Известие

Collapse
No announcement yet.

Безжичен интернет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pent
    различно е според моделите... моя вкъщи е MSI и се хваща на почти пълен обхват през тухлена стена а струва 85лв+ USB-то

на работа съм с линксис един от най-високите им модели и дори на долния етаж се хваща чудесно...
    Интересно е, че аз хващам wireless от сграда, която се намира на повече от 500-600 метра от мен....та ми беше интересно дали аз не съм се объркал или gsm-a с който пробвах, нещо е полудял...
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

еее тия сигурно имат некъф предавател.... некъф мега специален рутер... тия който са до 300лв предават на 20метра макс(независимо кво пишат на кутията)

пс.
      сигурен ли си че рутера не е по-близо до теб?
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Възможно е да има облъчваща антена на покрива на зградата нали бтк-то били изграждали wireless мрежа в цялата страна.

Comment

По спецификации wireless е до 200м. Всичко друго без рутер наистина е замазване на положението. Обаче е много важно какъв е рутера. за мене има една марка и модел и това е тоя от обявата, в къщи съм с такъв. Понеже човека е написал че е с някакъв модем вече може да си сложи какъвто рутер му изнася, обаче ако нета е на LAN вече трябва да се внимава какъв защото интернет доставчиците не спят а там се плаща на комп. Като хванат мрежа проблем. Има такива доставчици дето лесно се лъжат ама има и такива дето ще ти се утели вола докато го направиш.

Comment

Първоначално публикувано от Wishmaster
            Възможно е да има облъчваща антена на покрива на зградата нали бтк-то били изграждали wireless мрежа в цялата страна.
            Рутера е в хотел..бая далече от мен, но както и да е....а и на БТК хващам wirelessa където и да съм, ама е защитен с парола и няма как да го ползвам...каква му е далаверата не знам....
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
            Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от pent
              еее тия сигурно имат некъф предавател.... некъф мега специален рутер... тия който са до 300лв предават на 20метра макс(независимо кво пишат на кутията)

пс.
              сигурен ли си че рутера не е по-близо до теб?
              Аз съм също с MSI и имам сигнал на лаптопа - /4 черти от 5/ на 40 метра от нас, ама на открито, без стени

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
              Fiat Bravo 1.6 1997
              Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

а пффф
                взимаш си уайърлес рутер (линксис вървят по 80-180 лв,може и некой китайски за 40-50 лв)
                обаче трябва да викнеш техници от доставчика ти или да им звъннеш ако разбираш малко от компютри да ти обяснят по телефона как да си "отключиш" мрежата за уайърлес-съответно си проверяваш мак адреса,ала бала,нацъкваш ако искаш парола,за да не може комшията да ползва твоя нет :P и си пич

Comment

Рутер му е майката... да ходиш и във WC-то с лаптопа
                  Аз си взех D-Link. Към него има карта и за настолно PC. Много добре ми дойде... Имам НЕТ и на двата без да влизат кабели в тях. И разбира се... плащам само една такса. Тази към рутера.
                  ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                  sigpic
                  ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от bad_bat
                    а пффф
                    взимаш си уайърлес рутер (линксис вървят по 80-180 лв,може и некой китайски за 40-50 лв)
                    обаче трябва да викнеш техници от доставчика ти или да им звъннеш ако разбираш малко от компютри да ти обяснят по телефона как да си "отключиш" мрежата за уайърлес-съответно си проверяваш мак адреса,ала бала,нацъкваш ако искаш парола,за да не може комшията да ползва твоя нет :P и си пич
                    И после започваш да им плащаш за 2 компа. Точно това не го препоръчвам, по добре "обади се на приятел" да ти го настрои.

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane
                      а пффф
                      И после започваш да им плащаш за 2 компа. Точно това не го препоръчвам, по добре "обади се на приятел" да ти го настрои.
                      Ооо да... никакви техници от доставчика
                      sigpic
                      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

е към люлин-нет за рутер не искат такса...
                        а и мрежата им е блокирана да не можеш сам да сложиш рутер

Comment

е към люлин-нет за рутер не искат такса...
                          а и мрежата им е блокирана да не можеш сам да сложиш рутер
                          Да видим мене как ще ме блокират Иначе точно за това "блокиране" говорих когато препоръчвах рутер, няколко мнения по нагоре.

Comment

Какво блокирване бре? Ако си заключен по МАC адрес.... званиш им да ти го отключат за малко... щото си сменяш ланката и това е. Поне при мен е така.
                            sigpic
                            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Много зависи от доставчика!
                              Моят например разрешава ползването на рутер и не заключва нищо

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
                              Fiat Bravo 1.6 1997
                              Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Верно! Моя доставчик заключва само по МАК обаче се плаща ако включиш 2ри комп (вярно цената е наполовина). Всеки доставчик си решава сам за себе си. Обаче когато си купуваш такова нещо е добре да предвидиш и най-лошия вариант един ден да си на "оня" доставчик дето почти не можеш да го излъжеш или твоя доставчик и той да почне да прави тея магарии.

ПП за 2 години при тия 3 пъти бяха купувани от по големи фирми, и всеки път различни условия

Ко напрай с оня горящия череп? Как можа да сложиш туй гадно Порше то швабско такова и гадно изглежда кат гоуф че и е на ченгета

Comment

Working...
                                X