Известие

Collapse
No announcement yet.

Служебни коли

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от KGB
    Първоначално публикувано от petko
    Ами да Знам, че е на рено, че и скоростите са на рено даже
    Но например мога да правя сравнение с тоя ретро диЗел и такъв на Фиат 1.9 16 дето го имам служебен и мога да кажа, че френския е по тих а и харчи по малко, а пък За колата като цяло , сглобка и т.н. вобще и сравнение не може да има, ама ти като работиш в Билд си наясно с тея неща. АЗ въпреки това харесвам Алфа, но не мога да скрия , че има повече отрицателни отколкото положителни качества.
    Ние имаме около 14 фирмени коли и само една Алфа 156 и то понеже аЗ лобирах да се купи и сега и сърбам попарата, е може ли на 60.000 километра да даде фира спирачен апарат, при това колата се кара само на аутобан софия до виена почти всяка седмица, а За това, че тук таме ръждясва не смея и да спомена.
    Дано само нещо друго не Замине, че гаранцията иЗтече и ще се бъркам аЗ За ремонти, така е при нас получаваш каквато кола искаш ама след гаранцията ако се счупи си плащаш сам, не е нужно специялно на теб да споменавам, че колегите с А4 или Тойота Корола не са виждали сервиЗ. Абе дано иЗкара още година и малко, ние ги сменяме на 5 години
    Колега нещо историите не ти се навързват....156тица в гаранция в момента от къде я намерихте

Това за ръждата, да ако колата е била смазвана и нещо е правено по нея.

За Рено да това е един "чудесен" автомобил който се надявам никога да не карам.

Ами колата е купена януари 2004, така , че ако прочетеш внимателно поста ми ще видиш, че се върЗва.
    А това , че Алфа 156 ръждясва, мога да ти го прата и потвърдено от Фиат АД в Австрия, само , че гаранцията от 8 години е не За така наречената повърхностна ръжда, тоест жълти петънца, а ами ако иЗгние......е много ясно , че докато иЗгние има доста време
    А това да ти блокира спирачен апарат на 60.000 км. ......нямам думи просто, при това колата не е пипана в сервиЗ, още е с ОРГИНАЛНИТЕ накладки от Завода, просто се кара само аутобани на дълги раЗстояния, а относно ръждата...отдолу я мия всеки 3 ти месец и Зиме и Лете, и то на пароструйка ръчно. Вобще тоЗи автомобил го гледам като писано яйце, ако го видиш ше кажеш , че е чисто нов в него освен аЗ и приятелката ми друг човек не е сядал.
    Сега да седнем тук да се самоЗалъгваме, че Фиат велики автомобили правят е смешно просто, вярното е , че са ефтини и като нови и като стари и съответно не са от най качествените. Виж на външен вид са ОК много ми харесват, но със сигурност мога да кажа, че след една година и нещо няма да влеЗа в магаЗина на Алфа да си купя 159 Комби, та ако ще не 25 процента отстъпка да ни дадат , както като купихме тая , ами и 30 да кажат пак на друго място ще отида ако и да се наложи 10.000 евро повече За същия клас кола да дадем.
    А иначе в форума тук пиша понеже ми харесват хората, а не колите
    Така е За жалост колега, но просто Фиат и пройЗводните му са не от най добрите автомобили

Comment

Един приятел много спокоен човек преди време около 2003 г. си купи ново BMW 320d, навъртя му около 60000км и му изтропа мотора и човека си вика абе случило се е късмет. Направиха му ремонт дадоха му гаранция и покара човека още 25000км и прас пак се счупи беше закъсал в София та му помогнах да си свърши работа. Когато говорише със сервиза на БМВ се кълнеше човека, че не е вдигал повече от 3000 оборота и повече от 150 км.. Та и той така като теб Петко, ти поне с един блокирал апарат си се разминал. Генерални изводи не могат да се правят за автомобил по този начин. Иначе много мога да ти разказвам за служебни Тойоти, Шкоди и др.
      Fiat Punto 1.9 JTD
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от petko
        ...
        От това което си писал, си правя извод, че определено не харесваш италианските автомобили и че определено много искаш да ни обясниш, каква грешка сме направили че сме си ги купили.
        Това, че при теб преобладават отрицателни емоции спрямо тях, не ми дава обяснение за мотивацията ти да пишеш в форума, вероятно за да ни светнеш как нашите коли са боклуци, а тези които ти харесваш са най-добрите. Всеки има право на мнение, но когато то не е придружено с факти или разумни доводи си е опит за налагане!!!

"А това да ти блокира спирачен апарат на 60.000 км" Това сигурно е някакъв прецедент в автомобилната индустрия. Ти за мезе ни взе!
        Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Колеги, няма какво да се лъжем, качеството на автомобилите се влошава с всяко следващо поколение И италианските не правят изключение. Иначе приказките за "спагетите" и "железните машини" не са от вчера, но не мисля, че някой разумен човек им се връзва.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Извиняваите, че се намесвам но темата маи беше друга?
            156 V6 turbo

Comment

Първоначално публикувано от nkn66
              Извиняваите, че се намесвам но темата маи беше друга?
              Ти извинявай, че я понаакахме, ма то не е сефте . Май трябва да помолим компетентните органи да я разделят.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio
                .....Май трябва да помолим компетентните органи да я разделят.
                Брей,че бързо реагираха

Само заглавието "Служебни коли" като че ли не е много точно
                Май би било по-добре "ЗА и ПРОТИВ Алфа"
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

щО
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                    щО
                    Ми щото заглавие "Служебни коли" предполага в темата да става въпрос за това на кой каква му е служебната кола,пък тук не това е главното
                    Целия спор стана защото колегата Петко постави под съмнение качеството на Алфа.После се заговори затова коя марка била по-по-най и т.н.
                    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

тази тема почва да ми напомня за един "напуснал" колега от Германия дето щеше да си купува Ауди
                      Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante
                        тази тема почва да ми напомня за един "напуснал" колега от Германия дето щеше да си купува Ауди
                        Еми позамогнал се човека и решил да си вземе по-хубава кола :P
                        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Working...
                        X