Първоначално публикувано от KGB
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какъв LCD телевизор...
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от vladuсони са самсунек ма с "бравия енжин" - май ес.
Засега забележките ми са само 2 - каналите се сменят малко бавно и дистанционното има 4 излишни копчета
Иначе изображението е без забележки дори на кабеларката. Ма то тва се виждаше още в магазина сред другите телевизори.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
бе не знам бат кво си мерил емпирично но ...
на самсуняка пиши контраст 8000:1, на сонито 1600:1 и сонито е по-контрастно (един младеж бачкащ в техномаркет го беше "мерил" и споделял).
иначе не харесвам самсуняк като марка въобще - истината е, че са добри само на етикет(страхотни характеристики) и вънчен вид(лачени), а иначе жълт боклук.
изобщо целото корейско производство е такова...Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD
Comment
-
Някакви впечатления от този модел, въпреки че е Самсунг, май е добър:
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09033509
Comment
-
Ми аз избора го направих, моткайки се по редиците - така отлично се виждат разликите, дето на хартия няма как да ги забележиш и само ахкаш от едни грамадни числа (контрастът на моя е 7000:1, не 8000).
Както казах, бях се засилил на сони, филипс или LG в кран случай, но наличните модели просто до един бяха по-зле.
Са, възможно е изображението на сонитата да не е "кално" (както ми се стори), а просто по-реалистично, ама... не ме грабна.
Говоря за конкретния модел телевизор, щото и разликата с околните самсунги беше фрапираща.
Освен тва движенията са много плавни - тва по повод неподготвеното ми изказване за 100-херцовите LCD-та по-напред в темата. Този не е 100 херца (а и за мен тва не беше критерий, щот си мислех, че няма практически ефект), но тук ме изненада приятно машинката.
Е, да не забравяме също така, че и възприятията са строго субективни де
Comment
-
Мииии, най-профански казано, колко кадъра може да изпраска за секунда. Колкото повече, толкова по-плавни са преходите между кадрите. Много лесен експеримент е да си отвориш едно джамче на компа, да го хванеш и да го разклатиш бързо наляво-надясно. Верояно ще забележиш поне два-три прозореца да седят на екрана(при 60-херцов дисплей). Тука играе и видеокартата де, ама в общи линии това е ефектът. Неслучайно производителите си рекламират 100-херцовите LCD-та основни с много бързи спортни кадри.
Тука не говорим за мазането (следите след движещо се изображение) - то зависи от времето за реакция и според мен практически вече не е проблем.
Comment
-
Първоначално публикувано от KukuА дали може да ми обясните, тия 100 херца при LCD-то за ко са?!
инак гордо звучи - 100 херца, 2 ms ... a?Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Comment
-
Една от бившите ми колежки като е казала 100херца, та 100...ама то човек не може да й устои на сините очи. Жени кво да ги правиш...60херца и 8 милисекунди добре ли е...Май всички цифри като контраст, херцове са си чист маркетинг...Важното е май на окото да се хареса...
Comment
-
Първоначално публикувано от troubleЕдна от бившите ми колежки като е казала 100херца, та 100...ама то човек не може да й устои на сините очи. Жени кво да ги правиш...60херца и 8 милисекунди добре ли е...Май всички цифри като контраст, херцове са си чист маркетинг...Важното е май на окото да се хареса...
100те херца са важни за CRT TV.Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Comment
-
Първоначално публикувано от bassМииии, най-профански казано, колко кадъра може да изпраска за секунда.....75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
Първоначално публикувано от TRENDiМи няма нищо общо с кадрите в секунда си мисля. Refresh rate - опреснителна честота.
Comment
-
мии ок.
сам го каза - рифреш рейт - колко често в секунда се опреснява всеки един пиксел.
При CRT (за профаните - онея дебелите, тежките ТВ) у катод рей тубата има пушка с лъч (троен - цръвен, зелен, син) който обикаля всеки пиксел и му светка отзади, като комбинацията от интензитета на свеки подлъч прави цвета на пиксела - мноо зелено, никво синьо и червено - те ти зелено. Ако е 50 Hz - телевизонния екран мига гадно щото релано пискела гасне след като го светнат у гъзо (особено се хваща с периферното зрение) - което е уморително за окото и за тва и по-лесно се заспива на такъв ТВ. 100те херца го правят "истински".
При LCDсистемата е друга - TFT thin factor transistor свети според тока дет си му подал. Колко често му го подаваш - 60 пъти или 100 пъти в секунда ... не знам дали ще си изпуснеш сватбата ако не си на 100.
Но едно е ясно - не трепти щото не гасне. Само му се менка цвето.
2-4-8 милисекунди пък е времето за което изобщо може да бъде сменен цвета на един пиксел.
Тва е.Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
Comment
-
Първоначално публикувано от vladu...не знам дали ще си изпуснеш сватбата ако не си на 100...
Освен тва очевидно има чалъм и софтуерно да се докарва по-гладко движение, щот далече не всички 60-херцови тивита са еднакво "мазни", даже ползващи един и същ панел.
Comment
-
Първоначално публикувано от bassПървоначално публикувано от TRENDiМи няма нищо общо с кадрите в секунда си мисля. Refresh rate - опреснителна честота.
vladu е написал принципа на действие много добре.
За разбиращите англ. тук е обяснено достатъчно добре за фрейм рейта.75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
Comment