обикалял София докато майка ми ме приспи.

П.С. Баща ми и Гунди са били съученици в 120то ОУ.
      Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
      Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
      Alfa Romeo 90 2.0 '87
      sigpic

Comment

бе точно за пръв път кога съм видял алфа нямам идея,но си спомням ,че от авто салона пред '92 или '93 си взех плакат на новата 33 снимана отпред и ми беше много смешно че има огледало само на шофьорската врата

Comment

80-те дядо ми беше дипломат в Италия и от фабриката на Алфа беше донесъл един модел на AlfaSud, с който умирах да си играя. Сега като ми разказва, че там е карал Джулиа Супер с два карбуратора луд ставам. Е от тогава ми е диагнозата.
          Алфа е диагноза
          Аlfa 147 JTDm
          Alfa GTV Extreme
          Alfa 159 SW 1.9 JTDm

Comment

На ИталФест2006 видях коя ще е третата Алфа в семейството ама дизел де

Иначе не помня, то от малък съм любител на коли....
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

...хммм... мнооого смътно си спомням, но съм сигурен че беше алфа, беше червена, беше на морето, беше мноого отдавна (ученик 3-4клас 1983-84г) и съм я запомнил, защото на километража пишеше 220 !!! Якооо!!! По онова време по соц-возилата нямаше такива километражи
              AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
              Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Коя е първата, наистина не помня. Но много ясен спомен имам от филма "Октопод", когато мафиозът Tano Caridi слезе от 164. Бях вече достатъчно голям, за да усетя операторския трик - тенденциозно задържаха кадъра около Алфата, все пак е била нов модел и за Италия по онова време. Става дума за късните '80. Мисля, че от тогава съм запленен. Първата 33-ка си купих 1994 г, все още не бяха толкова масови и много се киселеех по светофарите ... Вече карам като чичко, но това не ми пречи да депресирам от време на време някой немски танк ...

Comment

Не съм се заглеждала по колите от както се помня и никога не са ми били страст. За пръв път всъщност се загледах сериозно в кола - когато отидохме да си купим нашата Алфа. Влюбих се в нея от пръв поглед и вече знам на изуст всяка извивка или драскотина по нея. Благородно завиждам на съфорумците които имат от новите и -по модерни модели Алфа, защото изглеждат убийствено но мисля, че по принцип при автомобилите е като при музиката - няма нова и стара - има прекрасна и посредствена. Мисля, че алфата е една от най-прекрасните коли, които е "скивало" окото ми!
                  /Забележете - аз не мога да карам...! не съм шофьор, колата обаче е моя и първият път в живат си когато сънувах, че карам кола - това беше преди около 2месеца -ми........карах алфата!!!/ За огромно съжаление само на сън! Привет на всички от една неосъществена шофьорка но дълбоко влюбена в Алфа Ромео!
                  Алфа Ромео 145, 16V, TS, 1997г.

Comment

Първоначално публикувано от Дани
                    Не съм се заглеждала по колите от както се помня и никога не са ми били страст. За пръв път всъщност се загледах сериозно в кола - когато отидохме да си купим нашата Алфа. Влюбих се в нея от пръв поглед и вече знам на изуст всяка извивка или драскотина по нея. Благородно завиждам на съфорумците които имат от новите и -по модерни модели Алфа, защото изглеждат убийствено но мисля, че по принцип при автомобилите е като при музиката - няма нова и стара - има прекрасна и посредствена. Мисля, че алфата е една от най-прекрасните коли, които е "скивало" окото ми!
                    /Забележете - аз не мога да карам...! не съм шофьор, колата обаче е моя и първият път в живат си когато сънувах, че карам кола - това беше преди около 2месеца -ми........карах алфата!!!/ За огромно съжаление само на сън! Привет на всички от една неосъществена шофьорка но дълбоко влюбена в Алфа Ромео!
                    "Добре дошла в клуба"
                    Не се притеснявай, неизлечимо е и е forever ...

Comment

Влюбването имам предвид...

Comment

Да , прав си!!! Ама искам да каааараааам!!! А не мога!
                        Алфа Ромео 145, 16V, TS, 1997г.

Comment

Не става само с ядене, ...

Comment

бил съм на 4 или 5 т.е 1984г. или 1985г. когато на паркинга пред нас един комшия докара някаква закраглена стара кола на която за първи път в живота си видях да пише 220 на километража и след това в далечната 1995 год първата западна кола в която седнах беше Алфа 90 2.5 Ве 6

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                              Бежева, номера беше СА 6666
                              Ако става въпрос за 'онази' Алфа номера не е ли СГ 9999 ?Не се сдържам и ще се похваля че с Гунди сме от едно семейство.Лятото поразпитах старите на село но не можах да запомня кой кой е и какъв точно ми се пада.Баща ми беше много горд защото беше заклет левскар.
                              sigpic
                              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Кога за пръв път съм видял Алфа не си спомням точно, но си спомням кога за пръв път ми направи впечатление тази така любима моя марка.
                                Непосредствено до нашата къща преди 14-15 години направиха автомивка и един от работниците идваше с 33-ка от старите купета и толкова много ми харесваше тази кола, че по цял ден я гледах.Тогава се зарекох, че ще имам такава и си купих ключодържател "Алфа Ромео", който още пазя.
                                И ето доста години след това си купих 33-ка - съдба.
                                sigpic
                                Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
                                BMW E30
                                BMW E36

Comment

Working...
                                X