Известие

Collapse
No announcement yet.

Правен проблем - имам СОТ и ме обраха :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Правен проблем - имам СОТ и ме обраха :(

Живея на първия етаж и около нова година апартамента ми остана празен за четири нощи - резултата е откраднати LCD телевизор и 40г. злато!
    Алармата на СОТ-а е свирила два пъти в 03:47ч. и в 05:51ч. на 29-ти през ноща, и още веднъж на 1-ви в 00:02ч., точно на нова година, екип на СОТ-а е идвал на мястото, оглеждал е обекта - всичко е било затворено и външната врата заключена, нямало следи от разбиване или счупени прозорци
    Прибирайки се снощи установих, че къщата е надолу с главата, сигналната техника, алармата и сирената са бурквално изтръгнати от стената и разпардушинени на парчета, по прозореца в кухнята има следи от напът, от нещо като кози-крак, но дръжката му беше затворена наполовина отвътре, прозореца в една от стаите беше отворен около 30см., а входната врата беше отключена и комплекта резервни ключове отвътре липсва
    В коридора, в сакове, бяха приготвили домашното кино и стереоуредбата, а компютъра и монитора бяха полуразкачени и зарязани така.... взели за чисто нов портфейл с 20лв., а фотоапаратче за 500лв., което стои в един шкаф с портфейла, не е взето
    Та, въпроса ми е, имам ли право да предявявам някакви претенции относно немарливостта на СОТ-а или да се радвам, че съм минал само с 1800лв. задна?!
    sigpic

Зависи каква е клаузата ти в договора.Адски гадно нещо ,някои влиза и ти рови из личните вещи.Да им исьхнат рьцете.Помиярска дьржава
    0888515205

Comment

Колега това е много гадно.На мен ми се е случвало 3 пъти.Според мене трябва да се радваш че си минал само с 1800.Оправия няма.
      BMW E36 328CI 04.1998 - 230 кончета, 6-степенна скоростна кутия от Е46 330 и шпер-диференциал
      ALFA ROMEO 155 2.5TD 12.1995 - много скъпа вече тая нафта
      BMW E36 320CI 02.1995 - абе става

Comment

Кой ти е СОТ-а?

не са ли длъжни да ти звъннат веднага при посещение независимо дали има "взлом"??? при мен уж е така...

Виж си договора.....разбира се че имаш основание! Ако системата (алармената) е изтръгната те веднага го рабират от липса на контролен сигнал и са ДЛЪЖНИ да седят на обекта до твоето появяване!!!
        Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

не мога да повчрвам направо за случката...........

ако са влезли през прозореца то те ЗНАЯТ, че е така защото системата предва коя зона е активирана и че е обемен датчик например..... а вратата явно е отворена в последствие отвътре с ключа.....когато СОТ-аджиите са си тръгнали......

ПОИСКАЙ разпечатка....те ти я дължат!!!!!
          Ако там пише че сигнала е от обемен датчик (движение вътре) те са длъжни да седят там и имат ВИНА!!!!

Кой ти е СОТ-а пак????

Comment

Кофти начин да ти почне годината,няма оправия,мамицата им копеленца.Тия от сота мисля,че ще минат без отговорност... но можеш да се обърнеш към адвокат.Като и сота не ги спира ток ли да си пускаме по прозорците вече е...м...
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

СОТ-а реално може и да не носят материална отговорност (ако ти е такъв договора Кики), но можеш да докажеш с разпечатка (и GPS някои фирми имат по колите знам), че не са си изпълнили задълженията по охраната на обекта!!! а това значи, че има неизпълнен договор и следва СЪД!!!

Comment

...мам.. им да ... копеленца...сори,но не се сдържам...ей долна работа аташка...абе верно ,че много гладни и жадни, или наркоманчета ли ще са....ама ги мързи и да бачкат шибаняците....говнари долни....виж си договора колега...че за кво им плащаш ако не носят отговорност...мисля,че ставаше въпрос за някаква застраховка,която трябва да имаш към договора, ама не помня точно как беше казуса...аз имах СОТ 4 години на един първи етаж в "Сухата река"...големи атаки бяха,мамицата им....но и трябва да се признае...много си разбират от работата, апашите де....
                156-2.4-JTD-99;
                156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Кой ти е СОТа...ако е ДСЦ например те носят отговорност до определини пари според договора и месечната ти такса.

Надявам се си извикал полиция и имаш протоколи или там каквото се води.

Гадна работа
                  sigpic
                  Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                  " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                  "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

при мен на всяко посещение, дори на фалшива тревога ми се обаждат... сота ми е 161, тия с беемветата.

бате киро, според мен сот-а са били много немарливи! дано нещо излезе от тяхна страна....
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Пропър правилно казва, най-добре да вземеш договора и да отидеш при адвокат. Не съм чел договори за такава услуга, но би трябвало да има клаузи за отговорност в такъв случай. А ако ми покажеш договора мога да се опитам да ти помогна.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Договора е в офиса, а аз цял ден подреждам в нас и не знам кога ще успея да го огледам по-обстойно
                        БОДУ е фирмата - съседката ми се ожени за шефа им и смея да твърдя, че имам силни позиции, но както се вижда, това не помага особено в борбата срещу крадците
                        Лошото е, че ако започна да се съдя с тях, трябва да се скарам с близки хора, а в крайна сметка не знам, дали и какво ще получа, т.е. дали си струва изобщо, защото аз със сигурност не съм първия ограбен и техните юристи са си уредили работата
                        Иначе и на мен ми звъняха още в часа на първата сирена, ама аз съм в Халкидики, а майка ми е в Анталия - какво да направим
                        sigpic

Comment

Немърливи са!

Комшията ми работи в СОТ и всеки ден със служебната кола си върши частната работа! Даже имаше случай, един магазинер си влязал в собствения магазин в 2 през нощта и им засякъл,че дошли на 17-тата минута и прекратил договора с тях! Абе безотговорна работа!
                          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Re: Правен проблем - имам СОТ и ме обраха

Първоначално публикувано от Kuku
                            Живея на първия ......
                            Деба тая Надежда сигурно са същите дето и мене ме обраха
                            Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от proper
                              не мога да повчрвам направо за случката...........

ако са влезли през прозореца то те ЗНАЯТ, че е така защото системата предва коя зона е активирана и че е обемен датчик например..... а вратата явно е отворена в последствие отвътре с ключа.....когато СОТ-аджиите са си тръгнали......

ПОИСКАЙ разпечатка....те ти я дължат!!!!!
                              Ако там пише че сигнала е от обемен датчик (движение вътре) те са длъжни да седят там и имат ВИНА!!!!

Кой ти е СОТ-а пак????

Мисля, че в ей това мнение има много истини... Ако не си обърнал внимание го виж пак и послушай съвета на пропър...

Иначе какво да кажа....Поне 3 блиндирани врати и решетки от 20см стомана на прозорците и живот като в затвор...Но ако знаят, че имаш нещо ценно и това няма да ги спре, ако си заслужава...

Скапана работа направо и мен ме хваща яд....
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

Working...
                              X