Известие

Collapse
No announcement yet.

Ма.а му стара - ЗАЩО? :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ама и вие сте едни............ нямам думи, никога не съм отричала зехтина, от студено пресования може да ядете с литри, само ще е +++++
    ето какво съм писала
    Кои храни са полезни и кои вредни?

Храна, която е 100% полезна това е студено пресования зехтин. С него обаче не бива да се готви, а да се консумира в салати, защото при топлинна обработка губи качествата си. За останалите храни е трудно да се каже, всички храни могат да бъдат и полезни и вредни. Зависи от количеството и от качеството. Например месото е съществен елемент от менюто, но след определена възраст е добре количеството му да се намали и да се избягват мазнините.
    под вредни мазнини по-скоро разбирам следните продукти, които за мен са 100%вредни: тлъсто свинско месо, маргарин, майонеза
    разбира се рибеното масло е супер полезно, защото в него се намират незаменими мастни киселини, които не се синтезират от растенията и гръбначните животни, прилагам извадка. Другото което е в голямо количество в рибеното масло е витамин Е, ето за какво е полезен (и не само):
    Освен антиоксидант витамин Е, влияе на формирането на здрави кости, поддържа здравето и растежа на здравите клетки и на нервната и мускулната система на организма.
    така 4е не ми изопачавайте думите.

другото което е най-важно е разнообразното хранене. Ако човек е с тегло в нормата може да си яде и тлъсто месо без проблем, но ако е с наднормено - трябва да се внимава.
    ако се занимава с фитнес - също хранителния режим е различен, така че трябва да се подхожда към всеки специфичен случай.

а ето какво мисля за диетите
    Има ли смисъл от диетите?

Лично аз не мисля че има ефект от тях, понякога даже диетите могат да доведат до нежелателни последствия за човека. Много често диетите лишават организма от есенциални елементи и водят до болести, без достигане на желания ефект – намаляване на теглото. В други случай намаляването на теглото е краткотрайно.
    Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

никой не се заяжда
      дискутираме си, защото нещата не са прости и еднозначни

Но не мога да не те поправя

Дебелите хора трябва НАЙ-много да УВЕЛИЧАТ силно правилните мазнини и да отрежат под 30гр. въглехидратите!!!!!! заедно с умерени протеини!
      Не е шега това!!!!!!!!!!!!! Да трудно е, не за постоянно, но така работи!!!

Мазнини 50-60%
      Протеин 30-40%
      Въглех. 10%, но до 30гр.
      Вода- многооооооооооооооо

Повярвай ми килата отлитат като ......няма да ти се вярва.....

Провери на каква диета се подлагат хората преди да им се направи Гастрикт бай пас!!!!! за да загубят колкото може по бързо килограми и никакъв мускул по възможност...... и да им се опдобрят жизнените показатели!!!

Това, което ти казвам е казано от Личен опит и опит на много много хора около мен!!!!!!!!!!

Не трябва постоянно да си на НВ-ВМД , но когато трябва да сваляш много (ама много кила) това е пътя....ниски въгл. и МНОГО ВОДА!!!
      И после доктора се чуди какво чудо си направил със себе си и как холестерола от 7!!!!! е станал 4!!!! да.......истината е различна....

Нямам против нищо теб, съвсем нормално си говорим!!!
      Но моля те ми дай довод от Реалния живот ЗАЩО???? Просто кажи ЗАЩО???
      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

кое защо? защо да не ядем пръжки???????? като имам време ще обясня, но сега съм в серия опити и няма много време
        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от lyuli
          кое защо? защо да не ядем пръжки???????? като имам време ще обясня, но сега съм в серия опити и няма много време
          хехеххе
          яз мразя пръжки, но да при определени други условия можеш да ядеш пръжки и да си здрав и слаб!!! може.....не ти го препоръчвам обаче.......защото изисква други промени в режима ти!

Свалил съм след операция (удар в окото, скъсана ретина, месеци болници..... и качени 30кг) много килограми...над 30 с много ядене на бекон и майонеза, кашкавал и свинско и никакви въглехидрати! но много протеин в менюто.....

Това не е за всеки!!!! Спор няма! Изисква воля и СИЛНА дисциплина....вкараш ли въглехидрат всичко се обръща с/у теб (при този режим) и спира да работи....

Аз Не препоръчвам да се яде пържено и мазно ....Просто говорехме, че АКО ЗНАЕШ КАКВО ПРАВИШ може и да не е вредно!!!! дори полезно! но изисква ЗНАНИЕ!!!!

Ако искаш теория и принципи ще ти пратя
          Anabolic Diet - ако нямаш книгата ще ти я пратя.....

Лично аз сега ям МНОГО мазнини, но само от Риба, Яйца, зехтин и Рибено Масло (както и ленено)!

