Известие

Collapse
No announcement yet.

Газов пистолет?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

в моя хол преди година две се беха събрали 4-5 наркомана барабар с жената и детето - и кво като гръмнах- не чуха от телевизора, не усетиха нищо, само беше малко некомфортно да се седи в стаята около час

Comment

Аз имам газов от 7-8 години и за щастие съм го ползвал само за празници по Нова година. Принципно първият патрон ми е "менте", следващите PV. Засичал ми е с български патрон, а също и съм се "подлютявал" на една Нова година с лек ветрец, че нямах хаосни. Зимата носенето не е проблем, но лятото си е драма и затова, може би, го носих плътно само 2-3 години, от тогава ми краси секцията в къщи. Като документ ти е достатъчна само фактура, с която си го купил да си е винаги в теб.
      Отново принципно е по-добре да го имаш и да не ти трябва, отколкото да ти трябва и да го нямаш , но отново си зависи от ситуацията. Имах един конфликт, докато си го носех редовно, но опонента беше 3 пъти моята категория (60 кг с напикан юрган съм си от край време) и тогава бях даже и забравил, че е в мен. Дори и да го бях използвал, май само щях да раздразня "звярът" . Понеже си бях виновен, гузен и достатъчно притеснен от задаващата се срещу ми маса (засякох го доста грубо човека, заради бакшиш естествено, но това не ме оправдава) едно "извинявай" ми донесе само зверски затръшната врата и ми се размина боя...
      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Първоначално публикувано от milenamr
        Зелена капачка на патрона - халостен
        Жълта и червена капачка на патрона - CS газ /лютив газ/
        Синя капачка на патрона - CN газ /сълзотворен газ/
        Кафява капачка на патрона - PV газ /лютив + сълзотворен газ/
        Светло Кафява капачка на патрона - PV SUPRA газ /лютив + сълзотворен газ голяма концентрация/
        Малко уточнение: CN - е задушлив газ а не сълзотворен. С такова нещо ако гръмнеш астматик е чао.
        CS - е сълзотворния точно това което Милена и Алекс си мислят че е CN
        Другото е вярно.
        А сега и да споделя моя личен опит. Ако ще си взимаш пистолет то по добре да е боен и напълно подкрепям Кики ако се чудиш по добре НЕ СИ ВЗИМАЙ. Ако много държиш на газта по добре си вземи ОСА. За пистолет ще си изядеш боя и ще ти го вземат, осата изглежда като нормален ключодържател и на масата да го оставиш хората не знаят какво е това (последното е лоша идея може и да се намери някой в час). С нея нямаш проблеми лятно време къде ще я криеш и тн. Има си 2 цеви за 2 патрона и най важното предпазител . Само не си взимай от тея гадните химикалки защото нямат предпазител и при истърване гърмят (ако паднат по определен начин). Имайки в предвид баланса им почти винаги падат така че да гръмнат. Преди време имаше по новините един такъв случай в КАТ дето един я изтървал и гръмнал и тъпите журналисти го изкараха все едно е нападнал КАТ че после интервюта с производители и собственици на магазини лъжат и мажат че не можело да гръмне от изтърване не им вярвай 2 пъти съм се гърмял така сам без да искам от изтърване, после си взех Осата и не е имало случаи на глупости. Ако се сетя и ако дойда утре на срещата ще го донеса (ако си в София де)

Comment

Не прочетох всичко, но Нео и Кики са прави във първите си постове, зарежи тая димилка ако ти трябва за самозащита вземи електрошок много по добре. Също така вземи револвер, тва на пистолет не може да имаш доверие ако е за нещо сериозно, и най добрите засичат баш когато не трябва

Comment

Първоначално публикувано от deq
            Моят съвет-попитай някой приятел полицай за рег. и ползването му.Както и в оръжеен магазин за употребата му.Защото всеки е компетентен за себе си.
            Колежке, позволявам си да казвам какъв е реда за закупуване и носене на газово оръжие, защото знам. Всеки може да вярва на своя отговорност.

