Известие

Collapse
No announcement yet.

Двигател на вода

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хубо де ама аз не виждам конфронтация между това дето си го написал и по-предния ми пост - окачествен като " чушки"
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

ми нема нищо кратковременно
      за кратковремнно се полза нос (уши гърло )
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Добре стискаме ли си ръцете на "не за постоянно" вместо кратковременно?

Comment

макар че мотор с надув си е мега постоянно

Comment

ОК тъй да е. Айде стига, че оспамихме темата

P.S. Направо плашещо бързо отговаряш на постовете?

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox

Ми така е, Big Brother is watching you
              Volvo XC90 D5 '06
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko
                Първоначално публикувано от Old Fox

Ми така е, Big Brother is watching you
                Я Я

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                  нема
                  водата не се свива
                  за разлика от спирта

служи за охлаждане и повишава ефективното октаново число -- съответно по-голяма степен на сгъстяване
                  затва и се ползва предимно за с надув
                  само дето със свестен интеркулер ефектът е същия
                  при самолети се ползва за да позволи развиване на макс мощност на голям диапазон височини
                  Всъщност не си прав колегата е прав като бивш техник на самолет най-отговорно заявявам че е за охлаждане което позволява по голямо количество въздух да се засмуче от двигателя и от там по голямо КПД и мощност. Като втроричен ефект водата се разлага на водород и кислород на само при лектролиза ами и при много висока температура и налягане също (каквито има бол в двигателя) и се получава и повишаване на мощността от изгарянето на водорода също.

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                    ... режим средно натоварване и обороти(външна честотна характеристика май му се викаше).
                    Външна Честотна Характеристика е при максимално положение на органа за управление на двигателя или “pedal to the metal”.

…при самолети се ползва за да позволи развиване на макс мощност на голям диапазон височини
                    При реактивните самолетни двигатели вода се впръсква пред турбината за намаляване на температурата на отработилите газове под допустимата. Това се прави в моменти изискващи мощност по-висока от номиналната. Този режим е ограничен по-време (от количеството вода на борда).

…водата не се свива
                    за разлика от спирта
                    Тук нещо не те разбрах. Водата и спирта, като течности се считат, като несвиваеми флуиди.
                    Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane
                      Като втроричен ефект водата се разлага на водород и кислород на само при лектролиза ами и при много висока температура и налягане също (каквито има бол в двигателя) и се получава и повишаване на мощността от изгарянето на водорода също.
                      Тук си се заблудил нещо. Дисоциацията на водните пари дори при максималната температура в цилиндъра не превишава 2%. От друга страна енергията получена при изгарянето на водорода (практически Рекомбинация) е същото количество, като отнетата за дисоциацията.

Comment

Не съм, не си чел внимателно там цилиндри "нема". Всъщност това за което говориш е при нормални условия. При повишаване на налягането количеството енергия погълната във вид на топлина неубходимо за разпада на водата намалява, а там налягането просто си го има, така че да обобщя енергията която се отдава на водата за разграждането и е равна на енергията отдадена за повишаване на налягането + енергията отдадена като топлина. Обаче налягането в тоя случай е на "аванта" и остава само топлината. И друго не си прочел 13 години това съм работил

Comment

Не съм, не си чел внимателно там цилиндри "нема"
                          Къде няма цилиндри? Ако говориш за реактивни двигатели там максималното налягане и температура на цикъла са по-ниски в сравнение с буталните двигатели!
                          При повишаване на налягането количеството енергия погълната във вид на топлина неубходимо за разпада на водата намалява, а там налягането просто си го има... Обаче налягането в тоя случай е на "аванта" и остава само топлината
                          Как така “просто си го има” и след това “аванта”?
                          Енергията неубходима за разлагането на водата на водород и кислород е точно толкова колкото ще получите накрая при изгарянето им плюс загубите от всички процеси. Елементарна химия и физика.
                          Тук добре си го написал, за какви налягания и за какви “аванти” говорим след това?

Comment

Говорим за това че въпросното налягане се получава от компресора на реактивния двигател. То си е същото със или без вода. Точно поради тази причина казвам че е на аванта. Тоест тази енергия вече е отдадена за тази цел и да не смята. Това имам в предвид. тоест използваме една енергия кято е за нещо друго. Или казано по селски чиста аванта. А относно налягането и температурата сигурно имаш впредвид двигателите на МиГ 15 ама те са в миналото. При съвременните реактивни двигатели това важи само за външния кръг на двуконтурните.

Comment

аз пък говоря за бутални двигатели през цялото време
                              метанола (който спирт) е свиваем - писал съм къф точно шпирт се ползва

Comment

аз пък говоря за бутални двигатели през цялото време
                                метанола (който спирт) е свиваем - писал съм къф точно шпирт се ползва
                                Метанола, докато е течен, е несвиваем, както и всеки течен флуид.

Факт.
                                Volvo XC90 D5 '06
                                Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                                Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                                ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Working...
                                X