Известие

Collapse
No announcement yet.

Ма.а му стара - ЗАЩО? :(

Collapse
X
 
  • Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Сиренето"Роса", наистина е хубаво,а кашкавала им за съжаление не винаги е добър.Понякога са прекалили с желатина и с разни други полиетиленови субстанции.А също много добро е сиренето на Забърдо.Кашкавала им също.Преди 2 години в Италия видях в магазин сирене Забърдо.Обаче пишеше на опаковката ,че е гръцко сирене .И италинците наистина са си мислели, че нашата гордост "бяло саламурено сирене" е гръцко,а не българско.Обаче някои италианци знаят ,че е българскоЗашото във фармацевтичната компания където работи единия от тях продават на прах Lactus bacilicus bulgaricus, което там го използват точно за да си правят кисело мляко и сирене.По които направо се прехласват ))И те много добре знаят,че това е българска бактерия. И бялото саламурено сирене си е точно българска технология.Но друг е въпроса дали е патентована като таква

    Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

    Comment


    • #17
      еми така е защото в киселото мляко слагат какви ли не добавки, като се почне от сухо мляко ио се стигне до дале4 по-неприятни неща.
      в едно изследване на и-та по микробиология бяха открили, че в сиренето слагат сярна киселина, за да зрее по бързо..... така 4е сирене което стой на шупли е такова и не трябва да се яде.
      но в БГ контрола е под всякаква критика....
      Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

      Comment


      • #18
        Като го подкарахте за кисели млека и сирена , ето нещо интересно - вече е старо но все пак

        http://www.bnap.org/?p=89
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

        Comment


        • #19
          няма по добро от домашно направеното кисело мляко и сирене
          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

          Comment


          • #20
            Яжте малко, но качествено, пиле във всичките му форми- пичено, на грил, бутчета; пържоли, риба, мляко, яйца

            ориз, картофи- само на обед

            зеленчуци, плодове
            sigpic
            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
            0889 636 093

            Comment


            • #21
              пиле?!?! да, може, но домашно, който има достъп, защото тия бройлери ги тъпчат с какви ли антибиотици....... аз лично изобщо не ям пилета. то месото е добре да се избягва, особено мазното.
              ето малко инфо за разделното хранене
              http://www.obshtestvo.net//?p=1972

              и за витамините
              http://www.obshtestvo.net//?p=2585

              а за по-любопитните, тук има и инфо за GMO (генно модифицираните организми), малко в страни от темата, но не съвсем:
              http://www.obshtestvo.net/?p=2016
              Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

              Comment


              • #22
                Абе по-добре да незнаем много много кво похапваме, понеже ще трябва на фотосинтеза да го караме. В днешно време животните ги тъпчат с какво ли не и са затворени така че от пред му дават да яде отзад изхвъля обработебото, и общо взето ги тъпчат кат салами , а пък и за старите кренвирши мога да ви кажа много гадни работи.Едно време нашите се занимаваха с пилета и баща ми разправяше как правели кренвиши, в некви съдове с остатъци от вътрешности даже има и пера тук там, кости и други разни айде в мелачката и излизат вкусни кренвиршчета. Абе всичко дет се призвежда си е е.@ло мамата
                alfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
                Honda Hr-v 4x4 1.6

                Comment


                • #23
                  Първоначално публикувано от lyuli
                  то месото е добре да се избягва, особено мазното.
                  Защо ?Дай изследвания
                  Първоначално публикувано от lyuli
                  ето малко инфо за разделното хранене
                  http://www.obshtestvo.net//?p=1972
                  разделното хранене води до проблеми в дългосрочен план
                  “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                  ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

                  Comment


                  • #24
                    ае малко кофти ама наистина 'нашето' сирене е известно по цял свят като гръцко

                    а фета на кое казват
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

                    Comment


                    • #25
                      Кренвирши дори не си помислям да ги ям,както и всякакви салами и кайми (освен в случаите ,когато мелят месото пред мен в магазина).
                      Кисело мляко,което не се разваля по половин година,след като съм го отворила ми звучи много зловещо Пълнят го със нишесте,Е-та и незнам още какво..
                      Истина е,че храната ни като цяло е пълна с химии,но се старая да ям храна във възможно най-малко преработен вид.Избирам възможно най-малката злина :P
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

                      Comment


                      • #26
                        Нямам нищо общо с шопската фолклорна област, но съм напълно солидарен с тезата "Дай ми вино и пържоли, па ме чекай да умрем!"
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

                        Comment


                        • #27
                          75ts

                          Всичко е химия,така че си отварям учебника по химия и си избирам една формула която ще консумирам днес.
                          75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
                          75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
                          75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
                          75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

                          Comment


                          • #28
                            доброто кисело мляко се познава като го отворите и на следващия ден да е Фкиснало , тея млека които държат по 3-4-5 дена отворени са пълни боклуци, специално за маляко "Елена" е МЕНТЕ ! след работа ни се полага по 1 мляко и то е елена, ми 1 седмица съм го държал отворено и не се е разваляло щото вътре е само нишасте и некви боклуци, "Роса" за сега добре се представя !
                            Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

                            Comment


                            • #29
                              Първоначално публикувано от pent
                              ...а фета на кое казват
                              запазена марка за бяло саламурено сирене произведено в Гърция.

                              Нямам думи!

                              Comment


                              • #30
                                Първоначално публикувано от aav
                                Първоначално публикувано от pent
                                ...а фета на кое казват
                                запазена марка за бяло саламурено сирене произведено в Гърция.

                                Нямам думи!
                                ае така е... това чак в щатите съм го ял баси кефа беше преди години
                                Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

                                Comment

                                Working...
                                X