If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дали ще е Sony, Samsung, LG и т.н. според мен е по добре да погледеш какви възможности имат моделите им. HD препоръчително(все пак и при нас ще дойде някой ден), време за реакция, контраст, refresh rate от 60 нагоре(препоръчително), това със фреймовете аналогов сигнал даржи 20fps(в най добрият случей), цифров някъде към 40, а LCD-тата до 50 май толкво беше не съм сигурен на 100%. И може би най важното, НЕДЕЙ да купуваш мостра която варти по 24 часа някви канали за демо. Искай си ново TV от кашонче да ти го извадят и да ти го пуснат да си го видиш. След време сам ще се убедиш след като почне да избледняват цветовете. Ми май това е успех с покупката и приятно гледане.
Напротив, за ЛСД е най-добре да се вземе мострата, стига да не е надрана и видимо застаряла. Второ, нещо с рефрешите и фреймовете ти е мътно, но няма проблеми
По темата - за 26-27 инчово тв аз лично си взех най-евтиното възможно - НЕО, за мен няма смисъл да се дават 300-400лв отгоре за марка, кабелната телевизия се вижда еднакво зле на всички. Естествено трябва да се внимава да не е с ТН панел, което при 26 инчовите НЕО е малко приключение, защото новата им партида е точно с такива. Едвам намерих мостра с читав панел в ТМ Илиенци, която беше от старата серия, защото като ми отвориха нов от кашон - беше от новите с кофти панел. Да не говорим, че НЕО-то си върви със стойка за стена, тоест, още 30-40лв далавера. 8мс е, не видях проблеми при гледане на футбол и тенис на корт, каквито има при много по-скъпите и маркови модели.
Ще добавя само, че и аз съм с 32 инчово СРТ Сони висок клас на 4 години, тоест не ми е за 300-400лв., но за 26 инчово ЛСД наистина няма смисъл да се наливат пари. Вече ако ще се взима 46, 42, 40 дори 37, едва ли бих си взел НЕО.
Аз взех Сони KDL-32D3000 около Коледа. За сега най-големия му плюс за мен е, че гледам цифрова телевизия от кабелната ДИРЕКТНО, без сет-топ боксове и абонаменти (просто ползвам вградения DVB-с тунер). Другото е маса входове (вкл. за ПЦ), много добри цветове, бърз "моушън енджин" (е, недостатъчно добър в редки моменти).
Иначе стигнах до извода, че от FullHD файда в БГ нема, и скоро нема да има (щото пикселизацията на FullHD телевизор при аналогов сигнал е нечовешка).
А колкото до това LCD-то дали е по-добро или по-лошо, за аналогова ТВ -> CRT
Не, тоя модел на сони има DVB-C/T тунер (за кабелна и "терестриал"). За сателита ми трябва ресивер естествено, но за цифровия сигнал на кабелната не ми трябва сет-топ бокс (който всъщност преработва DVB-C към аналогов сигнал). И ако некой хубав ден бТВ или Нова започнат да излъчват цифрово от Копитото се предполага че ще мога да ги гледам...
Колеги, благодаря на всички, които изразиха мнение по този въпрос....Аз се спрях на Philips 26PFL3312, мисля, че е добър избор. Препоръчаха ми го, най-добрите ми приятели работещи в Техномаркет, затова им вярвам. Въпреки, че в магазина тези консултанти които не ме познават веднага ме пратиха на Самсунг....И по този повод едн аинтересна случка:
...питам консултанта, това което излъчват мониторите, кабелна ли е или цифрова, щото много добре се вижда...И той вика - на кабелна е.....И аз доволен (уж), че тоя Самсунг прави супер картина едвам се сдържам да не избухна в смех......Все пак на мониторите беше пуснат диск с реклама на Панасоник
Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
Fiat Brava 1.6 16V ELX '97
Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex
Ооооо, дааа, тия рекламните клипчета са бая подли Всичките са с едни такива зализани и цветни обекти, които плуват флегматично по екрана и се очаква да се гътнеш от възхищение
Да пуснат тенис на маса с китайци кат са мъже
Сега трябва да мисля и за цифрова телевизия.....Може ли да се включи на 2 телевизора и плаща ли се допълнително за втория ТВ.....Освен това каквото гледам аз ли ще се гледа и на втория....
При цифровата телевизия, за да не гледат и двата телевизора едно и също се слага втори приемник и струва по-малко от първия, но точно колко - не знам
А и да ти кажа честно, цифровата телевизия през кабелната телевизия (не с чиния) лично на мен ми изглежда малко "мижи да те лажем" но поне струва само 3-5лв.
Сега трябва да мисля и за цифрова телевизия.....Може ли да се включи на 2 телевизора и плаща ли се допълнително за втория ТВ.....Освен това каквото гледам аз ли ще се гледа и на втория....
На една чиния, максимум може 2 телевизора с допълнителено оборудване....не се сещам първоначално, колко струваше!......но след това доплащаш по 5-6 лева допалнително за 2....наи добре потарси в нета АТВ партнер или Булсатком...непрекаснато течат промоций...
Аз видях на ИТВ партнер колко струва, но по ме удовлетворяват таксите на БулсатКом, само, че не разбрах колко струва допълнителното оборудване за втория телевизор, само разбрах колко е таксата му...
Comment