Известие

Collapse
No announcement yet.

Ма.а му стара - ЗАЩО? :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И какъв кашкавал ще ми препоръчате . .
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от viki
      Първоначално публикувано от lyuli
      то месото е добре да се избягва, особено мазното.
      Защо ?Дай изследвания
      ето малко инфо за разделното хранене
      http://www.obshtestvo.net//?p=1972
      разделното хранене води до проблеми в дългосрочен план
      Исках просто да подкрепя Вики!!!
      Разделното хранене е най-голямата глупост измислена след вегетарянството, което си е за напълно заблудените души. Истинските ама истинските вегетарианци след 5-7 година получават такива необратими проблеми в организма, че........ да не говорим, че от естетическа гледна точка не приличат на хора, а специялно при мъжете нивото на Тестостерона едваааам превишава това на жените им трагедия

Ама има тонове книги, който може да чете да се образова...
      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Треньора ми беше върл вегетарианец, веднъж го сварих да му плющят ушите, бях много изненадан Правежи иначе много. . .
        sigpic

Comment

И още нещо, което масовият потребител позволява да му втълпят....

Мазнините били вредни?!?!?!?
          Това е една от най-големите глупости успели да промият мозъците на хората....

Мазнините могат да доведат до пълнеене ако ядете и много въглехидрати в диетата си, тогава те не са основен източник на енергия....

При ниско въглехидратна диета можете да се тъпчете с мазнини (дори пържено месо с много много много масло) и да слабеете и да сте МНОГО здрав и физически и като показатели. Елементарни принципи от природата.
          Когато енергията Ви идва от мазнини (храната) Вие горите само мазнини ( и сланината по вас). Организма не складира мазнини когато ги има в изобилие от храната и Те са основната му енергия.

Вики може да ви сподели как е най-лесно да не задържате вода в организма.......като пиете по МНОГО.....над 5литра на ден...може и до 10.
          Ако пиете малко организма я задържа от страх да не се обезводни и вие подпухвате. (да не споменаваме жените които имат проблеми с редовното ходене до "онова" място по същата причина)

Няколко сезона подред съм свалял над 10-12кг с високо мазнинна диета и нивото на подкожните мазнини намалява Драстично. Холестерола пада много, като се вдига добрия (полезния) хоплестерол. А Тестостерона излита в космоса направо...

Така че всичко е въпрос на образование и много четене.

Аз повечето храни (месата особено) си купувам от приятели, които имат цехове за месо и го взимам хем на половин цена хем натурално.....преди да бъде Тумблирано и напълнено с 45-60% вода и обработено с киселини за раскъсване на мускулатурата му....

Кренвирши, пастет, маргарин.......само на враговете си

Comment

Защо ?Дай изследвания
            за месото - не е добре да се прекалява, не казвам изобщо да се избягва. А за децата е много важно да консумират месо. Изобщо разните вегитарианци, които подлагат и децата си на такова хранене само им вредят. Но за възрастен човек спокойно може да се редуцира консумацията. за мазнините, мисля че е ясно защо вредят

за разделното хранене - мисля че точно това пише в интервюто )
            Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от proper
              И още нещо, което масовият потребител позволява да му втълпят....

Мазнините били вредни?!?!?!?
              Това е една от най-големите глупости успели да промият мозъците на хората....

Мазнините могат да доведат до пълнеене ако ядете и много въглехидрати в диетата си, тогава те не са основен източник на енергия....

При ниско въглехидратна диета можете да се тъпчете с мазнини (дори пържено месо с много много много масло) и да слабеете и да сте МНОГО здрав и физически и като показатели. Елементарни принципи от природата.
              Когато енергията Ви идва от мазнини (храната) Вие горите само мазнини ( и сланината по вас). Организма не складира мазнини когато ги има в изобилие от храната и Те са основната му енергия.

Вики може да ви сподели как е най-лесно да не задържате вода в организма.......като пиете по МНОГО.....над 5литра на ден...може и до 10.
              Ако пиете малко организма я задържа от страх да не се обезводни и вие подпухвате. (да не споменаваме жените които имат проблеми с редовното ходене до "онова" място по същата причина)

Няколко сезона подред съм свалял над 10-12кг с високо мазнинна диета и нивото на подкожните мазнини намалява Драстично. Холестерола пада много, като се вдига добрия (полезния) хоплестерол. А Тестостерона излита в космоса направо...

Така че всичко е въпрос на образование и много четене.

Аз повечето храни (месата особено) си купувам от приятели, които имат цехове за месо и го взимам хем на половин цена хем натурално.....преди да бъде Тумблирано и напълнено с 45-60% вода и обработено с киселини за раскъсване на мускулатурата му....

