Известие

Collapse
No announcement yet.

Най после двигателя си е при мен

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury
    Говорите глупости проблемите на този мотор идват от блока на Ланча,и по точно на високи обороти няма мазане на коляновия вал затва повечето раждат с висока скорост пример Бат Вас
    Дам, обратните маслени магистрали са тесни и един зле поддържан мотор ражда, поради това че маслото се качва в главата, магистралите са по-тесни от старо масло и не може да се маже коляновия вал... за съжаление...

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Говорите глупости проблемите на този мотор идват от блока на Ланча,и по точно на високи обороти няма мазане на коляновия вал затва повечето раждат с висока скорост пример Бат Вас
      раждат при висока скорост или с висока скорост. за мен и двете са верни.

хе батвас.. ако си мислиш, че твойта роди на паркинг ...
      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

... ако си мислиш, че твойта роди на паркинг ...
        Знам че не е,но при нея имаше и друг фактор-метан
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

а бе ще си карам дизелта аз ... пък някой ден мое пак да повярвам в бензина ... но от турбината НЕ се отказвам за нищо!

да ти е жива и здрава и само за бензин да ти иска, бат мъро.
          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

да ти е жива и здрава и само за бензин да ти иска, бат мъро.
            Мерси бате,вече една година ме слуша,е от време на време кривва от правия път,ма е в допустимото Само дебитомера не беше сменен в тази кола,но вече и той е нов

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

е време и беше да се укроти ... и аз да бех и аз да ми е писнало у бокса да седя ... иначе за дебитомера беше си за смяна още га бе у мен ... беше планирам за смяна, но ти много дава зор да я земаш...

Comment

Инересно защо няма родила Ланча с този мотор? А този блок се ползва и при турбо моторите.
                Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от nicks1
                  Инересно защо няма родила Ланча с този мотор? А този блок се ползва и при турбо моторите.
                  Покарай няколко пъти Ланчата с 200+ и пак ще си говориме

Comment

Не искам да влизам в безмислени спорове. При Ланча мотора си е ок-140 к.с., при Алфа-155 к.с. мотора е напомпан излишно и затова има проблеми. А за петака няма да говорим. Питай ако искаш Бобо да си каже мнението за този мотор.
                    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

момци , след първия инцидент сд оригиналния двигател , искам само да кажа ,че с тази ,или която и да било друга кола макс спиид ми е 100 км в час на магистрала. А следващите чупения на двигателя са билипри скорост паркинг - паля сутрин ,за да загрее- последния път , първия пред нас запалена да загрее и втория на път за Враца . Дано нямам проблеми с тоя двигател .... апропо купих си от инат нови биелни лагери и си ги сложих Двигателя вече е качен ,утре само трябва да я накичим и паля . И вярвайте ми повече от 140 тази колая няма да вдигне в жимота си повече

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov
                        момци , след първия инцидент сд оригиналния двигател , искам само да кажа ,че с тази ,или която и да било друга кола макс спиид ми е 100 км в час на магистрала. А следващите чупения на двигателя са билипри скорост паркинг - паля сутрин ,за да загрее- последния път , първия пред нас запалена да загрее и втория на път за Враца . Дано нямам проблеми с тоя двигател .... апропо купих си от инат нови биелни лагери и си ги сложих Двигателя вече е качен ,утре само трябва да я накичим и паля . И вярвайте ми повече от 140 тази колая няма да вдигне в жимота си повече
                        това на втора скорост ли?)))
                        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov
                          момци .............................................., , първия пред нас запалена да загрее и втория на път за Враца . Дано нямам проблеми с тоя двигател .... апропо купих си от инат нови биелни лагери и си ги сложих
                          Тезии подгрявания са малко спорни.Това си е от времето на Москвичите и другите соц коли.
                          Като запалиш, нека поработи минута две и тръгвай, без да ръчкаш на високи обороти разбира се.ИЗключение може дас е прави само за много студени дни, примерно под -10 градуса.Загрява по бързо, като караш НЕбързо, не на високи обороти на 3 та-4 та скорост, в зависимост от ситуацията.
                          Пиша ти, защото бях ти чел преди това описанието, че си отишъл да се къпеш и т.н. - е това е поне над 20 минути на място / не че от това ти се е скапал двигателя/,но е напълно излишно според мен.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Питай ако искаш Бобо да си каже мнението за този мотор
                            Пич аз мнението на Бобо за 5-ака много добре го знам И само да ти вметна че разликата между Ланчовия/Фиатовия мотро и Алфовия е в главата която почти никога не стздава проблеми,а проблема е в блока

П.С.На всички ни е ясно че този 5 цилиндър е напълно излишен

Comment

Не искам да СПОРЯ но 5ака е много по-уравновестен вигател.Има и други фактори но ме мързи да изброявам.
                              Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                              Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrim7
                                Не искам да СПОРЯ но 5ака е много по-уравновестен вигател.Има и други фактори но ме мързи да изброявам.
                                Аз пък учих един предмет динамика и трептения на транспортната техника и там имаше едни хармоници от първи втори и трети ред и професора( който е известен в тази област с това че е създал формули и са кръстени на негово име) разправяше че един от най зле балансираните двигатели е 5 цилиндровия а най добре балансирания е 16V( 16цилиндъра V-образен) Айде а не изпадаме в теории и формули.
                                156 1,8 ТS 99
                                Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                                X