Известие

Collapse
No announcement yet.

Кога видяхте за 1-ъв път алфа през живота си ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от proper Покажи съобщение
    Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
    Първата Алфа, която видях и даже многократно съм се возил на нея, беше Алфата Джулия Спринт ГТ на Гунди през 1969-1970 г.

Бежева, номера беше СА 6666...
    Благородно ти завиждам!!!! Ама Многоооооо!!!
    Абе кво завиждане, мен направо ме побиха тръпки от тая история. По онова време в БГ да се возиш в такава кола (и то точно тая) е било преживяване от друга планета.

Аз не съм сигурен кога е първия път, но първия ми спомен за Алфа е за една Nuova Giulietta, в периода 1991-1997, която паркираше пред училището в което учех от първи до седми клас. Беше сива и интересното е, че само нея съм запомнил от целия паркинг там Но вероятно не е първата, защото когато я видях там вече знаех за тая марка (и то май от дядо ми, който ми беше разказвал за Гунди ).
    А понастоящем често минавам покрай училището и колата още е там, но е малко занемарена май. Не е лъскава като в зората на демокрацията
    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
      Първата Алфа, която видях и даже многократно съм се возил на нея, беше Алфата Джулия Спринт ГТ на Гунди през 1969-1970 г.

Бежева, номера беше СА 6666

Бях на 4-5 години, живеехме в Лозенец до 4-то районно (на ъгъла на Крум Попов и Добър Юнак), а Гунди живееше със семейството си в милиционерския блок точно над районното.

Със сина му Андрей бяхме приятели и "съученици"в една група в детската градина на ул. Розова Долина и Гунди често идваше да го вземе с колата (въпреки че живееха на 500 метра).

Алфата беше голяма атракция в квартала и често ни е возил - мен и някои други хлапета - по 1 кръгче до хотел Хемус и надолу до канала.

После, през 1985 г., си купих първата лична Алфа - тъмносиня Алфа 1750 Берлина.
      Mай номера беше 9999
      http://classiccar-bg.com/viewtopic.php?f=36&t=43
      Обороти му е майката...

Comment

МИ бях мъничък, в средата на 80те да е било. Когато минавах покрай Италянското посолство винаги се заглеждах по емблемата! И го свързвах с Ромео и Жулиета и си се питах аджеба къде е Жулиета в името и защо я няма!
        Opel Corsa B
        Opel Tigra
        Mercedes A 160
        Mercedes A190 AMG
        Alfa Romeo 147 1.6 ts
        http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

Пфффф отдавна беше, 1985 или 1986 като живях до спортна зала един съсед имаше Алфа Ромео 33 чисто ново, сиво. Помня го защото през ден човека си го миеше с маркуча.
          Range Rover Vogue 4.4
          Rexton 270 cdi
          Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
          Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Една Жулиета ми се е запечатала в съзнанието..като чуя за Алфа Ромео и се сещам за нея първо-ярко червена.. Това беше през 91г. Времената на новите мутри. Тая Алфа беше на един такъв...
            И от тогава тая болест.Първата Алфа си купих през 93г.- раздрънкана 33-ка с 2 карбуратора. Голямата ми любов
            Last edited by Xman; d.m.y г., 10:23.
            АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
            FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

И аз нямам спомен за първата видяна, но първата направила ми впечатление беше един Спринт Лилав,пурпурен.. нещо такова.. рядък цвят може би не фабричен.Това ставаше 2000-2001.След 2003-та тая кола се изгуби от Русенските улици.Първата на която съм се возил и която ме жегна яката е 156 Беше единствената в града (2000-2001) и беше както каза един колега като НЛО.
              Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                преди 20-25г излезе филма "оркестър без име"с катето евро и там тя беше гепила някакъв италиано викаше му фитипалди караше някаква антика алфа ромео и после я бях виждал на живо ,за годините си беше хитарка ама за модела не се сещам.
                Колега за това мога да поспоря малко.Гледал съм филма многократно.И на 90% съм сигурен че колата е Фиат.
                Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                  преди 20-25г излезе филма "оркестър без име"с катето евро и там тя беше гепила някакъв италиано викаше му фитипалди караше някаква антика алфа ромео и после я бях виждал на живо ,за годините си беше хитарка ама за модела не се сещам.

