Известие

Collapse
No announcement yet.

написаха ми акт за преминаване на червено - пълна лъжа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Преди месец или два, не помня точно, по новините казаха, че са направени чатични промени в ЗДП и една от промените беше, че се забранява навлизането в кръстовището независимо на какъв светлинен сигнал, ако пътната обстановка не позволява да излезнеш от него на зелен сигнал.
    Обясниха тази промяна с увеличаващите се колосални задръствания в големите градове и затлачващите се кръстовища от навлизащи на зелено автомобили преди още да са се изнесли навлезлите вече.
    Затова най-добре се консултирай с адвокат, който е запознат с последните промени в закона, за да можеш да обжалваш адекватно.

2000 156 SPORTWAGON SELESPEED
    1998 145 1.6 T.SPARK

Comment

Док, навлизане в кръстовището и излизане от кръстовището, при жълт сигнал на светофарната уредба, са две различни неща
      Иначе си абсолютно прав
      sigpic

Comment

ето о абзац от възражението ми до КАТ:

Ще си позволя да опиша конкретната ситуация в детайли:
        Движейки се по гореспоменатият маршрут, на 50 метра преди светофарната уредба в крайна дясна лента застигнах тир, който предприе десен завой на кръстивището на бул.”Г.М.Димитров” и бул.”Симеоновско шосе”
        След навлизането на тира и управляваният от мен автомобил в кръстовището, тирът предприе много бавно изнасяне от кръстовището с последващо престрояване в дясна лента.С оглед на размерите на тира и предприетата маневра от него, беше затруднено изнасянето и престрояването ми в дясна лента.
        Именно това беше причината, да се изнеса от кръстовището на жълт сигнал на светофарната уредба.
        Съгласно наредба №17 за регулиране на движението по пътищата със светлинни сигнали Чл.7 1 в), бих искал да подчертая, че това мое действие не беше предпоставка за възникване на ПТП, не създаде опасност за движвнивто или друга рискова ситуация.
        Alfa 156 2.4 JTD 09.2000

Comment

Първоначално публикувано от pumukle
          Преди месец или два, не помня точно, по новините казаха, че са направени чатични промени в ЗДП и една от промените беше, че се забранява навлизането в кръстовището независимо на какъв светлинен сигнал, ако пътната обстановка не позволява да излезнеш от него на зелен сигнал.
          Обясниха тази промяна с увеличаващите се колосални задръствания в големите градове и затлачващите се кръстовища от навлизащи на зелено автомобили преди още да са се изнесли навлезлите вече.
          Затова най-добре се консултирай с адвокат, който е запознат с последните промени в закона, за да можеш да обжалваш адекватно.
          ако говорим с езика на правото а не просто да си говорим празни приказки, ето как е описана ситуацията в новия закон

"Чл. 50а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранено е навлизането в кръстовище
          дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако обстановката в кръстовището ще
          принуди водача да спре в кръстовището или да възпрепятства напречното движение."

да не забравяме,че акта ми е написан за нарушение на :

"Чл. 6. Участниците в движението:
          1. съобразяват своето поведение със сигналите на длъжностните лица, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, както и със светлинните сигнали, с пътните знаци и с пътната маркировка;"
          Alfa 156 2.4 JTD 09.2000

Comment

И на мен ми написаха подобен акт пролетта на кръстовището на старата телевизионна кула, смешното беше, че отивах в КАТ да си съгласувам проекти Нито писах възражение нито обжалвах...
            Глобиха ме 40 лв. и 10 точки...
            Един приятел седмица след мен го хванаха за същото само, че на по долното кръстовище на Семинарията и обжалва, и до КАТ ходи безброй пъти и с адвокати се разправя, защото беше и зле с точките, и накрая пак си плати като поп 40 лв. и - 10 точки
            Така, че спести си нервите за 40лв. не си заслужава...
            Аlfa Romeo 156 16V 1.6 Twin Spark...

Comment

Първоначално публикувано от Raddo
              И на мен ми написаха подобен акт пролетта на кръстовището на старата телевизионна кула, смешното беше, че отивах в КАТ да си съгласувам проекти Нито писах възражение нито обжалвах...
              Глобиха ме 40 лв. и 10 точки...
              Един приятел седмица след мен го хванаха за същото само, че на по долното кръстовище на Семинарията и обжалва, и до КАТ ходи безброй пъти и с адвокати се разправя, защото беше и зле с точките, и накрая пак си плати като поп 40 лв. и - 10 точки
              Така, че спести си нервите за 40лв. не си заслужава...
              Много съм им насъбрал, тия са е***ти копелетата.
              Този път съм решил да си търся правата.
              Дали ще ги намеря - съдът ще реши
              Alfa 156 2.4 JTD 09.2000

Comment

Ами успех тогава
                Аз може би защото поне по два пъти седмично ходя до КАТ по работа и като видя онези опашки и цялата лудница направо почва да ми се повдига. Просто едва намирам нерви да издържа по има няма 30 мин. там...
                Но дано пък имаш късмет, пиши като има развитие.
                Аlfa Romeo 156 16V 1.6 Twin Spark...

Comment

Working...
                X