Кренвирши, пастет, маргарин.......само на враговете си
              човек който се занима с фитнес го знае .............. предполагам ,че съм уцелил виновника за познанията ....
              Alfa156 Against All

Comment

Защо ?Дай изследвания
                за месото - не е добре да се прекалява, не казвам изобщо да се избягва. А за децата е много важно да консумират месо. Изобщо разните вегитарианци, които подлагат и децата си на такова хранене само им вредят. Но за възрастен човек спокойно може да се редуцира консумацията. за мазнините, мисля че е ясно защо вредят
                за разделното хранене - мисля че точно това пише в интервюто )
                Не за бога. Недей така. Мазнините са полезни ако човек знае фактите.
                Въглехидратите са проблема на хората....

Аз лично ЯМ 2-3 лъжици зехтин на ден и минимум 10гр рибено масло........ кажи ми, че не знаеш за това колко МНОГО положителни действия върху организма има рибеното масло?!?!?!
                СПАСЯВА ЖИВОТИ на много хора....

Нека бъдем предпазливи с думите си. Достатъчно хора има които ги мързи да четат и като видят нещо в нет-а и повярват и после.......що не ми е наред тва, що онова......що ме боли тука...там.....

Мазнините подбрани правилно са ПОЛЕЗНИ. Особено за възрастните хора....Омега-3.......

Comment

Първоначално публикувано от slav40
                  ..човек който се занима с фитнес го знае .............. предполагам ,че съм уцелил виновника за познанията ....
                  ммдааа

Comment

ммдааа
                    ае влади скри ми шапката.... 3 пъти чета едно твое горно мнение за да го разбера и накрая преговарям 'кво трябваше да не ям сега'

евалата учен си!
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Аз пък мога да добавя, че не само мазнините са полезни,но и така отричаните от proper въглехидрати.И ще се опитам, частично да го докажа. Но най-важното в случая е,че до голяма степен влиянието на тези храни е относително върху различните хора.Защото всеки човек си има различен организъм , с различен механизъм на работа и различен метаболизъм.За мен лично от опит мога да кажа, че мазнините са много полезни.Хората около мен много добре знаят какви количества мазнини употребявам всекидневно и от това не само ,че не качвам и грам, но дори се чувствам добре.Явно организма ми има нужда от мазнини и за това така им налитам.Убедена съм,че друг човек на мое място, ако поглъща толкова олио и рибено масло, колкото мен ще станме 250 кила за 4 месеца И това не е майтап.Това са факти.А на всичкото отгоре съм много сериозно пристрастена и към въглехидратите, особено от захарно- шоколадов тип. Които със сигурност са вредни-най-вече заради отделянето на огромно количество свободни радикали в организма,които са основният причинител на повечето мизерии, които се случват с нас и нашето здраве.Много е важно обаче какви мазнини се ядат и човек да си открие собсвения баланс за своя организъм.Да разбере кое му влияе добре и кое не и така да дава превес на храните, които му се отразяват добре.Аз както споменах и преди за себе си съм установила, че колбасите(в това число кренвирши, всякакви салами и подобни)не ми се отразяват добре и то е нормално, след като са натъпкани с боклуци от неясен произход.Също така избягвам на максимум свинското месо.Най -много 2,3 пъти годишно може да ми се случи да ям свинско.Обаче това в никакъв случай не означава, че съм вегетарианка.Напротив , и аз съм против вегетарианството и съм убедена, че то до голяма степен убива пълноценността на човешкия организъм.За мен рибата е райОбожавам я и съм забелязала,че ми се отразява добре-никога не ми става тежко или лошо от нея.А точно обратното.Също и пилешкото месо е много добро за папкане,но за съжаление рядко по магазините може да се намери полезно пилешко, защото наистина ги тъпчат със всякакви химиии за да се надуят .И след това ние като ги ядем се надуваме
                      За рибата обаче още нямам оплакванияИ не съм чула за странични ефекти Но всеки трябва сам за себе си да си открие собсвения баланс и да се стреми към негоА всякакви драстични методи на хранене не са за препоръчване, защото създават шок в организма.А в състояние на шок и най-полезната и ангелска храна може да стане вредна и да се превърне в отрова.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                      Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr
                        Аз пък мога да добавя, че не само мазнините са полезни,но и така отричаните от proper въглехидрати.И ще се опитам, частично да го докажа. Но най-важното в случая е,че до голяма степен влиянието на тези храни е относително върху различните хора.Защото всеки човек си има различен организъм , с различен механизъм на работа и различен метаболизъм.За мен лично от опит мога да кажа, че мазнините са много полезни.Хората около мен много добре знаят какви количества мазнини употребявам всекидневно и от това не само ,че не качвам и грам, но дори се чувствам добре.Явно организма ми има нужда от мазнини и за това така им налитам.Убедена съм,че друг човек на мое място, ако поглъща толкова олио и рибено масло, колкото мен ще станме 250 кила за 4 месеца И това не е майтап.Това са факти.А на всичкото отгоре съм много сериозно пристрастена и към въглехидратите, особено от захарно- шоколадов тип. Които със сигурност са вредни-най-вече заради отделянето на огромно количество свободни радикали в организма,които са основният причинител на повечето мизерии, които се случват с нас и нашето здраве.Много е важно обаче какви мазнини се ядат и човек да си открие собсвения баланс за своя организъм.Да разбере кое му влияе добре и кое не и така да дава превес на храните, които му се отразяват добре.Аз както споменах и преди за себе си съм установила, че колбасите(в това число кренвирши, всякакви салами и подобни)не ми се отразяват добре и то е нормално, след като са натъпкани с боклуци от неясен произход.Също така избягвам на максимум свинското месо.Най -много 2,3 пъти годишно може да ми се случи да ям свинско.Обаче това в никакъв случай не означава, че съм вегетарианка.Напротив , и аз съм против вегетарианството и съм убедена, че то до голяма степен убива пълноценността на човешкия организъм.За мен рибата е райОбожавам я и съм забелязала,че ми се отразява добре-никога не ми става тежко или лошо от нея.А точно обратното.Също и пилешкото месо е много добро за папкане,но за съжаление рядко по магазините може да се намери полезно пилешко, защото наистина ги тъпчат със всякакви химиии за да се надуят .И след това ние като ги ядем се надуваме
                        За рибата обаче още нямам оплакванияИ не съм чула за странични ефекти Но всеки трябва сам за себе си да си открие собсвения баланс и да се стреми към негоА всякакви драстични методи на хранене не са за препоръчване, защото създават шок в организма.А в състояние на шок и най-полезната и ангелска храна може да стане вредна и да се превърне в отрова.
                        Напълно съм съгласен с теб Миленка!!!
                        Страничния ефект от многото риба, е че има шанс да живееш над 100 години
                        Рибата е най-доброто месо. Но е хубаво да се редува с пиленце заради тежките метали в някои риби (ако се яде прекомерни количества секи ден).
                        Иначе риба и Червено вино.......дълголетие! (омега-3 + резвиратрол)

