Известие

Collapse
No announcement yet.

Размисли и страсти около качеството на някои модели алфа

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Разделих темата, че малко се беше поомазала предната.

На тези, които не познават перипетиите на Владу с марката, бих предложил да приготвят носни кърпички, защото това е една истинска човешка драма
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от vladu
      как какво?
      спираме да ги вадим за ретро изложенията "100+ години".

повярвай ми тоя модел е такъв боклук, че ще има за ко да си пишем 300 години.
      Просто твоята 145-ца се е случила такава. Аз моята я карах 1 година и й нямаше нищо. Само консумативи съм сменял и 1-2 крушки на таблото. Страшно много ме кефеше тая кола, но си беше добре поддържана, Билщайн амортисьори, супер спирачки, нисък разход и все си мисля, че и чип имаше, щото вървеше наистина много. Перфектна! Много се чудя защо не си взех пак такава а дадох 3 пъти повече пари за 156.
      2014: Deutschland über alles

Comment

При всички производители тенденцията е понижаване на качеството за сметка на комерсиалния успех . Италианските не правят изключение.
        Иначе и досега никой не е успял да ме убеди, че ако си купя 12-годишна немска кола ще ми се чупи по-малко от 12-годишна италианска.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio
          Иначе и досега никой не е успял да ме убеди, че ако си купя 12-годишна немска кола ще ми се чупи по-малко от 12-годишна италианска.
          Точно Абсолютно съм съгласен с теб Владу май сравнява 6-7 годишна кола с два пъти по дърта. Ще видим 147-те след 5год. как ще са

П.С trustworthy.... първия пост от тази тема, не е ли за другата
          ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
          sigpic
          ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77
            Абе така го оставяме
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
              Първоначално публикувано от Nasko_77
              Абе така го оставяме
              Дискриминация.....
              ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
              sigpic
              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от koolio
                И аз няма да го направя, но е факт, което не значи нищо де, всеки си е индивидуален, и не трябва да робува на слухове, а само на собствен опит, кефа е само за тебе си
                sigpic
                ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                0889 636 093

Comment

аз лично съм имал 145 96година 1,6 боксер-перфектна кола,година и половина само масло и накладни,след това 156 01 година 1,9 дизел-перфектна кола,масло и един тампон за 1 година,вече трети месец карам 147 дизел,досега само масло.ако си купи човек някаква кошница вместо кола нормално е да има проблеми,но затова трябва да гледа какво купува.имах мазда 323 01 година-според повечето немски проучвания е най здравата кола.взех я на 70 хиляди км,направих основн ремонт на двигателя,ремонтирах скоростната кутия...не бих казал че са лоши маздите-аз попаднах на такава.
                  stilo sw 1,9 JTD 03g
                  alfa 147 1,9JTD 01g
                  alfa 156 1,9JTD 01g
                  barchetta 1,8 98g
                  alfa 145 1,6 97g

Comment

Първоначално публикувано от A40
                    аз лично съм имал 145 96година 1,6 боксер-перфектна кола,година и половина само масло и накладни,след това 156 01 година 1,9 дизел-перфектна кола,масло и един тампон за 1 година,вече трети месец карам 147 дизел,досега само масло.ако си купи човек някаква кошница вместо кола нормално е да има проблеми,но затова трябва да гледа какво купува.имах мазда 323 01 година-според повечето немски проучвания е най здравата кола.взех я на 70 хиляди км,направих основн ремонт на двигателя,ремонтирах скоростната кутия...не бих казал че са лоши маздите-аз попаднах на такава.
                    Това е самата истина- всичко зависи от това на какво ще попаднеш Като процентно съотношение между произведените коли и развалилите се коли, италианските може и да водят малко пред немските, но в общи линии ако си отваряш очите като купуваш колата нямаш ядове
                    Lexus IS200

Comment

добре. лош късмет съм бил имал.

според статистиката на един популярен младеж тука над 40% от жтд-тата прекъсват по една или друга причина, дори и в гаранция.

според моята статистика всички, които познавам с 2.0ТС са правили ремонт на мотор (бобо като отварял неговия за ревизия преди турбинирането казва, че бил като нов - аз му казах, че е чупят отведнъж, а не постепенно ) и същите младежи барем 2 пъти в кариерата си са докосвали мечтата 20/100 бензин 100 октана. даже са ми се хвалили за няма 200 км с един резервар.
                      танаско е изключение - той не е правил основен ремонт, но пък колата апваше 10/100 извънградско с 100-130км/ч

алфите са спортни коли. и много ми харесва като хората се похвалят как ги настъпвали. мисля, че преувеличават. пазят си ги.
                      а аз просто съм си ги ползвал по предписание.
                      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Първоначално публикувано от vladu
                        според статистиката на един популярен младеж тука над 40% от жтд-тата прекъсват по една или друга причина, дори и в гаранция.
                        Кой е тоз корефей
                        sigpic
                        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

твойта не прекъсваше ли?

зема да пусна една анкета...
                          прекусвало ли Ви е JTD-то и коя бошовска част е била причината?
                          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

Не...моята да чукам на дърво никога не е прекъсвала...

А причината да пренадува и да влиза в сервизен режим...беше един соленоид който струва около 100лв. Да си живи и здрави момчетата от ТиН че ми оправиха колата за 5мин...след 2 месеца диагностики и излишни разходи.

А и повярвай ми ако колата беше без спортния филтър нямаше да се появи този проблем...да не говориме ако беше и без чип.

Спомени сега кой е корефея, че ми е любопитно
                            sigpic
                            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

е да де то и мойта не прекъсва ... а дава грешка, че пренадува. аз и на тва му викам прекъсва. не само на тва да угасне кат си караш с 140.

колкото до корифея е бобо - спомена го в темата ми за 145 jtd гасне в движение.

Comment

Аха ясно

На коята твойта я дава тази грешка???
                                sigpic

Comment

Working...
                                X