Известие

Collapse
No announcement yet.

Задължителни зимни гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pinko
    Първоначално публикувано от morfius
    А дали пък някой не е платил за малко истерийка на тема зимни гуми?

Можеш да бъдеш сигурен, че е платено, и то добре.

В интерес на истината при мен в редакцията идва един "емисар" от един от големите вносители на гуми.

Искаше да пусна и аз такава информация в списанието и даваше доста пари, ама вие знаете мнението ми по въпроса са зимните гуми и му казах да се разкара. Освен това не искам да заблуждавам читателите, както правят всички вестници, телевизии и прочие продажни медии. Всичко това е т.нар. "Платен пиар".

Доста пари даваше говедото дееба.

Зимните гуми са само и единствено за сняг - тва е. И въобще не са задължителни.

Факт.
    Аз си мисля, че тук е ключа за палатката...
    Май от минала зима са останали повечко гуми, а актуалните са вече на пазара, та някой трябва да си разчисти складовете от залежалата стока ...

Comment

Най-накрая излезе и официално опровержение от пресцентъра на КАТ

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1118575

Някои тиражирани в други медии информации изплашиха шофьорите с измислено задължение през зимата да се кара само със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора 4 мм.

Законово подобна разпоредба няма. На преценката на всеки водач е оставено дали да "обуе" колата си със зимни гуми, да остави "летните", или пък да използва компромисния вариант - т.нар. "всесезонни гуми".

При всички положения обаче протекторът на гумата трябва да бъде по-голям от 1,6 мм (което на практика е доста рисково). Гумите освен това трябва да съответстват по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на марката и модела на моторното превозно средство, както и по тях да няма разкъсвания.

Вулканизирани или регенерирани гуми е забранено да се поставят на предните колела.

Препоръчително обаче е през зимата да се кара със зимни гуми. Те са направени от по-мека смеска, имат специална форма на протектора, която осигурява несравнимо по-добро сцепление от летните гуми при движение по заснежени и заледени пътища.
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko
        Най-накрая излезе и официално опровержение от пресцентъра на КАТ

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1118575

Някои тиражирани в други медии информации изплашиха шофьорите с измислено задължение през зимата да се кара само със зимни гуми или гуми с дълбочина на протектора 4 мм.

Законово подобна разпоредба няма. На преценката на всеки водач е оставено дали да "обуе" колата си със зимни гуми, да остави "летните", или пък да използва компромисния вариант - т.нар. "всесезонни гуми".

При всички положения обаче протекторът на гумата трябва да бъде по-голям от 1,6 мм (което на практика е доста рисково). Гумите освен това трябва да съответстват по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на марката и модела на моторното превозно средство, както и по тях да няма разкъсвания.

Вулканизирани или регенерирани гуми е забранено да се поставят на предните колела.

Препоръчително обаче е през зимата да се кара със зимни гуми. Те са направени от по-мека смеска, имат специална форма на протектора, която осигурява несравнимо по-добро сцепление от летните гуми при движение по заснежени и заледени пътища.
        Супер!!! Благодаря за инфото!!!
        Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Working...
        X