Първоначално публикувано от deadairplane
            Малко уточнение: CN - е задушлив газ а не сълзотворен. С такова нещо ако гръмнеш астматик е чао.
            CS - е сълзотворния точно това което Милена и Алекс си мислят че е CN
            Колега, не мислиш ли, че като човек от системата, знам кой газ какъв е ? Айде да си имаме уважението. Ще си позволя да цитирам няколко пасажа от различни места за информация на всички заинтересовани.
            1. Цитат от сйта на известен и уважаван оръжеен магазин :

10. На българския пазар се предлагат патрони със CN-сълзотворен, CS-задушлив и PV-лютив газ (разпознават се най-лесно по цвета на затварящата патрона тапа). Животните (например кучетата) се влияят от лютивия PV газ, а другите видове не им дeйстват поради спецификата на дихателните им пътища. Същото важи и за лицата употребили алкохол, на тях "най-добре" действат кафявите патрони.
            11. Патрони с нервно паралитичен газ няма и никога не са били произвеждани! Тези газове (нервнопаралитичните) са смъртоносни дори в минимални концентрации и убиват за броени секунди (зарин, зоман, фосген, V-газове и др). Забранени са от много конвенции.

2. Цитат от wikipedia.org :
            CN, or chloroacetophenone, is a substance used as a riot control agent. It has the molecular formula C8H7ClO. It was investigated, but not used, during the First and Second World Wars, and was used by United States forces in Vietnam. Because of its greater toxicity, it has largely been supplanted by CS gas.
            CN is still supplied to paramilitary and police forces in a small pressurized aerosol can known as “Mace” or tear gas. Its use has fallen by the wayside as pepper spray works faster and disperses more quickly than CN.
            The term "Mace" came into being because it was the brand-name invented by one of the first American manufacturers of CN aerosol sprays. Subsequently, Mace became synonymous with tear-gas sprays in the same way that Hoover has became strongly associated with vacuum cleaners.
            Like CS gas, this compound irritates the mucous membranes (oral, nasal, conjunctival and tracheobronchial). Sometimes it can give rise to more generalized reactions such as syncope, temporary loss of balance and orientation. More rarely, cutaneous irritating outbreaks have been observed and allergic contact permanent dermatitis.

Сори за липсата на превод, но мисля че всеки може да разбере за какво става дума.
            Колкото до това дали да закупим пистолет или револвер - вярно че пистолета може да засече в неподходящ момент (според мен е от некачествени боеприпаси), но вижте това:

И револверът си има своите недостатъци :
            · По-неудобен е за носене, поради обема на барабана
            · Боекомплектът му е по-малък, 5-6 патрона
            · При стрелба съществува момент на пропуск на газ между барабана и ствола, което донякъде може да въздейства на защитаващия се

И както се казва в един известен филм, "After all, it's all your choice"... И умната !
            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Абе ква е тая каубойска работа? За какво ви са тези пистолети? То че много апаши има в Бг е вярно ,ама кво ще ги правите тези пистолети ако стане нещо? Ще убиете някой ли?А ако е да се предпазите от един бой , по добре да ви набият,ама тва е ,че половината ги е страх да ударят някой, пистолети тръгнали да носят. Имам приятели полицаи (цивилни),които не си носят оръжията ,точно защото както са ми казвали "не могат да застрелят някой". Мислете малко преди да играете на рамбовци. А и какво ще стане ако някой ден , едно от децата ви се заиграе вкъщи с пистолета? Жив пример са Щатите, много цивилизованата държава ,където всеки има оръжие и има най-много убити цивилни и малолетни в света. Мислете за нещо нормално , не за оръжия.
              http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Първоначално публикувано от Aquila
                Абе ква е тая каубойска работа? За какво ви са тези пистолети? То че много апаши има в Бг е вярно ,ама кво ще ги правите тези пистолети ако стане нещо? Ще убиете някой ли?А ако е да се предпазите от един бой , по добре да ви набият,ама тва е ,че половината ги е страх да ударят някой, пистолети тръгнали да носят. Имам приятели полицаи (цивилни),които не си носят оръжията ,точно защото както са ми казвали "не могат да застрелят някой". Мислете малко преди да играете на рамбовци. А и какво ще стане ако някой ден , едно от децата ви се заиграе вкъщи с пистолета? Жив пример са Щатите, много цивилизованата държава ,където всеки има оръжие и има най-много убити цивилни и малолетни в света. Мислете за нещо нормално , не за оръжия.
                Чудесен коментар, колега!
                Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
                  Колега, не мислиш ли, че като човек от системата, знам кой газ какъв е ? Айде да си имаме уважението.
                  1. Алекс аз съм този дето напусна армията и отиде там където ти също кандидатства но не отиде, заради Пловдив. На Италфеста се запознахме. Стажа ми в системата е 13 кадрови + Военното училище. Стажа ми с газови оръжия е 12 години.
                  2. В кой пост точно не съм имал уважение към тебе или към някой друг.
                  3. По въпроса за магазините:
                  Преди време имаше по новините един такъв случай в КАТ дето един я изтървал и гръмнал и тъпите журналисти го изкараха все едно е нападнал КАТ че после интервюта с производители и собственици на магазини лъжат и мажат че не можело да гръмне от изтърване не им вярвай 2 пъти съм се гърмял така сам без да искам от изтърване,
                  4. По въпроса за wikipedia кажи какво искаш да пише и за кога го искаш
                  5. По въпроса кое е сълзотворен газ CN или CS е най-добре да се обърнеш към записките си от Военното училище там има написано много повече.

