Известие

Collapse
No announcement yet.

ЗОВ за КРЪВОДАРЯВАНЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от diapper
    Аз съм малолетен разрешено ли е давам кръв ?

Отново питам защото ако мога да дам бих дал !
    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
    sigpic

Comment

Времето зависи от хората, които чакат за кръводаряване. На мен ми отне около 40 мин. Освен името запиши си на един лист и лечебното заведение и отделението, ще ти трябват при попълването на бланката. Имай впредвид, че в 12.00 заключват вратата и отварят в 13.00. Така че или преди 12 или след 13.00.
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Кой може да дари кръв?

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една година, а жените - 4 пъти, с интервал не по-малък от два месеца между двете кръводарявания.

Взето от БЧК.
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Неможе треа да имаш 18 години,пълнолетие
          Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
          EX`146 2.0 16v TS

Comment

Влади, кръводаряването протича по следния начин:
            Влизаш по коридора и без да чакаш опашката на стая 105, си даваш личната карта, там ще те запишат и след десетина минути ще ти върнат личната карта заедно с една декларация. Попълваш декларацията - трите имена, ЕГН, адрес, кръводаряване в полза на Желязко, здравно заведение, здравна декларация, отново трите имена, дата и подпис. Нареждаш се този път на опашката на стая 105 и когато дойде твоя ред (това е най-голямото чакане) влизаш за преглед. След този преглед отиваш в съседната стая 106 и от там отиваш за същинското кръводаряване. Вътре те боцкат, помпаш и ти източват 450мл. кръв. Накрая ти превръзват ръката и получаваш бележка, и пакетче подаръци - шоколад, течен шоколад, вафли, плодово прясно мляко, сок, русенско варено, пастет :P
            Важно е задължително да хапнеш нещо преди това, както и да пиеш много течности, преди и след даряването
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
              Влизаш по коридора и без да чакаш опашката на стая 105, си даваш личната карта, там ще те запишат и след десетина минути ще ти върнат личната карта заедно с една декларация. Попълваш декларацията - трите имена, ЕГН, адрес, кръводаряване в полза на Желязко, здравно заведение, здравна декларация, отново трите имена, дата и подпис. Нареждаш се този път на опашката на стая 105 и когато дойде твоя ред (това е най-голямото чакане) влизаш за преглед. След този преглед отиваш в съседната стая 106 и от там отиваш за същинското кръводаряване. Вътре те боцкат, помпаш и ти източват 450мл. кръв. Накрая ти превръзват ръката и получаваш бележка, и пакетче подаръци - шоколад, течен шоколад, вафли, плодово прясно мляко, сок, русенско варено, пастет :P
              Важно е задължително да хапнеш нещо преди това, както и да пиеш много течности, преди и след даряването
              Имаш предвид, че освен моите данни популвам и това:

Желязко Пантелеев Василев
              болница НЦХТ - София, Хематологично отделение - център за трансплантация на стволови клетки.

Нали???? това болнично заведение се има предвид???

Мерси за инфото!
              Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Да, трите имена на Желязко и болница НЦХТ
                sigpic

Comment

Влизаш по коридора и без да чакаш опашката на стая 105
                  само да добавя, Влади, не се шашкай от количеството цигани отпред...
                  Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Мерси Кики!

само последно имате ли идея сутрин от колко са и вечер до колко за да преценякога да отида, че явно поне 1 час ще отнеме както го описа.
                    Мерси пак.

Comment

Първоначално публикувано от pent
                      Влизаш по коридора и без да чакаш опашката на стая 105
                      само да добавя, Влади, не се шашкай от количеството цигани отпред...
                      да знам.. преди години съм давал кръв и пак ги имаше и си предлагат услугите....но тогава давах зад Пирогов някъде помня....

Comment

Горе-долу толкова, подготви се за 1 час - ние отидохме след 16:00ч. и бяхме там до към 17:30ч., но от и до колко точно работят, не знам
                        sigpic

Comment

Благодаря Ви момчета !!!

Благодаря на Николай(Багер), Петко (КГБ) Kиро (Kuku) Влади (Proper),Бисер (Pent)
                          След преливането на кръв брат ми изглеждаше очевидно по добре - дано да се подобри.

За съжаление може да дадрявате само в София за брат ми и то на посоченото място. Кръводаряването е много високохуманен акт - така , че ако желаете може да дарите и в други градове , просто ще помогнете на някой друг нуждаещ се.

Иначе който желае все още може да дари за брат ми - сега го осигурихме за 2 седмици , ама колкото повече бележки толкова по -добре.
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Продължавайте само така момчета ! Когато е сериозна работата да сме сериозни !
                            Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                            EX`146 2.0 16v TS

Comment

Съжалявам,че сме толкова далеч и не мога да помогна...
                              Въпреки,че изпитвам ужас от игли,ако има начин бих помогнала
                              Алфа Ромео 155 1.7 8V T.S'96
                              Hyundai Coupe 1.6i 16V '03-следващата,много скоро
                              Kawasaki ZX9R 154 к.с '01г

Имам две фръцли,една италианка и една българка!
                              Всеки сантиметър в теб е секси,метър и деветдесет-жесток си,само тази нощ не стига...

Comment

Васе а бележката трябва ли да я дадеш някъде или само номера ти стига?
                                Аз ще я пазя тука за секи случай.

П.С. Нека всеки, който може, да дари кръв. Това е наистина хуманен акт, още повече в случая ще помогнем на близък човек все пак и то конкретно.
                                Трябва да си помагаме хора...

Comment

Working...
                                X