Известие

Collapse
No announcement yet.

Правен проблем - имам СОТ и ме обраха :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Баси гадното брат,направо съм бесен аз досега не съм имал вземане даване със СОТ,защото спред мен няма никва файда от тях
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ще попитам за датчика, който е задействал алармата, но не вярвам това да има голямо значение - аз за себе си знам, че са влезнали през прозореца на кухнята, отключили са си входната врата и са излезнали от там заедно с комплекта ключове
      А и няма как да стои екип на обекта, докато дойде собственика на жилището, защото и аз, и майка ми сме в чужбина, и се прибираме след 4 дни - кой ще ни чака толкова време
      По-интересно е (да се благодаря, че така е станало), защо не са изнесли всичко което са приготвили, в следващите три нощи
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
        Ще попитам за датчика, който е задействал алармата, но не вярвам това да има голямо значение - аз за себе си знам, че са влезнали през прозореца на кухнята, отключили са си входната врата и са излезнали от там заедно с комплекта ключове
        А и няма как да стои екип на обекта, докато дойде собственика на жилището, защото и аз, и майка ми сме в чужбина, и се прибираме след 4 дни - кой ще ни чака толкова време
        По-интересно е (да се благодаря, че така е станало), защо не са изнесли всичко което са приготвили, в следващите три нощи
        Нещо ги е или притеснило или ги е държало да не влязат пак... иначе много лошо преживяване е това...

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

сменил съм няколко СОТ фирми
          обирали са ми един магазин и от СОТа ми платиха всичко откраднато ама благодарение че собственника на сота ми е френд иначе ще те влачат и мотаят
          само 161 е истината като им направя аларма и до 2 мин колата е долу пред нас и въпреки че ме познават се качват да проверят каква е хавата
          Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Дано ги фане ток от твоя телевизор д..а мизерниците. Мен ако питаш не се занимавай, ще си загубиш времето. Само полицейския сот върши работа и то ако им дадеш някой лев отгоре, всички други са леж и добре че са взели малко неща. Миналата година в едната зала стана бой и оператора беше натиснал паник бутона е познайте сот въобще не се беше появил когато отидохме и пробвахме пак дойдоха след 20мин това към 12ч вечерта естествено спрях да им плащам. А при обир на магазин за gsm-и и сотаджиите бяха гепили каквото могат. Та файда от тях никаква. Иначе принципно можеш да ги съдиш, виж хубаво договора но при всички положения някоя от точките е нарушена и ичаш шанс въпроса е дали си заслужава разправията

Comment

Гадна история Кики ,мн неприятно.Дано по -бързо се възстановиш от случката и щетите.
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Не виждам смисъл от СОТ, ако няма да им търсим отговорност при визникването на такива неприятни случки.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt
                  Не виждам смисъл от СОТ, ако няма да им търсим отговорност при визникването на такива неприятни случки.
                  Сори за инцидента.
                  И аз мисля, че трябва да се иска обезщетение, друг въпрос е че това трябва да се консултира със специалист /адвокат/ и да си решиш има ли смисъл.Иначе ще си останем вечно с мърмореното по форумите.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Това е много неприятно, дано се направи нещо от полицията, иначе най-сигурното нещо е застраховката, даже, ако има СОТ е и по-евтина, след дъжд качулка, но го имай предвид, и мен са ме обирали в Надежда, само 3 неща до мен струмат 3 000лв. (рс, тв и усилвател)
                    sigpic
                    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                    0889 636 093

Comment

Тая работа е като охраняемите паркинги даваш им пари, ама ако стане нещо не носят отговорност.. е къв им е стимула да ти пазят собствеността тогава застраховка му е майката..
                      Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
                        А и няма как да стои екип на обекта, докато дойде собственика на жилището, защото и аз, и майка ми сме в чужбина, и се прибираме след 4 дни - кой ще ни чака толкова време По-интересно е (да се благодаря, че така е станало), защо не са изнесли всичко което са приготвили, в следващите три нощи
                        Така пише в договорите Кики!
                        Длъжни са да ти осигурят присъствена охрана на обекта до завръщането ти.....ако ще, ще се сменят редуват.....после може и да доплатиш, но сериозните фирми така правят....... те за кво са иначе......да ти съобщят, че си обран ли???? има си договори.....

Щом алармата е от обемен датчик (движение вътре) ......няма как да познаят по отворена врата....тя просто не е отворена..... а и да е отворена крадеца може да е вътре и да я е залостил......така е...

Ако ал.система е изтръгната и счупена в компютъра на оператова го изписва на екрана, че алармата не е загасена с ПИН код и че има проблем......
                        Не може да не му обърнат внимание.

Искаш си разпечатка и после подаваш жалба в комисията, която ги лицензира......повярвай, че веднага почва да им пука.....
                        Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

сетих се....

в договорите на сериозните фирми например се казва, че:

При ПАНИК бутон сигнал.....дори клиента да се обади и да си каже кода, два екипа (не един) са длъжни на место да посетят обекта веднага.
                          Това е защото може крадец-а да ти е опрял пистолет в главата и да те накара да се обадиш и да ги спреш. Но те идват задължително именно заради това.
                          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Колеги, вадя темата от архива, защото съм изправен пред сериозна дилема - реших да сменя СОТ-а и в момента се чудя "161" или "СДВР" да избера?!
                            Така наречения "полиейски" СОТ е с 50% по-скъп и струва 30лв. на месец, а "161" струва 20лв. на месец.
                            Мога да използвам сегашната си алармена инсталация и само предавателя ще бъде заменен от новата фирма.
                            Много се чудя, дали факта, че "СДВР" са истински полицаи ще наклони везните в моя полза в борбата срещу крадците или тези 10лв. повече на месец за излишни, ако "161" си вършат работата, както трябва
                            Някой ако има впечатления от тях, ще помоля да ги сподели, за да ми помогне в избора
                            Благодаря предварително
                            sigpic

Comment

Много ясно, че държавния, в офиса и у дома съм със такъв и когато 3-4 пъти съм забравял отворен процореца са пристигали на 3-4 мин и винаги са ме чакали да пристигна дори да е заключен обекта. Веднага ти се обаждат. Дори 3 пъти идваха заради моя грешка и на третия им казах да не ме чакат просто пак съм оставил прозореца но те отказаха да напуснат обекта докато не отида. 30 лв е без ДДС иначе е 36 лв. най ниската тарифа ако не се лъжа. И на държавния сод не плащаш никакво оборудване, поне при мен е така - сложиха ми навсякъде датчици където сметнаха за необходимо.
                              156 1.8 TS

Comment

Аз в къщи съм с 161 и съм доволен от тях. Имат много патрули, пристигат за по-малко минути отколкото е в договора, но както каза пича дето ни монтира сензорите, те винаги пишат в договора повече минути отколкото им трябват за идване. Аз съм на 11-ия етаж и винаги когато се е задействала алармата, единия човек от екипа е пред вратата на апартамента, а другия пред входната врата на блока. Винаги са ми се обаждали по телефона и питат какво да правят и да изчакат ли идването на човек. Един-два пъти в началото задействахме алармата и веднага звъннаха първо в къщи на стационарния телефон, после на мен като 1-ва контактна личност, че и на жена ми като 2-ра контактна личност за потвърждение. Смятам че си заслужават и затова вече пета година съм с тях.
                                145, 1.6 boxer
                                156, 2.4 JTD - ex
                                Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Working...
                                X