Известие

Collapse
No announcement yet.

честита ви условна присъда за максим!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

той хамър пак ще си кара щото му ги подаряват....
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Има закони, но не се спазват и изпълнението им е под всякаква критика. Има една институция, наречена Прокуратура и едни хора наречени прокурори, които срещу съответната сума изготвят кофти обвинителен акт и оттам нататък нито съдията, нито никой може да те осъди Дано наистина момието да се оправи, защото това в момента е най-важното.
      1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
      1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
      2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp

Comment

За съжаление,в България очите на Темида не са превързани!Тя гледа!
        Тя гледа кой е известен,кой е депутат или някоя важна "клечка"!На везните,които държи измерва коя пачка с пари е по-тежка,образно казано!Пълна отврат
        В други,така наречени,цивилизовани и правови държави,известни личности нямаше така лесно да се измъкнат!Даже съдът там би показал
        повече строгост,притиснат от медиите и обществения натиск!
        А това,което се случва тук е ЦИНИЗЪМ!!!!

P.S. Сещам се че наскоро Парис Хилтън лежа в затвора за далеч по-леко нарушение!
        ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
        ALFA 156 2.0 1999 - бивша
        ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

а да... намалили са и паричните глоби на охранителите от Индиго... 800лв
          Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Аз пък да ви кажа, че със затвор или разтрел може да не се върнат загиналите и може да не се излекуват болните, но затвора не е направен за да връща времето назад, а е направен, за да предотвратява бъдещи подобни престъпления, като налага наказание за отговорността за постъпките на звършителя
            В случая няма наказание, няма отговорност, няма предотвратяване на бъдещи престъпления
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
              Аз пък да ви кажа, че със затвор или разтрел може да не се върнат загиналите и може да не се излекуват болните, но затвора не е направен за да връща времето назад, а е направен, за да предотвратява бъдещи подобни престъпления, като налага наказание за отговорността за постъпките на звършителя
              В случая няма наказание, няма отговорност, няма предотвратяване на бъдещи престъпления
              Абсолютно!

"Страх лозе пази"-Народна мъдрост
              ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
              ALFA 156 2.0 1999 - бивша
              ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Прав си, в случая обаче отговорността и наказанието са си според закона и всички, които надигат вой, че някаква звезда се е измъкнал само защото е звезда, не са прави. Протестните мнения би трябвало да бъдат срещу закона. Аз също не го смятам за достатъчно добър, личното ми мнение е, че пиян нарушител трябва да отива директно в затвор.
                147 1.6 TS

Comment

Тея с хамърите са опасна работа, неделя един да ме отнесе като мина на червено, пред мен имаше една 155 закъсала на аварийни аз тръгнах да мя заобикалям и тоя хамър прелетя със 70-80 на червено. Жалка картинка сме в БГ
                  156 1.8 TS

Comment

Не ми се искаше да давам такъв пример, но явно ще се наложи
                    Нашият колега "turbi" (R.I.P), който загина на магистралата, бе пометен от трезвен шофьор на ТИР, който се е опитал да избяга от местопроизшествието и е бил заловен по-късно
                    Същият този шофьор на ТИР, признал се за виновен с желание за условна присъда и втори шанс, получи ефективна присъда от 2г.10м.
                    Защо в случая с Максим няма ефективна присъда?
                    И двете престъпления са по непредпазливост, с тази разлика, че едниния се е опитал да избяга, другия е бил пиян и има в допълнение към обвинението тежка телесна повреда - защо присъдите да са различни?
                    sigpic

Comment

И сега турчина ще обжалва и пак ще мине с условна присъда, защото съдът вече е създал прецедент и всички ще се оправдават с това.
                      Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Ще видим на 7-ми Февруари
                        Аз лично бих предпочел бургаския съд да вземе пример от пазарджишкия
                        sigpic

Comment

да но и във двата случая има загинали хора и какви са тия глупости по непредпазливост!!!!!стига глупости става дума за човешки живот а не за возене на картофи а по ценно от човешкия живот няма е бмаси мамата сичко ше се размине то вече се размина и господин максим шапка на тояга аре ше минат една две години ще си уталожат страстите и сичко ше се забрави истината е че цялата ни държава е потанала във лаина и такива като ставииски и като очите небезизвестния нярко бос ше мятат крачоли наляво и надясно а обикновенните хора като нас ше теглят каруцата
                          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от nicks1
                            И сега турчина ще обжалва и пак ще мине с условна присъда, защото съдът вече е създал прецедент и всички ще се оправдават с това.
                            В България принципана е на Прецедентното право освен в случаи незасегнати в законите - тези не са такива.
                            А руснакът трябваше да го вкарат в затвора ...ама не само него - Кирил Маричков да не би да не се отърва. Такава е държавата - объркана - нищо не си е на мястото - най-вече хората.
                            Алфа Ромео 145 1,8 TS

Comment

трезвен шофьор на ТИР, който се е опитал да избяга от местопроизшествието и е бил заловен по-късно
                              (
                              Нали се сещаш, че обратното се приема за смекчаващо вината обстоятелство ? Както и че бягството може да навежда за умисъл ?
                              147 1.6 TS

Comment

Разбира се, точно това имах предвид - при ТИРаджията утежняващо е бегството, а при Максим - тежката телесна повреда и алкохола

П.П.
                                Въпреки, че имам някакво съмнение, че алкохола е смекчаващо вината обстоятелство, в конкретния случай, защото под влиянието на алкохол се предполага, че не можеш да разсъждаваш трезво и съответно се губи умисъла но това си е само мое разсъждение
                                sigpic

Comment

Working...
                                X