А, аз не съм против въглехидратите. Изобщо даже. Просто трябва всеки да знае как се храни и в кой момент какъв е баланса..... коя енергия използва доминиращо....

Аз свинско също ям рядко, само когато съм на абсолютно ниско-въглехидратно хранене (под 30гр ден).... тогава само свинско и никво пиле.....и много рибено и зехтин

Две задачки:
                        - Ако някой е ходил и имал възможност да понаблюдава някои европейци....Франция, Белгия, Швейцария.....
                        Тея шемети ядат мазно....ама мазно и на закуска..бекони, салами....мазни сирена в огромни количества и "кашкавали".... големи кулинари са......ОБАЧЕ.....общото е, че ядат и много риба и пият всеки божи ден Червено вино!!!!
                        Резултата е че нито имат проблеми със сърцето нито повечето от нашите "болежки"......а и не са "повечето" дебели като Американците

- Ескимосите знаете какво ядат......зеленчуци не съм сигурен, че даже знаят какво е.......да имат проблеми със сърцето???

Comment

Първоначално публикувано от pent
                          ммдааа
                          ае влади скри ми шапката.... 3 пъти чета едно твое горно мнение за да го разбера и накрая преговарям 'кво трябваше да не ям сега'

евалата учен си!
                          хехе

Ние си чешем езиците тука, но това наистина са сериозни теми и не са така прости.....тука с писане трудно може лесно да се обясни всичко......
                          Природата си има закони и трябва да се опознаят.....

Идеята ми беше да не се заклеймяват така лесно, неща които не само не са доказани, ами е доказано обратното

Познавам много ФЕНОМЕНАЛНО изглеждащи хора, които са намалили въгехидратите и ядат много от правилните мазнини!!!! И имат перфектно здраве...
                          Холестерол, черен дроб, бъбреци.......да не казвам колко болести изчезват окончателно...... И изглеждат с по 10-15 години по-млади и външно и като организъм като следствие.

Аз истински вегетарианец, който да изглежда добре (по моите критерии разбира се) не познавам. Знам за много с проблеми на кръвоносната система и хормонален дисбаланс.....

Но не отричам нищо.....тва е вселена, която никога няма да познаваме изцяло

Comment

Културистите веднага се "издадоха" в темата с няколко специфични термина
                            sigpic

Comment

Защо не смените името на темата на "Как да се храним правилно?" и не я направите важна?

edit: Деяне, честито! Пак успя да пуснеш супер тема скоро няма ли да продаваш някоя нокторезачка или цветни моливи?
                              Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

Първоначално публикувано от milenamr
                                .........А всякакви драстични методи на хранене не са за препоръчване, защото създават шок в организма..........

екстремизмите като цяло не водят до нищо хубаво Трябва много да се чете по темата ,защото в крайна сметка става дума за собственото ни здравеНеможе да чакаш някой друг да се погрижи за теб ,ако ти самият не го правиш

Влади
                                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Working...
                                X