Известие

Collapse
No announcement yet.

Размисли и страсти около качеството на някои модели алфа

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от KGB
    Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
    До там се стига от добри майстори
    не ве пич от акъла на собственика на мръхтаря някои би ли та у камбаната да си "тунинговаш"новата кола
    Колата съм си я правил по мой си вкус и нещата си стават перфектни

пс: Вирусе можеш да споменеш и нещо добро за дилърите на Бош
    Да,ЕГА пукнат и с тия пари дето им дадох за клапан на ГНП-то свещи за целото им гадно племе да купат!!! Клапана се оказа негоден за тая кола,ЕГА си набутат дебелите каталози у задния двор! ЕГА краста да пипнат и ЕГА им поникнат орлови нокти да си я чешат!!! Боклуци продават боклуци-това е действителността... Ако не върнат парите,ги чакат истински клетви!!!
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от vladu
      Първоначално публикувано от DeX
      Първоначално публикувано от vladu
      алфите са спортни коли. и много ми харесва като хората се похвалят как ги настъпвали. мисля, че преувеличават. пазят си ги. а аз просто съм си ги ползвал по предписание.
      Я аз да се включа тука - моя курник го настъпвам до откинане щом ми гори 12-13 извънградско (баща ми кат го кара гори 7). Тъй, че не се изказвай, че понеже твойта си я натискал много ти е правила проблеми. Я и мойта си я натискам вече 80к км. и още не съм правил нещо сериозно по нея. Въпрос на късмет е всичкото това, е и на поддръжка.
      ше се нападаме ли сега кво?
      не са те гушкали като малък.
      Аз заядлив тон долавям само в отговора ти.Аз споделих мнение, а ти нападаш, а отностно гушкането като малък май тебе не са те.
      Alfa Romeo Stelvio 2.0T
      Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Колата съм си я правил по мой си вкус и нещата си стават перфектни
        е кофти раота е когато ти загорчи вкуса в устата а с "тунинговането"
        има доста такива моменти сам си го усетил но освен тва си има и положителни качаства ставаш "маистор" е ти си жив пример вече си спец по проблемите на тунингясаните печки

Comment

И на мен ми пренадуваше,бая зор водяхме докато открием какво е!Както на колегата,като ускоряваш между 3000 - 4000 оборота,светва инжектора и колата "умира",като отпуснеш газта след малко поема пак,но е много неприятно при изпреварване!Регулирахме селенуида или турбото не си спомням и се оправи,даже сега още малко трябва да се пипне!
          Всичко е късмет и добре да я провериш преди да я купиш колеги,казвам го от опит!Дълго е за разправяне,но и аз доста ядове имах с мойта,но основните идват от този дето ми я докара,който даже ми е рода и много близък,но след докарването вече не сме толкова близки! Далаверка си завъртя на мой гръб и то сериозна!
          Допълнение:няма да ви разправям,че ще ви просълзя!
          Грях е, да я нямаш!!!АlfaRomeo-156SW/2.4JTD/Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm TI

Comment

@Декс
            бат радвам се,че колата ти е от читавите.
            ма да почнем малко по-отначало ...
            цялата тема се почна във връзка с едно правило в форумта, а именно да не се започват нови теми по вече нищени и разнищвани теми.
            колега сподели, че така форума щял да припадне като изприказваме сичко по сички възможни теми.
            сичкото това е за раздел 145/6.
            аз само казах, че въпросните 145/6 са толкова проблематични, че след около 300 години ще се изчерпат темите.
            после някой ме пита що си мисля, че колите са боклуци и аз проявих откровение. както и изказах съмнение, че хората наистина ги ползват на ръба на капацитета им, както обичат да споделят.

ти тогава взе, че реши и ти да се похвалиш видиш ли колко ти е здрава колата (156 1.8ТС - да съм казвал нещо за тях?? а?) и как си я бил резгал като изоглавен на дълго.
            аз само казах, че явну са те гушкали малко като малък.
            ти реши, че и мен не са.

сори ма ми се струва тъпо. амин.
            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
            Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

колкото до тунинговането и проблемите на тунингованите 147ци дизел ...
              така съм я купил (с чип мунинг, спортни пружини, двойновентилирани дискове, реплейсмент филтър...) ... гледахме я колата имаше си я грешката ... реших, че един път се живее и я взех.

ако се окаже чип - здраве да е.
              ако е соленоид - два пъти ура.
              ако е турбина - къде не съм дал 2-3к лева.

пари кат л*йн@, да има кой да ги яде.
              Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

До там се стига от добри майстори
                ее да бат, дай и доматите сами да си садим.

автомонтьор-диагностико-гумаджия нема да стана. аз съм тоо с геврека и педалите. пипам и скоростнио лост.

Comment

Тая тема според мен е за ключ, така че ако имате още нещо да си казвайте - давайте бързо, давам ви още 30 минути.

След това заключвам.
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                  Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                  ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                  ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

кво ше закл. трий.

Comment

Working...
                    X