Сиренето"Роса", наистина е хубаво,а кашкавала им за съжаление не винаги е добър.Понякога са прекалили с желатина и с разни други полиетиленови субстанции.А също много добро е сиренето на Забърдо.Кашкавала им също.Преди 2 години в Италия видях в магазин сирене Забърдо.Обаче пишеше на опаковката ,че е гръцко сирене
.И италинците наистина са си мислели, че нашата гордост "бяло саламурено сирене" е гръцко,а не българско.Обаче някои италианци знаят ,че е българско
Зашото във фармацевтичната компания където работи единия от тях продават на прах Lactus bacilicus bulgaricus, което там го използват точно за да си правят кисело мляко и сирене.По които направо се прехласват
))И те много добре знаят,че това е българска бактерия. И бялото саламурено сирене си е точно българска технология.Но друг е въпроса дали е патентована като таква




Comment