МИР
          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от proper

Лично аз сега ям МНОГО мазнини, но само от Риба, Яйца, зехтин и Рибено Масло (както и ленено)!

МИР
            Това е истината Перфектна формула за здраво тяло и здрав дух(те са си на 100% свързани)
            Ще споделя и една друга "формулка" , много добра за укрепване и изчистване на организма, от която съм възхитена.А това е консумирането 2 пъти дневно по 2 супени лъжици покълнало жито(на гладно).Това нещо страшно много помага за възстановяване на нормалната микрофлора . Тя съдържа цял комплекс необходими за човека натурални витамини и микроелементи - калций, калий, магнезий, фосфор, алуминий, желязо, бор, цинк. Покълналото жито като четка прочиства всяка власинка от чревната обвивка.За пример -откривателят на витамините А,C и P Албърт Дерди на 70 годишна възраст започнал да хапва кълнове и след 10 години се похвалил, че вече не боледува от нищо и се чувства по здрав , по енергичен и по-млад от всякога

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
            Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от proper
              Свалил съм след операция (удар в окото, скъсана ретина, месеци болници..... и качени 30кг) много килограми...над 30 с много ядене на бекон и майонеза, кашкавал и свинско и никакви въглехидрати! но много протеин в менюто.....

Това не е за всеки!!!! Спор няма! Изисква воля и СИЛНА дисциплина....вкараш ли въглехидрат всичко се обръща с/у теб (при този режим) и спира да работи....

Аз Не препоръчвам да се яде пържено и мазно ....Просто говорехме, че АКО ЗНАЕШ КАКВО ПРАВИШ може и да не е вредно!!!! дори полезно! но изисква ЗНАНИЕ!!!!

Ако искаш теория и принципи ще ти пратя
              Anabolic Diet - ако нямаш книгата ще ти я пратя.....

МИР

в общи линии ти говориш за разделно хранене. съгласна съм, че не е за всеки.
              и друго ако човек е с тегло в нормите може да яде абсолютно всичко и пръжки и тлъсто и т.н. без да е проблем.
              и изобщо да ти кажа аз не виздам сблъсък на моите и твоите идеи за правилно хранене. Аз никога не съм отричала рибеното масло и зехтина и т.н. Напротив, те са супер важни. Изобщо човек трябва да се храни пълноценно - да не изключва нито един от 3-те компонента: белтъци, липиди и въглехидрати. Освен ако няма някакво заболяване на метаболизма или е с наднормено тегло.

Comment

Първоначално публикувано от lyuli
                Изобщо човек трябва да се храни пълноценно - да не изключва нито един от 3-те компонента: белтъци, липиди и въглехидрати. Освен ако няма някакво заболяване на метаболизма или е с наднормено тегло.
                Да,така е

Влади ние с теб сме с малко изкривени разбирания заради спорта,с който се занимаваме Има и нещо друго ,когато някой иска да научи нещо -сам ще потърси учител
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от viki
                  Има и нещо друго ,когато някой иска да научи нещо -сам ще потърси учител
                  Дааа и темата беше защо по дяволите сме лишени от всички хубави неща които ги имаше навремето ?
                  Кое е трудното да се направи една хубава марка кремвирши пък ако ще и на 10 лв/кг да се продава ? Тандем е ГАДНА марка същия боклук като другите. Много ли е скъпа една машина заправене на масло ? Толкова скъпа ли е, че няма да се избие инвестицията ? Ми хората дават по 2.50 нагоре за да ядат нормално (не хубаво - нормално) масло. Зашо на секи идеята му е да преебе другия а не да извлече полза за себе си и за околоните ? Деба тъпата нация сме.
                  Виж Алфата ...

Comment

Ееех човек ако се замисляме за всичко това бързо ще остареем . . .
                    Не сме тъпа нация, хората работят за по 10лева на ден ти ще им продаваш кренвирши "от месо"
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от odisey
                      Кое е трудното да се направи една хубава марка кремвирши пък ако ще и на 10 лв/кг да се продава ? Тандем е ГАДНА марка същия боклук като другите. Много ли е скъпа една машина заправене на масло ? Толкова скъпа ли е, че няма да се избие инвестицията ? Ми хората дават по 2.50 нагоре за да ядат нормално (не хубаво - нормално) масло. Зашо на секи идеята му е да преебе другия а не да извлече полза за себе си и за околоните ? Деба тъпата нация сме.
                      я гледай по оптимистично на живота кво си се заровил в миналото? ако имаш желание ще намериш начин и ще спреш да се самосъжаляваш

кремвиршите били такива, млякото било еди какво си - ми било е. продължаваш напред свиквай по-хубави за тази цена няма да станат. след време ще има наистина качествени но ще са много скъпи.
                      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Working...
                      X