If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не точки ще отнемат за антирадар , а не за радар - детектор.
Хванаха какво бях наммислил. Понеже в закона пишеш ече за антирадар глобата е 50 лева и като промениха санкциите за скоростта не се бяха сетили за този член от закона и си виках "По добре глоба антирадар без точки отколкото 250 лева и 3 месеца без книжка " ама на сетили са се. Иначе РАДАР ДЕТЕКТОРИТЕ (пасивните антирадари) си ОСТАВАТ РАЗРЕШЕНИ http://www.mediapool.bg/show/?storyid=134613
Вчера вечерта като се прибирах към къщи, по радиото в колата чух интервю с министъра на вътрешните работи по повод новата промяна в ЗДП....на въпроса за разлика между антирадари и радардетектори той каза:"...вече се забраняват всички пасивни и активни устройства, които предупреждават водачите за проверка на скоростта или нарушават работата на апаратите използвани от пътна полиция. Закона не прави разлика между различните видове устройства, защото тяхното единствено предназначение е да осуетят контролната функция на органа...наказанието ще бъде 59 лв. и 10 точки..."
Само не разбрах от кога влиза в сила....
Сега кое е вярно......кажи ми да ти кажа......и тъпите политици май не са на ясно.....да не говорим за катаджиите
Хванаха какво бях наммислил. Понеже в закона пишеш ече за антирадар глобата е 50 лева и като промениха санкциите за скоростта не се бяха сетили за този член от закона и си виках "По добре глоба антирадар без точки отколкото 250 лева и 3 месеца без книжка " ама на сетили са се. Иначе РАДАР ДЕТЕКТОРИТЕ (пасивните антирадари) си ОСТАВАТ РАЗРЕШЕНИ http://www.mediapool.bg/show/?storyid=134613
Вчера вечерта като се прибирах към къщи, по радиото в колата чух интервю с министъра на вътрешните работи по повод новата промяна в ЗДП....на въпроса за разлика между антирадари и радардетектори той каза:"...вече се забраняват всички пасивни и активни устройства, които предупреждават водачите за проверка на скоростта или нарушават работата на апаратите използвани от пътна полиция. Закона не прави разлика между различните видове устройства, защото тяхното единствено предназначение е да осуетят контролната функция на органа...наказанието ще бъде 59 лв. и 10 точки..."
Сега кое е вярно......кажи ми да ти кажа......и тъпите политици май не са на ясно.....да не говорим за катаджиите
На предишната кола бях си скрил Радар детектора под предния, капак така че да има "видимост" напред (постоянно работи) с изключен звук напълно и кабелче с светодиод в купето....което ми казваше какви са прогнозите напред ега го намерят......
Но от 2 години не ползвам Антирадар.... но за спорта ще си го направя пак
Аааааа и още нещо, което научих от практиката при шофиране в чужбина!!!
Закона забранява (за сега) само исползването на Антирадари, а не самото притежаване!!!!!!!!!!
Ако тръгнат да ви спират само дърпате кабела, който го захранва......
Казвате, че си е монтиран от преди време....ама вие не го ползвате....
Бих искал да знам какви доказателства могат да предоставят, че е бил пуснат преди 5 секунди!!!!
Това не е шега!
В Швейцария този факт ми спести много пари...платих 100 франка, вместо 500 ако беше пуснат по време на проверката. Но там полицията е коректна до безумие и ми написа в "акта", че само притежавам Антирадар, но не е бил пуснат!!!(сам го написа полицая)...Е! конфискуваха ми го даже...но такъв е закона......но платих само 100!
Мамицата им, незнанието на закона не те оправдава, ама тъпите ченгета не могат да земат да минат един курс за два часа да им разяснат разликите между двата вида апарати и как да ги различават.
Май ще се отваря работа за адвокатите, ще трябва да се разхождаме навсякъде с по един, то с толко поправки и промени по законите и адвокат да си пак може да си пропуснал да научиш за некоя нова глупост дето са измислили
alfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
Honda Hr-v 4x4 1.6
Вчера имаше интервю с някаква мацка от КАТ по БТВ.
Тя сама каза, че радар детекторите са разрешени, но за антирадари има солени глоби!
Дори поясни, че в известна степен е полезно да има радар детектори, защото шофьорите се увличат по скоростта и като им писне радар детектора се усещат и намалява.
По повод на това нейно изказване, започвам да се питам, дали не са се усетили малко и дали не са започнали да толерират превантивните мерки....?!
Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
Alfa Romeo 90 2.0 '87
sigpic
Аз си мисля , че разликата между пасивен и активен радар- детектор е следния надпис на етикета>
This devicce may NOT cause harmful interference, and
Тhis device must accept any interference received including interference that may cause undesired operation
T.e
Докато не пише изрично в закона , че такива устройства пасивни или непасивни са забранени то аз ще си карам . Ако ме накажат ще жаля
Сигурен съм , че в комисията по промяна на закона има здраво мислещи хора, които са наясно или са питали съответните специалисти каква всъщност е разликата и няма да направят мазало.
Ако все пак го забранят аз ще си монтирам активен джамер нейде в подкалниците и ...
В момента устройството го ползвам като детектор на лъжата - засичат или не
97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Аз бях писал и в друга тема- забраната на ползването на РАДАР-ДЕТЕКТОРИ противоречи на чл. 32 ал. 2 от Конституцията.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Мани ги тия тъпаци от медиите - разбрали неразбрали. Това е като "задължителните " зимни гуми. Цитат: "КАТ препоръчва карайте задължително със зимни гуми" - как го разбираш (доста езуитско - препоръчва и задължително- ходи ги съди) и това по най гледаните медии от говорителката на КАТ. После медиите го тълкуват като задължително не че не са наясно , а защото са им помогнали с малко парици вносителите на гуми. Няма пак да им останат непродадени зимни гуми я.
Така че на медии да не вярваш
Comment