Известие

Collapse
No announcement yet.

Източиха ми дебитната карта - давайте акъл

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Източиха ми дебитната карта - давайте акъл

Вчера си влизам в онлайн системата на банка Пиреос да си проверя баланса на картата. Поглеждам транзакциите и виждам, че на 8.12 в 13:44 са теглени 400 лв от някакъв си банкомат на РББ а на следващия ден, 9.12 от съшия банкомат са изтеглени и останалите 30 кинта. Дори и възможността аз да съм ги изтеглил и да съм забравил липсва, защото пък точно в тоя момент (м/у 13ч и 14ч) бях във Велико Търново във ресторант MUSTANG FOOD (моля без коментаяри за името ) и папахме със колегите алфисти. Сега съм беден като мишка и си имам празна дебитна карта. Цял ден обикалях вчера по банките, РББ и Пиреос, и накрая се оказа, че имат срок да ми отговорят на молбата 45 работни дни, т.е. към края на февруари Давайте акъл какво може да се направи ако може нещо, или ако евентуално изпълнителния директор на Пиреос чете тук да си напише и той мнението или направо да помага
    Виж Алфата ...

Къде ти е била картата по това време? По принцип парите ти са застраховани, но дали ще ти ги върнат зависи от банката, на която ти е картата. На РББ можеш само да кажеш да си проверят банкомата.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD
    http://bendidas.hit.bg/

Comment

Еххххх, Деяне, Деянеееее.
      Процедурата е следната:
      1. Отиваш в банката издател на картата и ги питаш каква точно им е процедурата (99% съм сигуре, че ще те накарат да пишеш молба за разглеждане на случая и подробни обяснения).
      2. Подаваш си молбата и те почват да разследват. Ако установят (по видеозаписи на банкомата, или каквото и да е там друго вкл. и свидетели), ще ти върнат парите.
      3. Ако ли не - пиеш една студена вода и продължаваш напред.

П.С. - Един съвет - тегли си пари само от банкомати на оживени места и преди да си напъхаш картата в банкомата го разгледай дали няма следи от интервенции.
      П.С. 2 - Ако си намеря мейла някъде, ше пусна снимки на банкомати, в които има поставени допълнителни четящи устройства.
      П.С. 3 - Колкото и глупаво да звучи - криите си пин кода с ръка - това е най - сигурния начин да запазите парите си в картата.
      Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
      Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
      Alfa Romeo 90 2.0 '87
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от botsos
        Еххххх, Деяне, Деянеееее.
        Процедурата е следната:
        1. Отиваш в банката издател на картата и ги питаш каква точно им е процедурата (99% съм сигуре, че ще те накарат да пишеш молба за разглеждане на случая и подробни обяснения).
        2. Подаваш си молбата и те почват да разследват. Ако установят (по видеозаписи на банкомата, или каквото и да е там друго вкл. и свидетели), ще ти върнат парите.
        3. Ако ли не - пиеш една студена вода и продължаваш напред.

П.С. - Един съвет - тегли си пари само от банкомати на оживени места и преди да си напъхаш картата в банкомата го разгледай дали няма следи от интервенции.
        П.С. 2 - Ако си намеря мейла някъде, ше пусна снимки на банкомати, в които има поставени допълнителни четящи устройства.
        П.С. 3 - Колкото и глупаво да звучи - криите си пин кода с ръка - това е най - сигурния начин да запазите парите си в картата.
        Сичко си написах аз 45 работни дни е срока да ми разгледат писанията

Освен това дори и аз да не съм ги теглил за тях каква е гаранцията че не съм си дал картата на някои друг ?
        Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от pipi
          Къде ти е била картата по това време? По принцип парите ти са застраховани, но дали ще ти ги върнат зависи от банката, на която ти е картата. На РББ можеш само да кажеш да си проверят банкомата.
          Ми в мене си е картата още е в мене и след като я блокирах. РББ не щат да ми кажат от кой банкомат са теглени, макар че му имам номера.
          Виж Алфата ...

Comment

99,99% мога да ти гарантирам, че на следващата среща в "Надежда" ще ти купя една водичка
            sigpic

Comment

за разлика от Кредитните карти, които може да ти ограбят и без ПИН код (само ако някой ти запомни номера и)...дебитната и трябва код. Голяма неприятност е това.
              Някъде ако си теглил където е имало "скрит четец" и камера......само това се сещам .
              Нали веднага подаде молба?

Аз например Кредитната, която ползвам за интернет баланса го държа съзнателно много малък....и пак преди 2 години от един иначе сигурен Сайт бяха откраднати номера на карти и ми бяха зели 100$......но Първа Инвестиционна Банка направиха бързо разследване...показах им транзакциите и хората не само ми Върнаха парите, а глобиха (през Мастер Кард системата!!!) сайт-а и после безплатно ми издадоха нова карта с нов номер.....

Дано имаш късмет колега. Стискам палци!!!
              Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Извадки от онлайн системата ...
                Всъщност сега забелязвам, че е теглено от различни банкомати

Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от odisey

Ми в мене си е картата още е в мене и след като я блокирах. РББ не щат да ми кажат от кой банкомат са теглени, макар че му имам номера.

Дай ми номер ще се опитам да проверя. В петък даже ще съм им на гости и се надявам да ме пуснат да погледна.
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Дай ми номер ще се опитам да проверя.
                    Виж по горе ако ти върши работа нещо. Мерси предварително!
                    Виж Алфата ...

Comment

а имаш ли СМС известяване колега??????????

аз само акто си пипна картата и ми праща СМС къде от кой банкомат (номер и адрес, а ако е в клон и името на клона) в колко часа и и колко пари са теглени!!! Ако аз не съм там......ясно е кво става на момента....

Абе много неприятна беля ти се е случила......късмет!!!!
                      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от proper
                        а имаш ли СМС известяване колега??????????

аз само акто си пипна картата и ми праща СМС къде от кой банкомат (номер и адрес, а ако е в клон и името на клона) в колко часа и и колко пари са теглени!!! Ако аз не съм там......ясно е кво става на момента....

Абе много неприятна беля ти се е случила......късмет!!!!
                        Не , нямам Мерси!
                        Виж Алфата ...

Comment

Незнам дали са ти обяснили, че часа не е много верен. Всичко, което минава през борика има забавяне. Според мен парите са теглени от различни банкомати, но ще питам.
                          Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от proper
                            за разлика от Кредитните карти, които може да ти ограбят и без ПИН код (само ако някой ти запомни номера и)...дебитната и трябва код. Голяма неприятност е това.
                            За това си направете кредитна карта от Пощенска - там дори да пръднеш и ти иска пин код!

П.С. Споменах по - горе, но пак ще го повторя - оглеждайте банкоматите преди да си заврете...... картата!!!

П.С. 2 - Нещо не мога да си намеря мейла....
                            Alfa Romeo 90 2.0 '87
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
                              99,99% мога да ти гарантирам, че на следващата среща в "Надежда" ще ти купя една водичка
                              Ако банкоматите се намират в София, аз мога да ти гарантирам, че на следващата среща в студентски ти ще черпиш бирите....
                              Alfa Romeo 90 2.0 '87
                              sigpic

Comment

Working...
                              X