Известие

Collapse
No announcement yet.

Източиха ми дебитната карта - давайте акъл

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от botsos
    ....
    Преди положението беше така: всички карти(дебитни/кредитни) се издаваха в борика и всички банки актуализираха сметките на картодържателите си в борика. Ако някой иска да дърпа парици с карта, се прави запитване от банкомата(независимо от картата) до борика и ако има наличност, му се отпускат паричките. След това обб решиха, че трябва да правят това отделно от борика и си заформиха собствена система. Направиха връзка с борика и се обменяше информация между двете оторизационни системи, междувременно започнаха да си правят сами и картите. После обб започна да "отбива" един по един банкоматите си и нещата се промениха така: ако отидеш с карта на обб на банкомат на обб, борика не разбира, че си дърпал пари. Ако отидеш с карта на обб на друг(не техен банкомат), заявката за парички отива до борика, тя я препраща до обб, а след това отговора е по обратня път. Същото става и ако отидеш с друга карта на банкомат на обб. Известно време имаше "затишие" и после още банки решиха да последват примера на обб. За да може да се теглят пари от всички банкомати, с всички карти, имаше нужда от "посредник" между различните оторизационни системи. Точно това е ролята на борика в момента. В същото време тя поддържа и наличностите на банките, които нямат собствени оторизационни центрове. В общии линии това е историята...
    145, 1.6 boxer
    156, 2.4 JTD - ex
    Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от pipi
      Първоначално публикувано от deadairplane
      Първоначално публикувано от pipi
      А в петък като ходя до старото ми работно място мога проверя какво става.
      Ами като отидеш обади се а може и на срещата да дойдеш на http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... &start=150
      Аз ще ходя вечерта. Иначе бях в ИТ отдела на РББ. А общи познати имаме 100%.
      мисля, че се познавате даже, или поне сте се виждали
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

Re: Източиха ми дебитната карта - давайте акъл

Първоначално публикувано от odisey
        Вчера си влизам в онлайн системата на банка Пиреос да си проверя баланса на картата. Поглеждам транзакциите и виждам, че на 8.12 в 13:44 са теглени 400 лв от някакъв си банкомат на РББ а на следващия ден, 9.12 от съшия банкомат са изтеглени и останалите 30 кинта. Дори и възможността аз да съм ги изтеглил и да съм забравил липсва, защото пък точно в тоя момент (м/у 13ч и 14ч) бях във Велико Търново във ресторант MUSTANG FOOD (моля без коментаяри за името ) и папахме със колегите алфисти. Сега съм беден като мишка и си имам празна дебитна карта. Цял ден обикалях вчера по банките, РББ и Пиреос, и накрая се оказа, че имат срок да ми отговорят на молбата 45 работни дни, т.е. към края на февруари Давайте акъл какво може да се направи ако може нещо, или ако евентуално изпълнителния директор на Пиреос чете тук да си напише и той мнението или направо да помага

Пусни си молба за оспорване на транзакция. 40 лева е таксата за неоснователно искане. Те ще направят проучване, записи на видеокамери и прочее.
        И не си казвай пина на никой и никъде.

Първоначално публикувано от botsos
        За "покупки" през нета си прав - там няма какво да направиш.

А, то наскоро бяха хванали и такива, дет копират карти по банкоматите и после с бели пластики точат здраво

Незнам как стои въпроса със закупуването на бели пластики, но се съмнявам да се продават совбодно
        Това важи най вече за кредитните карти, а за дебитните трябва да се знае пина, той няма как да се копира и с тях не може да се пазарува в интернет.
        При пазаруването пък в нета-ползвай само сигурни сайтове.
        Когато теглиш с дебитната карта внимавай, защото може да се снима със скрита камера /миниатюрна/, затова се прикрива с ръка клавиатурата, докато набираш ПИНа.Други мошеняги слагат някакво покритие за да се види как е набран ПИНа, ама това е по трудно.
        Ако дебитната карта има обаче и чип, тогава и с пина не можеш да ги изтеглиш, но такива карти са още малко.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Колега odisey, какво стана с твоята драма? Има ли някакъв развой, или все още се работи по старата максима - за да бъде решен даден случай, той трябва да отлежи добре?
          145, 1.6 boxer
          156, 2.4 JTD - ex
          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Ами какво да кажа - има ЕВЕНТУАЛЕН вариант да ми върнат НЯКАКВА част от сумата - от 430 лв щели да ми върнат ЕВЕНТУАЛНО 130 - нямам си идея как определиха тая цифра. Следващата седмица ще има яснота.
            Виж Алфата ...

Comment

Пиреос или РББ се циганеят така?
              145, 1.6 boxer
              156, 2.4 JTD - ex
              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Малко инфо

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1150302

Разбита е престъпна група, източвала дебитни и кредитни карти

Разкрити са четирима съучастници в САЩ - трима мъже и една жена, а в България - до момента десетина
                20.01.2008

Разбита е организирана престъпна група за източване на дебитни и кредитни карти, както и на банкови сметки на американски граждани, съобщи пред журналисти директорът на полицията главен комисар Веселин Петров.
                Виж Алфата ...

Comment

За момента още няма решение по моя въпрос, написали били меморандум и се чака решение от ръководството на банката.....
                  Виж Алфата ...

Comment

Значи пак са си тромави банките, когато иде реч да върнат пари на някой, нищо не се е променило за последните години. А аз си мислех, че живеем в динамичен век
                    Стискам палци някой "велик" ръководител на банката да му щъкне, че трябва да ти върнат всичките парички.
                    145, 1.6 boxer
                    156, 2.4 JTD - ex
                    Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Случаят е закрит - 130 кинта ми върнаха щото по закон до 300 лв. отговорността се поемала от картодържателя. Това е.
                      Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от odisey
                        Случаят е закрит - 130 кинта ми върнаха щото по закон до 300 лв. отговорността се поемала от картодържателя. Това е.
                        Аз бих си закрил сметката веднага.
                        Нещастници!!!
                        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                        Opel Astra J GTC

Comment

Бахти кретените - прав е georgyg, друга банка...
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Working...
                          X