Колата на италианеца (Николай Николаев) в "Оркестър без име" не беше нито Алфа, нито Фиат, а най-обикновен Орел Манта A

Доста красив автомобил, ако трябва да бъдем честни

Last edited by pinko; d.m.y г., 22:19.
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                  Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                  ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                  ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

не знам за първата.но знам за първата която ми направи огромно впечатление,преди 2год.в меэдра алфа ромео гтв.от тогава съм фен на марката и особено на този модел.и при първата финансова възможност взимам една такава.

Comment

Първата алфа, която видях, сега седи разкостена на една ливада в троянско. От класическата секта са я преслушвали вече - едно черно GTV (или Sprint беше?) Седеше на центъра пред една баничарница и още тогава изглеждаше "патинирана", но въпреки всичко колите наоколо ставаха незабележими. Обаче за мен си остана само любопитна част от пейзажа.

Първата алфа, която ме грабна истински, беше на първия ми шеф - тъмнозелена 155 2.0 8V, купена чисто нова от Италия през 1993. През обедните почивки съм седял по половин час да й гледам всеки детайл от купето. Най-големият кеф беше като ходехме командировка с нея вместо с обичайния бус - пълен потрес навсякъде, където минем (а най-вече където спрем ). Тогава заплатата ми беше такава, че изобщо не са ми се образували мисли за притежание. После като стана врене да си купувам кола се сетих за 155 и като видях цените, въпросът с избора отпадна за милисекунди (и станах пословичен на Горубляне с търпение и твърдоглавие докато я намеря, което май го има документирано из форума отпреди амнайсе години )

Тази кола я карам до ден днешен с огромен кеф и ходя на работа с нея, въпреки че всичките ми колеги (а напоследък май и в сервизите, особено един ) ме гледат като ненормален (при положение, че си имам и служебна кола). Знам, че й е време за смяна, и съм й обещал да я оставя на мира с почетна неделна длъжност, но просто в момента няма друга кола, за която без никви сметки и задръжки да бухна едни пари както направих с 55-ицата.

Като казах за колегите - всичките ми се чудят на акъла, но през ден все ще дойде някой да ме пита "как е бегачката" и я зяпат като излезат на припек пред офиса А колежката ми в съседната стая отрови на мъжа си живота за алфа, но в крайана сметка финишира с нов Опел Корса спорт пакет
                      Last edited by bass; d.m.y г., 11:03.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

дядо ми навремето е бил търговски представител в Италя и там е карам една Джулия супер, с която има много снимки и много обича да ми ги показва. Също така има едно моделче на Алфа арна у тях - подарък от една обиколка на завода на Алфа. Това е първия ми досег с Алфа
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първият ми спомен с Алфа Ромео (съзнателен) беше като взехме колата (33 1.7 16в) и тогава като се качих в нея не ми направи особено голямо впечатление,но след като се повозих малко в нея и особено след една случка,в която бащата я караше с пълна газ градско,съм луд фен.Пък си е и доста красива кола за времето.Ако имам възможност със сигурност ще си търся пак такава
                          Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                          Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                          Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първата Алфа която видях беше един иозтавен Спринт. Колата беше червена с доста избледняла боя ,ръждива тук таме и спаднали гуми. Тогава даже не знаех ,че това е Алфа Ромео. Помня ,че ми направи страхотно впечатлени колко ниска е (може би заради спадналите гуми ) и колко спортен вид има. Адски много ми харесаха седалките и мрежичката на подглавничките Преди известно време потърсих собственика ,защото колата я няма от доста време на мястото което я видях. Човекът ми каза ,че са я закърпили и пребоядисали ,и я подарил на сестра си Та този спринт трябва да е някъде из българя и все още в движение
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Fiat Bravo II 1.4 90hp
                            sigpic
                            Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първата Алфа която видях беше 33 на комшията бате Боби спираше я точно поред моя прозорец и цяла нощ я осветяваше 1 прожектор да не би неой да я гепи .Много спортно ми изглеждаше на фона жигулитата и москвичите пред блока през 1994 поне от тогава помня . А в Алфа се влюбих на 14 юни 1998 , когато ми подариха в умален размер 156 , от тогава ми е мечта Алфа 156 и се радвам че успях да я сбъдна
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                              sigpic

Comment

Моята първа алфа дето видях беше жълта 33ка на едни приятели някъде 91-92 може би 93 година. Нямам много спомени, защото бях много малък, но беше мн гъзарска. Спомням си, че като се возих, беше зимата и беше много топличко вътре, все пак всички други коли бяха жигули и москвичи, та с това тази много се отличаваше.
                                Last edited by soldier; d.m.y г., 16:46.

Comment

Working...
                                X