Известие

Collapse
No announcement yet.

За обслужването в Техно-магазините...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote=Furious 155][quote="Mind_Control"jgsfdwi]
    Първоначално публикувано от Aquila
    Първоначално публикувано от "ivo_red":pjgsfdwi
    Аз пък мисля, че 75% от клиентите и също толкова от продавачите са мега ограничени и прости, без каквото и да е възпитание и за тва е така. Все пак замислете се колко прост народ има из България и ще си отговорите на всичко. Тук доброто възпитание се счита за лузърско и мекушаво. Ако не си нагъл и прост и не парадираш с горните две, начи не си вървежен. Тъжно но факт.жалкото е, че обикновено 25те % опират пешкира от останалите...Няма как да не видим, че нацията ни изпростява
    Хората в Молове пазаруват , ти викаш,че са тъпи (само не ги карай да ти обяснят от къде идва думата Мол,че да не надминем 75% ,ама тва между нас) . Ако бяха тъпи щяха ли да купуват "плазми" ? И два метра сняг не ги спира да отидат до Мола . Качват се в "новата" кола,вероятно купена с кредит , който доста тежи на семейния бюджет

Това са за мен тези 75% ...дано никой не се засегне,че ще се окаже,че са повече от 75.
    Лиричeският герой може да е някой консултант от технополис, който отива да си купи плазма На мен едно не ми е ясно само.. Явно героят от твоя разказ не е толкова зле, защото за този начин на живот, който си описал трябва да взимаш едно 1500-2000 лв. Все има малко акъл в главата, за да му плаща някой толко пари [/quotejgsfdwi]

Туй за плащането хич не е така.... нямаш си на идея едни хора на едни места за какви неща какви заплати взимат... има да ги гоним години![/quotejgsfdwi]

Разказчето ми дойде ей така от вътре.Както виждам и разбирам нещата. То може да се изпише още много, просто исках да каже,че няма нужда да се спори дали продавача е прав или клиента - кокошката или яйцето.
    Въпроса е,че много хора си мислят,че като са взели по една кола , една "плазма" , един лаптоп и тн и вече са голяма работа, а в същото време не виждат ,че живеят сред дупки,гадни блокове, мръсотия и човешка простотия , и измами.
    Това ,че някой е продавач и може би взима по-малко не означава,че трябва да се държат с него като с лайно. И обратно , ако си продавач и евентуално взимаш по-малко не означава,че не трябва да работиш и да си чоплиш носа по цял ден.
    За съжаление обаче всичко е въпрос на култура ,а в България тя се среща много рядко или понятието е много изкривено - като нямаш се опитваш да се покажеш ,за да не изглеждаш като мизерник, като имаш пак парадираш ,за да се види,че имаш повече от другите но тогава ставаш и нагъл, което е най-лошото съчетание, хем тъп хем нагъл .
    Някой сега да не се обиди - има и много свястни хора навсякъде,просто ми се иска да са повече.
    http://www.thegamefactory.fr/

Comment

много истина има в думите ти... за жалост забелязвам, че понякога не виждаме по-далече от носа си!
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Разказа хубав ама не успях да разбера защо все препратки към село. Селото си е много хубаво и спокойно място иделано за живеене, няма кои да те обере, проблени с асансьора няма, с боклука също и т.н.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry
          Разказа хубав ама не успях да разбера защо все препратки към село. Селото си е много хубаво и спокойно място иделано за живеене, няма кои да те обере, проблени с асансьора няма, с боклука също и т.н.
          'Селото' в случая е родното място на събирателния образ 'селяндур', доколкото на мен ми стана ясно Селото и селяните (истинските хорица) са си друго, поне в моите разбирания
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
            'Селото' в случая е родното място на събирателния образ 'селяндур', доколкото на мен ми стана ясно Селото и селяните (истинските хорица) са си друго, поне в моите разбирания

Прафилно нищо против хората на село, просто такъв е израза.

Comment

слагат телефона с GPS-а да гледат на къде карат, обаче той е само с карта свалена от някой сайт за торенти, и който изобщо не е вклучен в интернет , че да бъде GPS (и тва между нас) ,и давай към Мола за "плазма"

Тва не го разбрах? Къв интернет кви пет лева.

Иначе нямах нерви да дочета писанието до края, щото ми се стори едностранчиво и тенденциозно. Апропо, да се живее на кредит е по-добре при тая инфлация - при лихви по кредитите 7-8 процента (сметни само как се качват цените и колко е РЕАЛНАТА инфлация) в крайна сметка връщаш по-малко, отколкото си взел от банката.

Така че пичовете печелят много и въпреки това живеят на кредит - вервай ми, по-добре е
              Volvo XC90 D5 '06
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

е според колегата явно на джисиема му е нужен интернет за да работи като gps въпреки това че има вграден такъв модул , а картите по торентите с какво ли толко се различават от купешките (изключвам до някъде тези на Geotrade) а това за живота на кредит хората по света отдавна са го открили ама топлата вода тук идва чак сега
                Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Момчета това , което съм казал в никакъв случай не е за да ви затормозява, не съм искал да го четете с нерви а с чувство за хумор.Гледах да развеселя темата , защото беше тръгнала пак към безмислени спорове.За съжаление обаче пак се намери някой да се хваща за детайли.

