Глобата за " забравил съм си вкъщи документите " е смешна просто , мисля 4е е около 10 лв . Аз най редовно излизам с тоя номер на куките , просто няма какво да направят . Носете си обаче задължително личната карта че без нея вече могат да се заяждат по сериозно .
Известие
Collapse
No announcement yet.
За търговията в КАТ...от срещата
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от SFINKSГлобата за " забравил съм си вкъщи документите " е смешна просто , мисля 4е е около 10 лв . Аз най редовно излизам с тоя номер на куките , просто няма какво да направят . Носете си обаче задължително личната карта че без нея вече могат да се заяждат по сериозно .Да бе.. и отнасяш 2 глоби- една за нарушението и една за без документи
Lexus IS200
Comment
-
Имам мнооого работа и само на бързо разяснявам това, което попрочетох (довечера ще цитирам закона, че сега нямам време)
1. Ако нямаш акт и синьото талонче си е в теб, но не го представиш на полицая, следва справка, потвърждение, че нямаш акт и глоба 10лв.
За съжаление, не намерих нищо по въпроса, ако си извършил нарушение и не представиш синьо талонче, какво се случва и как биваш санкциониран
Не вярвам, че някой може да мине на червено, без колан, говорейки по телефона, да го спрат полицаи и да му се разминеш без нищо, поради липсата на синьо талонче
2. Ако има съставен акт и не го покажеш на полицая, а разиграеш първия вариант, за да се измъкнеш само с глоба - справка, потвърждение, че имаш акт и съставяне на нов акт.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_ControlПървоначално публикувано от SFINKSГлобата за " забравил съм си вкъщи документите " е смешна просто , мисля 4е е около 10 лв . Аз най редовно излизам с тоя номер на куките , просто няма какво да направят . Носете си обаче задължително личната карта че без нея вече могат да се заяждат по сериозно .Да бе.. и отнасяш 2 глоби- една за нарушението и една за без документи
раликата е само че нямам как да ти вземе синия талон или примерно ако си с изтекъл акт да се заяде.
В 90 % от случаите когато кажа че съм си забравил документите куките НЕ правят справки по радиото дали имаш акт или дали имаш книжка щото после трябва да дават обяснение какво е станало с проверката на даденото лице .
В случаите "забравил съм си вкъщи документите" е мноооого по лесно да се споразумееш с господин полицая , тва е целта на тая фраза
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKSПървоначално публикувано от Mind_ControlПървоначално публикувано от SFINKSГлобата за " забравил съм си вкъщи документите " е смешна просто , мисля 4е е около 10 лв . Аз най редовно излизам с тоя номер на куките , просто няма какво да направят . Носете си обаче задължително личната карта че без нея вече могат да се заяждат по сериозно .Да бе.. и отнасяш 2 глоби- една за нарушението и една за без документи
раликата е само че нямам как да ти вземе синия талон или примерно ако си с изтекъл акт да се заяде.
В 90 % от случаите когато кажа че съм си забравил документите куките НЕ правят справки по радиото дали имаш акт или дали имаш книжка щото после трябва да дават обяснение какво е станало с проверката на даденото лице .
В случаите "забравил съм си вкъщи документите" е мноооого по лесно да се споразумееш с господин полицая , тва е целта на тая фраза
Comment
-
Първоначално публикувано от MONIПървоначално публикувано от KukuИстината е, че трябва да се отиде преди 7ч. сутринта, за да се наредите на опашката и да получите номер от първите, за да минете бързо, иначе е тегаво
И на мен ми предстои, и все го отклагам, а накрая ще ме спрат някъде и ще ми напишат втори акт
Comment
-
Разбрахме, че когато има съставен акт, но той не се представи на полицая, дали с нарушение или без нарушение на правилата за движение, чрез справка по станцията се разбира номера и датата на стария, които се вписват в новия - личен опит от снощи
Когато няма съставен акт и няма нарушение, а просто не се представи синьо талонче - глоба 10лв.
Ново 20 > Когато няма съставен акт и не се представи синьо талонче, НО има извършено нарушение, акт се съставя, като в него се записват данните от лична карта и в частност адреса по местоживеене, с които после да се търси наказателна отговорност от лицето, чрез призовка/покана и т.н.
Тоест, ако на полицая му се занимава, може да състави акт и без синьо талонче, и без стар актsigpic
Comment
-
При констатиране на управление на МПС без контролен талон към свидетелството за управление на моторно превозно средство и без водачът да представи акт за установено административно нарушение, се съставя акт по чл. 100, ал. 1, т. 1 от Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Преди издаването на наказателно постановление, административнонаказващият орган извършва проверка относно наличие на съставен акт, с който е отнет контролния талон, след което съгласно разпоредбите на ЗДвП решава образуваната преписка.
При управление на МПС с акт за установено административно нарушение, на който е изтекъл едномесечният срок от съставянето му се извършва проверка относно издаването по него на наказателно постановление.
При наличие на издадено, но невръчено наказателно постановление се определя срок не повече от 7 дни за явяване на водача за връчването му. Съставя се предупредителен протокол по чл. 56 от ЗМВР с оглед изпълнение на задължението от водача и се изпраща по местоотчета му. При установяване на неизпълнение на посочения срок се съставя акт за установено административно нарушение, и на основание чл. 270, ал. 1 от ЗМВР се издава наказателно постановление, а свидетелството се отнема за спиране на дейността по управление на МПС съгласно чл. 268 от ЗМВР.
При извършване на нарушение по ЗДвП от водач управляващ МПС с връчено наказателно постановление, се съставя акт като в графата „иззех като доказателства” се отразява номера на постановлението, дата и служба която го е издала и датата на връчването му.
Когато се установи, че водач управлява МПС с връчено наказателно постановление и не е изпълнил задължението си по чл. 157, ал. 8 от ЗДП (т.е. продължава да кара без контролния талон след изтичане на едномесечния срок, в който наказателното постановление заменя контролния талон), се отнема СУМПС и с датата на отнемане се издава заповед за прилагане на принудителни административни мерки по чл. 171, т. 1, б. „д” от ЗДвП (т.е. временно отнемане на СУМПС).Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от SFINKSВ 90 % от случаите когато кажа че съм си забравил документите куките НЕ правят справки по радиото дали имаш акт или дали имаш книжка щото после трябва да дават обяснение какво е станало с проверката на даденото лице .
В случаите "забравил съм си вкъщи документите" е мноооого по лесно да се споразумееш с господин полицая , тва е целта на тая фраза166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku... когато някой се изхитри да си скрие синьото талонче, за да не му го вземат ...Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.
Comment
-
Това ясно, но срещу акта полицаите изземат като доказателство синьото талонче, а в случая човека не го дава и реално после, как ще го накарат тоя човек да отиде в КАТ да си плати глобата, като синьото талонче си е в него и той си кара необезпокояван
Затова полицая ми каза, че щом не иззема като доказателство синьо талонче, тогава се записват даните от личната карта и се изпраща покана/призовкаsigpic
Comment
Comment