За другите работи те подкрепям напълно особенно за револверите. Хората трябва да разберат, че да носиш оръжие е повече отговорност и опасност отколкото предимство.
                  И още една подробност някои револвери нямат предпазител, а тези които имат е супер неудобен и затова хората не го използват и накрая стават бели.

Comment

Това кой къде е отишъл или не е съвсем отделен въпрос, и зависи от някои основни приоритети. Кой колко стаж има също не е въпрос на спор. Тая история с инцидента в КАТ и глупостта на определени хора също не е пример, обясняващ спорните точки в тази тема. Даже ми прилича на наскоро разгорелия се спор по ТВ дали радар-детекторите са анти-радари, и каква глоба ще ви цепнат ако ги ползвате... смешно. За wikipedia също много може да се спори, но този цитат по мнението на няколко човека, е сравнително правилен.
                    Идеята беше да обясним на интересуващите се, или на не толкова запознатите, кое какво е, и какви са предимствата и недостатъците, както и рисковете. Вероятността някой да допусне грешка, е винаги налице, и предлагам да не спорим повече за това
                    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

1. Алекс аз съм този дето напусна армията и отиде там където ти също кандидатства но не отиде, заради Пловдив.
                      А какво значение има кой какъв стаж има в армията??Аз не знам армията да се е газифицирала откъм оръжия И например нямам и 1 сек стаж в Армията, но пък имам 8 години реален практически стаж,ако мога така да го нарека за използване на газово оръжие за това си позволих и да дам инфо по темата
                      А живота е най-доброто училище.И наистина оръжието е преди всичко отговорност и нож с 2 остриета.
                      А тази информация относно вида на патроните я има поместена и в редица сайтове на магазини за оръжия като например:
                      http://gas.oragie.com/gas_boepripasi.htm

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                      Втора национална среща на 155

Comment

Аз когато направих 18 първата работа след напиването и махмурлука беше да си закупя газов пистолет поради бума на наркоманията в плевен.Преди това като по мналък доста пъти ме бяха джобили батковци няколко пъти им бях начупвал носовете, няколко пути бяха начупваки моя и така.След като го взех вече не ме бъркаше и Рамбо да ми излезе си стрелях и ми беше през тва.Имал съм много случай с приятели да ни срещнат нощем такива отворковци и вада и почвам да стрелям.Да видиш как вече боклуците не са толкова смели.Пък и ако пистолета е хубав, ако и патрона е хубав много поразий може да да направиш на "боклука".Моя струваше около 200 кинта и с хубави патрони "ебаваше майки".След това го изхвърлих във външна селска тоалетна и си купих БЕРЕТА 9x19.Нося си пистолета почти постоянно.Особено на път доста ми е помагал и газовия и сегашния.А ножа за мен е чиста мастурбация.Ножа върши работа на метър-два.А аз на 20-30 метра гъам сичко.Така че колега ако искаш пистолет си вземи хубав и малко по скъп и нямаш проблем.

