Известие

Collapse
No announcement yet.

Ма.а му стара - ЗАЩО? :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сиренето"Роса", наистина е хубаво,а кашкавала им за съжаление не винаги е добър.Понякога са прекалили с желатина и с разни други полиетиленови субстанции.А също много добро е сиренето на Забърдо.Кашкавала им също.Преди 2 години в Италия видях в магазин сирене Забърдо.Обаче пишеше на опаковката ,че е гръцко сирене .И италинците наистина са си мислели, че нашата гордост "бяло саламурено сирене" е гръцко,а не българско.Обаче някои италианци знаят ,че е българскоЗашото във фармацевтичната компания където работи единия от тях продават на прах Lactus bacilicus bulgaricus, което там го използват точно за да си правят кисело мляко и сирене.По които направо се прехласват ))И те много добре знаят,че това е българска бактерия. И бялото саламурено сирене си е точно българска технология.Но друг е въпроса дали е патентована като таква

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Comment

еми така е защото в киселото мляко слагат какви ли не добавки, като се почне от сухо мляко ио се стигне до дале4 по-неприятни неща.
      в едно изследване на и-та по микробиология бяха открили, че в сиренето слагат сярна киселина, за да зрее по бързо..... така 4е сирене което стой на шупли е такова и не трябва да се яде.
      но в БГ контрола е под всякаква критика....
      Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Като го подкарахте за кисели млека и сирена , ето нещо интересно - вече е старо но все пак

http://www.bnap.org/?p=89
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

няма по добро от домашно направеното кисело мляко и сирене
          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Яжте малко, но качествено, пиле във всичките му форми- пичено, на грил, бутчета; пържоли, риба, мляко, яйца

ориз, картофи- само на обед

зеленчуци, плодове
            sigpic
            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
            0889 636 093

Comment

пиле?!?! да, може, но домашно, който има достъп, защото тия бройлери ги тъпчат с какви ли антибиотици....... аз лично изобщо не ям пилета. то месото е добре да се избягва, особено мазното.
              ето малко инфо за разделното хранене
              http://www.obshtestvo.net//?p=1972

и за витамините
              http://www.obshtestvo.net//?p=2585

а за по-любопитните, тук има и инфо за GMO (генно модифицираните организми), малко в страни от темата, но не съвсем:
              http://www.obshtestvo.net/?p=2016
              Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Абе по-добре да незнаем много много кво похапваме, понеже ще трябва на фотосинтеза да го караме. В днешно време животните ги тъпчат с какво ли не и са затворени така че от пред му дават да яде отзад изхвъля обработебото, и общо взето ги тъпчат кат салами , а пък и за старите кренвирши мога да ви кажа много гадни работи.Едно време нашите се занимаваха с пилета и баща ми разправяше как правели кренвиши, в некви съдове с остатъци от вътрешности даже има и пера тук там, кости и други разни айде в мелачката и излизат вкусни кренвиршчета. Абе всичко дет се призвежда си е е.@ло мамата
                alfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
                Honda Hr-v 4x4 1.6

Comment

Първоначално публикувано от lyuli
                  то месото е добре да се избягва, особено мазното.
                  Защо ?Дай изследвания
                  Първоначално публикувано от lyuli
                  ето малко инфо за разделното хранене
                  http://www.obshtestvo.net//?p=1972
                  разделното хранене води до проблеми в дългосрочен план
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

ае малко кофти ама наистина 'нашето' сирене е известно по цял свят като гръцко

а фета на кое казват
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Кренвирши дори не си помислям да ги ям,както и всякакви салами и кайми (освен в случаите ,когато мелят месото пред мен в магазина).
                      Кисело мляко,което не се разваля по половин година,след като съм го отворила ми звучи много зловещо Пълнят го със нишесте,Е-та и незнам още какво..
                      Истина е,че храната ни като цяло е пълна с химии,но се старая да ям храна във възможно най-малко преработен вид.Избирам възможно най-малката злина :P
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Нямам нищо общо с шопската фолклорна област, но съм напълно солидарен с тезата "Дай ми вино и пържоли, па ме чекай да умрем!"
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

75ts

Всичко е химия,така че си отварям учебника по химия и си избирам една формула която ще консумирам днес.
                          75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
                          75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
                          75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
                          75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

доброто кисело мляко се познава като го отворите и на следващия ден да е Фкиснало , тея млека които държат по 3-4-5 дена отворени са пълни боклуци, специално за маляко "Елена" е МЕНТЕ ! след работа ни се полага по 1 мляко и то е елена, ми 1 седмица съм го държал отворено и не се е разваляло щото вътре е само нишасте и некви боклуци, "Роса" за сега добре се представя !
                            Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

Comment

Първоначално публикувано от pent
                              ...а фета на кое казват
                              запазена марка за бяло саламурено сирене произведено в Гърция.

Нямам думи!

Comment

Първоначално публикувано от aav
                                Първоначално публикувано от pent
                                ...а фета на кое казват
                                запазена марка за бяло саламурено сирене произведено в Гърция.

Нямам думи!
                                ае така е... това чак в щатите съм го ял баси кефа беше преди години
                                Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Working...
                                X