@Pinko и @mboge - с това за интернета исках да кажа,че за да избегнеш задръстванията не е достатъчно да имаш карта , на която е отбелязано как да стигнеш от точка А до точка Б. Трябва ти информация в реално време. Трябваше ли за да го обясна да влизам в подробности да пиша за RDS , TMC , за датчици и камери по пътищата , които предават информация на GPS сателити и те от там на приемниците, да пиша ,че много хора си мислят,че да имаш ДжиПиЕс е да имаш карта на града... Още повече къде пък тръгнахте да се хващате за това за картите свалени нелегално (от торенти) и за оригиналните карти. Ми освен да започнем сега да спорим и за авторските права?
                  Или това за кредитите - било по-добре да се живее на кредит, хората на запад отдавна го били измислили и тн. Много ме кефи някой като го каже това "хората на запад отдавна са го измислили" . Те са го измислили, ама докато стигнат на днешното ниво са минали и през нашето и въпреки това пак имат супер проблеми точно с кредитите.
                  Но да поясня точно какво имах впредвид с тези кредити (без да влизам в подробности за това не се хващайте пак за най-малкото) -при едни нормални условия се дава потребителски кредит , който след като започнеш да изплащаш да не надвиша около 1/3 от това,което ти остава от месечния доход след премахване на някои основни разходи (например наем или изплащане на друг кредит). Това ,което става в България обаче е,че на хората се дават заеми ,на които след това месечните вноски може да достигнат 3/4 (и повече) от дохода на дадено семейство, съответно на тези хора им остава 1/3 от заплатата за живеене.Да не говорим колко високи са лихвите за дадени кредити спрямо тези в по-развитите страни.Като се има впредвид ,че средната класа в България е нищожна и не всеки има достатъчно голяма заплата, много потребители са принудени да ипотекират за да вземат заем. При това нестабилно положение в България и с този тип заеми , при едно покачване на лихвения процент, тези хора ще са принудени да си дават всичките пари за изплащане на вноските или в по-лошия случай няма да могат да ги плащат,тогава им взимат ипотекираното имущество. Колкото повече клиенти има ,които немогат да плащат вноските , толкова повече банките започат да се нуждаят от пари и вдигат лихвите , в същия момент процеса на отнемане на ипотекираните къщи обезценява пазара и банките затъват още повече защото немогат да продадат на добра цена и са на загуба.Навлиза се в един затворен кръг , в който само намеса на централната банка оправя нещата или по-точно спира този процес на въртене в кръг. Обаче това не връща парите и къщите на потребителите , само помага на банките. Та това беше да ви обясня на кратко какъв е проблема с взимането на кредити в България,че като купиш една кола или апартамент, се чувстваш добре ама това не се прави с цената на такива рискове и това,че "на запад са го измислили" е вярно, но ако погледнете на запад какво става от 2006та година ще видите точно този същия проблем с кредитите в САЩ,който обхвана цял свят и , който вече е в Европа .

Написаното по-горе не е с цел да обидя никой, приятно ми е да влизам във форума и да научавам по нещо или просто да побъбря,но е много неприятно като има някой, който винаги се хващат за най-малкото и от мухата прави слон.

Comment

Мир

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Колегата Aquila е много прав за кредитите, лошото е че накрая колкото и да се меси централната банка и др. институций пазара остава естественият регулатор и доста от резултатите от предходящия икономически възход не са никак добри за голяма част от наслението.... мързи ме да пиша повече, но с две думи очаквайте извесна криза скоро в БГ

Comment

Това е защото напоследък е модерно да се заменят думите със други които звучат по модерно. Смени си селянин с простак и нещата ще си дойдат на мястото. Аз лично не съм от София но не съм и от село. Обаче по тукашните разбирания би следвало да съм селянин, ама не се засегнах, то се вижда че човека е имал предвид простак а не селянин.

Comment

Чакайте малко, това със задръстванията, интернета и TMS-а и GPS-а малко се омеша. Знам, че действително има програми, на които може да теглиш допълнителни карти през мобилния интернет, ама текущите такива нямат почти никакво приложение за нашата "черна дупка" на световния атлас. А ТМС-а знам, че се разпространява чрез радиосигнали, само че май имаше някви хватки, че трябва да си плащаш през нета в някои райони? Някой дето ги е ползвал да разясни още. Иначе за Техномаркет сте прави - не ти обръщат внимание които ти трябват, само служителите от фирмите за отдаване на кредит те гонят напред-назад. Вече съм свикнал като влизам да вдигам ръка и да кимам отрицателно. Помня и като спорихме за един фотоапарат със служителя на щанда - дали имал хардуерна стабилизация или не. Естествено той не си беше прочел домашното. А преди две години като взех една пералня и я отворихме у нас се оказа, че пластмасата отвътре на отделението за прах е пукната и нацепена. Тогава поне бързо успяхме да я върнем и то без много разправии. Ама ми се е*а мамата да я мъкна три етажа по 4 пъти нагоре-надолу, щото асансьора не му се работеше.
                          Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                          Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                          Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                          Alfa Romeo 146 ti

Comment

Аз само да вмъкна...не на всички телефони със ГПС е нужен Интернет (през ГПРС) за да си пуснете навигацията....пример Нокия 6110...слагаш сим картата и навигацията тръгва и те упътва много коректно...Не струва и стотинка....
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
                            Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от trouble
                              Аз само да вмъкна...не на всички телефони със ГПС е нужен Интернет (през ГПРС) за да си пуснете навигацията....пример Нокия 6110...слагаш сим картата и навигацията тръгва и те упътва много коректно...Не струва и стотинка....
                              или SE P1
                              Lexus Is200
                              Honda CBR 600 F4i

Comment

че то за тая работа ползват сателит... да не ползваш нет. аз на мойто покет пс само ми трябва да съм на отрито и бачкинг като пич! кви интернети, кви 5лв
                                Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Working...
                                X