Известие

Collapse
No announcement yet.

За нафтата в БГ....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

аз да ви дам малко проверена информация , в 99 % от бензиностанциите се краде от горивото и се долива с вода
    шофера на цистерната който пристига пломбиран на бензиностанцията и там цистерната се разпломбира от управителя , просто не пристига пломбиран ( източва гориво по пътя и долива с вода) плаща колкото са се разбрали на управителя който пък записва в регистрите че цистерната е пристигнала пломбирана и така .... после пък управителя и той допълнително ако открадне още малко от резервоара и то си остава си ебало макайката и гориво .

а има и още 101 начина да се открадне от горивото , примерно при пълнененто на цистерната вместо да я пломбират , дават на шофера пломбата той да си я сложи когато и кадето намери за добре

въпроса е да намерим на коя бензиностанция комбинацията шофер/управител краде най-скромно и разваля най-малко горивото.

Comment

Тва не е вярно!
      Аз съм приемал и предавал горива и няма такъв филм! Никъде не се допълва с вода! Най - много да се гепи горивото, което е останало в маркуча на цистерната! Но, никога не се допълва с вода!
      Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
      Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
      Alfa Romeo 90 2.0 '87
      sigpic

Comment

Значи ти си в тоя 1 % изключение от правилото
        щом си се занимавал с горива обясни тогава как става така че има вода в горивото

Comment

Значи ти си в тоя 1 % изключение от правилото
          щом си се занимавал с горива обясни тогава как става така че има вода в горивото

Comment

добре де, аз от 1993 г. карам кола, като от 2000 г. започнах да навъртам по около3-50000 км/год., като хората около мен са на същото дередже, и като се изключи един случай в зората на демокрацията, когато след зареждане в една бензиностанцийка се наложи да промивам системата, не съм попадал на гориво, което чуствително да влошава вървенето на колите....
            Alfa Romeo Corsswagon
            Aprilia Tuono RSV

Comment

аз от как карам автомобил не съм срещал тоя момент в моя кола да ми налеят вода с горивото и не мога да се съглася с горните постове на колегата но въпреки това на един съфорумец брат му пътуваики за букурещ преминаваики през русе на една чисто нова бензиностанция франчаиз на ПЕТРОЛ му заредиха с 50-те литра бензин 7 кила вода но все пак не мисля че шофьора на камиона е откараднал бензина и е налял вода!!! по скоро мисля пред вид частния характер на уж петролската бензиностанция и че току що пусната в експолатация цистерна е имала отпадъчни матряли

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
                аз от как карам автомобил не съм срещал тоя момент в моя кола да ми налеят вода с горивото и не мога да се съглася с горните постове на колегата но въпреки това на един съфорумец брат му пътуваики за букурещ преминаваики през русе на една чисто нова бензиностанция франчаиз на ПЕТРОЛ му заредиха с 50-те литра бензин 7 кила вода но все пак не мисля че шофьора на камиона е откараднал бензина и е налял вода!!! по скоро мисля пред вид частния характер на уж петролската бензиностанция и че току що пусната в експолатация цистерна е имала отпадъчни матряли
                Аз пък съм зареждал и то в доста по-голямо процентно съотношение в полза на водата От колонката сипахме в едно 1.5-литрово шише и около 25% макс бяха бензин Затвориха бензиностанцията, вземахме проби, поспорихме...и накрая платиха ремонтите на 4-те аварирали коли (в това число и моята служебна бангия ) В последствие подочух, че регионалният отговорник за конкретната верига бензиностанции бил рязко понижен в длъжност до обикновен служител на бензиностанция
                Случва се
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Имам известен опит с автоцистерните и бензиностанциите и не съм виждал и чувал някой да налива вода в горивото в днешно време.
                  Повечето случаи са в следствие на немърливо стопанисване и липсата на профилактика и контрол на цистерните на бензиностанциите.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt
                    ...Повечето случаи са в следствие на немърливо стопанисване и липсата на профилактика и контрол на цистерните на бензиностанциите.
                    Именно. Доколкото съм чувал, в най-ниската част на танковете на бензиностанциите има датчици за вода, които сигнализират при наличие. В моя случай явно са били шунтирани
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

блаженни са вярващите ..

( те извънземните пият горивото и слагат вода да не си личи липсата )

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
                        А аз понеже имам приятел,който работи в БМВ-сервиза,мога да ти кажа какви ли не на цвят течности за нафта са слагани по бензиностанциите....от такива с цвят на мазут до такива като фанта лимон
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                          Първоначално публикувано от stelt
                          ...Повечето случаи са в следствие на немърливо стопанисване и липсата на профилактика и контрол на цистерните на бензиностанциите.
                          Именно. Доколкото съм чувал, в най-ниската част на танковете на бензиностанциите има датчици за вода, които сигнализират при наличие. В моя случай явно са били шунтирани
                          Има една дълга пръчка и се маже с едно бяло мазило и се бърка във танка и се отчита колко вода има а вода винаги има по принцип се получава от конденза по стените на резервоара. Показанието на пръчката е около сантиметър че и по малко, когато всичко е нормално.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                            блаженни са вярващите ..
                            Баце, тия фокуси ги правеха едно време по Петрол-ските бензиностанции - вече сме 2007г.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
                              Първоначално публикувано от SFINKS
                              блаженни са вярващите ..
                              Баце, тия фокуси ги правеха едно време по Петрол-ските бензиностанции - вече сме 2007г.
                              Друго си е да си си оптимист
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Кой е казал, че не се правят магарии с горивото?!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X