Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане - моля не се смейте :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане - моля не се смейте :)

Здравейте колеги, доста неща се казаха по медиите за прослоутите зимни гими, но като коментирам с приятели никой не е сигурен дали са задължителни или не! Ако някой все пак може да отговори със сигурност ще съм му адски благодарен защото до колкото аз знам има определени рамки в които трябва да влиза гумата - т.е. колко мм е грайфера но не и на 100% да са "Зимни"! Предварително ви благодаря!
    Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Зимните гуми НЕ са задължителни !!! Гарантирам !!!
    Съвсем скоро го обсъждахме този "проблем". Чети тук:
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 7be38fe959
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Благодаря ти много колега! ПРочетох мненията както и линковоте към други сайтове! Информацията наистина ме успокои доста, защото този месец и брат ми и баща ми имаха рожденни дни и на двамата им подарих нови зимни гуми ми така де да са им от полза ... ама нали се сещаш че след 8 гуми нещо не останаха парички да обувам и моята А сега след това което прочетох не само че няма да сложа зимни ами напротив - едната задна ми бомбирала и утре ще купя вместо по-тясни за зимата гуми ще взема чифт 205 и то не нови ами 2-ра младост пък нека ме питат за зимни - момчето вече се е подготвило
      Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Comment

за съжаление дори по сервизите ти говорят че са задължителни зимните гуми, което явно е дезинформация.....
        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от lyuli
          за съжаление дори по сервизите ти говорят че са задължителни зимните гуми, което явно е дезинформация.....
          Че как иначе ще увеличат продажбите на зимни гуми ? Тези дето са решили да си купят зимни гуми ще го направят независимо дали е задължително, но останалите трябва да бъдат стимулирани. А пък и сериозни и тежки аргументи от сорта на "казаха го по телевизията" или "пише го във вестника" имат невероятен психологически ефект върху голяма част от хората.

Comment

Зимните гуми НЕ са задължителни,но има изискване грайфера да не е под 4мм.В Българското законодателство все още го няма термина "зимна" гума.
            sigpic
            Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
            BMW E30
            BMW E36

Comment

Какво означва, дали са задължителни?!?!?!?По закон може и да не са,но то си е за твойта сигурност,а както и на околните!!!И не ми е смях,а до плач,като чета такива въпроси!Нищо лично!
              Грях е, да я нямаш!!!АlfaRomeo-156SW/2.4JTD/Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm TI

Comment

Първоначално публикувано от sitalk
                Какво означва, дали са задължителни?!?!?!?По закон може и да не са,но то си е за твойта сигурност,а както и на околните!!!И не ми е до смях,а до плач,като чета такива въпроси!Нищо лично!
                Грях е, да я нямаш!!!АlfaRomeo-156SW/2.4JTD/Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm TI

Comment

Първоначално публикувано от Димо
                  Зимните гуми НЕ са задължителни !!! Гарантирам !!!
                  Съвсем скоро го обсъждахме този "проблем". Чети тук:
                  http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 7be38fe959
                  И от мене мерси за успокоението, ония ден си сложих нови гуми - летни Тя мръсницата опира сега навсякъде как пък да не я заблъскам из снега.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Grozdan
                    ... има изискване грайфера да не е под 4мм. ...
                    Айде пак свободно творчество !
                    Уважаеми колеги, много моля, не пускайте информация, в която не сте сигурни ! Като се правите на информирани подвеждате останалите във форума, а това не е коректно. В нашето законодателство НЯМА изискване "грайфера" да не е под 4 мм. Изискването е записано в чл. 10, ал. 1, т. 9, б "г" от Правилника за приложение на ЗДвП и то е дълбочината на протекторния рисунък на гумите да не е по-малка от 1.6 мм.

Comment

Working...
                    X