P.S "аз ще лежа в затвора ама той ще лежи в гроба"
                        BMW E36 328CI 04.1998 - 230 кончета, 6-степенна скоростна кутия от Е46 330 и шпер-диференциал
                        ALFA ROMEO 155 2.5TD 12.1995 - много скъпа вече тая нафта
                        BMW E36 320CI 02.1995 - абе става

Comment

Първоначално публикувано от BOBBY PLEVEN
                          Аз когато направих 18 първата работа след напиването и махмурлука беше да си закупя газов пистолет поради бума на наркоманията в плевен.Преди това като по мналък доста пъти ме бяха джобили батковци няколко пъти им бях начупвал носовете, няколко пути бяха начупваки моя и така.След като го взех вече не ме бъркаше и Рамбо да ми излезе си стрелях и ми беше през тва.Имал съм много случай с приятели да ни срещнат нощем такива отворковци и вада и почвам да стрелям.Да видиш как вече боклуците не са толкова смели.Пък и ако пистолета е хубав, ако и патрона е хубав много поразий може да да направиш на "боклука".Моя струваше около 200 кинта и с хубави патрони "ебаваше майки".След това го изхвърлих във външна селска тоалетна и си купих БЕРЕТА 9x19.Нося си пистолета почти постоянно.Особено на път доста ми е помагал и газовия и сегашния.А ножа за мен е чиста мастурбация.Ножа върши работа на метър-два.А аз на 20-30 метра гъам сичко.Така че колега ако искаш пистолет си вземи хубав и малко по скъп и нямаш проблем.

P.S "аз ще лежа в затвора ама той ще лежи в гроба"
                          Много си краен ,но те разбирам напълно, защото точно и моя случай е подобен.За интервал от 4 месеца бях нападана 7 пъти .И газовия пистолет реши проблема веднъж...надявам се за винагиМи така като съм в квартал с преобладаващо наличие на мангали и наркомани.Та точно в това е смисъла на газовия пистолет-да те защитава от подобни недоброжелатели,а не да се правиш с него на мъж(както за съжаление някои го разбират).Щом има такива "боклуци" дето нападат, който им скимне , трябва да сме винаги една крачка пред тях -друго спасение няма.На мен не ми харесва да съм жертва, но ако стоя с кръстени ръце и се моля нищо да не ми се случи, то няма да ми се размине

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91

Comment

Peace. Спорих единствено за означенията, а другото съм го написал поне 3 пъти че е така.
                            ПП вземал съм стикери. Ако Профа беше казал че са за вас щях да взема по 2 (нали сте 2ма) В Профа са.
                            ПП Алекс за приоритета си прав това го написах за да се сетиш кой съм. Ако бях на твое място бих взел същото решение.

Comment

Peace. Спорих единствено за означенията, а другото съм го написал поне 3 пъти че е така.
                              ПП вземал съм стикери. Ако Профа беше казал че са за вас щях да взема по 2 (нали сте 2ма) В Профа са.
                              ПП Алекс за приоритета си прав това го написах за да се сетиш кой съм. Ако бях на твое място бих взел същото решение.
                              Сетихме се кой си нищо ,че отговарям вместо Алекс

Comment

Не аз си знам че съм много краен.И приятелката ми, ми го е казвала и приятелите ми и няколко човека от моето семейство.Даже по някой път само се усещам че ставам краен ама съм си такъв.И аз не съм си купил нито газовия нито сега бойния за да се права на мъж.Даже ако имам някакви излизания на които ще се консумира алкохол или нещо такова не го взимам.Просто няма смисъл.Ама не може да излезеш с някоя приятелка или гадже вечр на разходка или нещо такова и да ти се изсипат точно както каза ти една камара мангали или наркомани да почнат да дърпат чанти да взимат бижута телефони и такива работи.После кво правим.Звъним на полицията и по добре да чакам от умрял писмо.Вада пистолета и ги почвам въобще не ме бърка кои са кво са що са.Или двама турски тираджий ми прават сандвич и аз няма къде да бягам а виждам че го прават нарочно.Само като се измъкнах рпед тях радиатори гуми и всякакви такива работи по камиона просто си заминаха и не са и евтини.На скоро на братовчед ми колата някакви отворковци я натрошиха пред работата му.И той извадил бухалката и си ги почнал баш както си му е реда.Аз когато бях млад и още карах ГТИ-то един се беше опитал да го краде пред мен.А си беше кола на 6 години тъкмо бях си взел книжката и пича си го ръчка с една отверка да го гепи.Бе какво да ти разправям мътна и тъмна само пистолета ни оправя и тва е.Айде на всички колеги със здраве и да не ни се налага да ги ползваме много.
                                BMW E36 328CI 04.1998 - 230 кончета, 6-степенна скоростна кутия от Е46 330 и шпер-диференциал
                                ALFA ROMEO 155 2.5TD 12.1995 - много скъпа вече тая нафта
                                BMW E36 320CI 02.1995 - абе става

Comment

Working...
                                X