След като в нас имам кабелен интернет на пк , какво трябва да взема за да си пусна и безжи4ех за лаптопа ? В смисъл може ли да се вземе само модем и каква е цената му ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Безжичен интернет
Collapse
X
-
Мисля , че ти трябва нещо такова: http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 77d2046c83166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
-
Re: Безжичен интернет
Първоначално публикувано от hristiqnСлед като в нас имам кабелен интернет на пк , какво трябва да взема за да си пусна и безжи4ех за лаптопа ? В смисъл може ли да се вземе само модем и каква е цената му ?
Цените за безжичен рутер са между 50-150 лева, а за безжичния адаптер към лаптопа....пак някъде толкова...абе веднъж видях няква оферта и за 2те заедно за 75 лева....Успех!
Comment
-
...
Първоначално публикувано от nikolaaaayПовечето лаптопи имат вграден "адаптер"BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit
Comment
-
Re: ...
Първоначално публикувано от hristiqnПървоначално публикувано от nikolaaaayПовечето лаптопи имат вграден "адаптер"
Comment
-
Друг по лесен вариант. Купуваш си това http://datacom.bg/shop/front/show.php?2 ... 15/0/0/1/0
Слагаш го на PC-то. Разрешаваш Sharing-а(споделена мрежа) на интернет връзката ти след което виндоса ще ти каже че другата карта автоматично ще се настрои с адрес 192.168.0.1 също така автоматично се пуска и DHCP сървър от wireless-а който ще даде IP на твоя лаптоп. За препоръчване е да ваведеш Encryption Code- за достъп има го в настройките на картата под виндос. По този начин ще предотвратиш някой комшия да се закачи към твоята вече изградена безична мрежа. Това е цялата работа. ЗАБЕЛЕЖКА: Гадното е че ако някой от 2-та компа започне да тегли от нет-а бес да бъде ограничен някак си на другото PC се едно няма да имаш нет. Надявам се да съм ти помогнал ако имаш някъкви въпроси питай. Този метод работи аз го използвам за 3 PC-та. Поздрави
Comment
-
Първоначално публикувано от WishmasterДруг по лесен вариант. Купуваш си това http://datacom.bg/shop/front/show.php?2 ... 15/0/0/1/0
Слагаш го на PC-то. Разрешаваш Sharing-а(споделена мрежа) на интернет връзката ти след което виндоса ще ти каже че другата карта автоматично ще се настрои с адрес 192.168.0.1 също така автоматично се пуска и DHCP сървър от wireless-а който ще даде IP на твоя лаптоп. За препоръчване е да ваведеш Encryption Code- за достъп има го в настройките на картата под виндос. По този начин ще предотвратиш някой комшия да се закачи към твоята вече изградена безична мрежа. Това е цялата работа. ЗАБЕЛЕЖКА: Гадното е че ако някой от 2-та компа започне да тегли от нет-а бес да бъде ограничен някак си на другото PC се едно няма да имаш нет. Надявам се да съм ти помогнал ако имаш някъкви въпроси питай. Този метод работи аз го използвам за 3 PC-та. Поздрави
да ноо тогава , компа му трябва да работи като сървър и винаги да е включен , остави по добрия вариянт е с рутерAlfa Romeo 156 2.4 JTD `99 ex, new GTV 2.0 '97
Comment
-
момчета всичко друго освен вариант 'wireless router' е як компромис и стъкмация... не сме вече 90те години да правим шеринг и сплит на връзките...
щом лаптопа му има приемника, да купува само първия срещнат рутер и да ни споменава с доброAlfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98
Comment
-
Re: ...
Първоначално публикувано от hristiqnМерси колеги за бързите отговори , рутер ще езА парола... е няма на4ин да не сложа
Не не, недей слага парола, че да те ловим с Нокиа Е90, когато е скука на работа........
П.С. на какво разстояние предава рутера интернет
Comment
-
различно е според моделите... моя вкъщи е MSI и се хваща на почти пълен обхват през тухлена стенаа струва 85лв+ USB-то
на работа съм с линксис един от най-високите им модели и дори на долния етаж се хваща чудесно...Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98
Comment
Comment