If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А дали пък някой не е платил за малко истерийка на тема зимни гуми?
Можеш да бъдеш сигурен, че е платено, и то добре.
В интерес на истината при мен в редакцията идва един "емисар" от един от големите вносители на гуми.
Искаше да пусна и аз такава информация в списанието и даваше доста пари, ама вие знаете мнението ми по въпроса са зимните гуми и му казах да се разкара. Освен това не искам да заблуждавам читателите, както правят всички вестници, телевизии и прочие продажни медии. Всичко това е т.нар. "Платен пиар".
Доста пари даваше говедото дееба.
Зимните гуми са само и единствено за сняг - тва е. И въобще не са задължителни.
Факт.
Аз си мисля, че тук е ключа за палатката...
Май от минала зима са останали повечко гуми, а актуалните са вече на пазара, та някой трябва да си разчисти складовете от залежалата стока ...
Някои тиражирани в други медии информации изплашиха шофьорите с измислено задължение през зимата да се кара само със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора 4 мм.
Законово подобна разпоредба няма. На преценката на всеки водач е оставено дали да "обуе" колата си със зимни гуми, да остави "летните", или пък да използва компромисния вариант - т.нар. "всесезонни гуми".
При всички положения обаче протекторът на гумата трябва да бъде по-голям от 1,6 мм (което на практика е доста рисково). Гумите освен това трябва да съответстват по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на марката и модела на моторното превозно средство, както и по тях да няма разкъсвания.
Вулканизирани или регенерирани гуми е забранено да се поставят на предните колела.
Препоръчително обаче е през зимата да се кара със зимни гуми. Те са направени от по-мека смеска, имат специална форма на протектора, която осигурява несравнимо по-добро сцепление от летните гуми при движение по заснежени и заледени пътища.
Някои тиражирани в други медии информации изплашиха шофьорите с измислено задължение през зимата да се кара само със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора 4 мм.
Законово подобна разпоредба няма. На преценката на всеки водач е оставено дали да "обуе" колата си със зимни гуми, да остави "летните", или пък да използва компромисния вариант - т.нар. "всесезонни гуми".
При всички положения обаче протекторът на гумата трябва да бъде по-голям от 1,6 мм (което на практика е доста рисково). Гумите освен това трябва да съответстват по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на марката и модела на моторното превозно средство, както и по тях да няма разкъсвания.
Вулканизирани или регенерирани гуми е забранено да се поставят на предните колела.
Препоръчително обаче е през зимата да се кара със зимни гуми. Те са направени от по-мека смеска, имат специална форма на протектора, която осигурява несравнимо по-добро сцепление от летните гуми при движение по заснежени и заледени пътища.
Comment