Известие

Collapse
No announcement yet.

Най после двигателя си е при мен

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Novachev
    Първоначално публикувано от Xtrim7
    Не искам да СПОРЯ но 5ака е много по-уравновестен вигател.Има и други фактори но ме мързи да изброявам.
    Аз пък учих един предмет динамика и трептения на транспортната техника и там имаше едни хармоници от първи втори и трети ред и професора( който е известен в тази област с това че е създал формули и са кръстени на негово име) разправяше че един от най зле балансираните двигатели е 5 цилиндровия а най добре балансирания е 16V( 16цилиндъра V-образен) Айде а не изпадаме в теории и формули.
    Севастакиев е голяма работа
    Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Не искам да СПОРЯ но 5ака е много по-уравновестен вигател.Има и други фактори но ме мързи да изброявам.
      Аз пък учих един предмет динамика и трептения на транспортната техника и там имаше едни хармоници от първи втори и трети ред и професора( който е известен в тази област с това че е създал формули и са кръстени на негово име) разправяше че един от най зле балансираните двигатели е 5 цилиндровия а най добре балансирания е 16V( 16цилиндъра V-образен) Айде а не изпадаме в теории и формули.
      То този професор по-умен от цялото инженерно подразделение на Фиат ще дойде.

А това дали е излишен или не 5-ят цилиндър май няма смисъл да спорим. Само да питам защо 2.4 дизела не е 4 или 6 цилиндров?

И защо инженерите от Ф1 преди да се въведат ограниченията правеха 10-цилиндрови мотори, а не 8 или 12 ?
      Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Ма те не само Фиат са тъпи, то и в Мерцедес има идиоти дето правят 5 цилиндрови двигатели...
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от nicks1
          То този професор по-умен от цялото инженерно подразделение на Фиат ще дойде.

А това дали е излишен или не 5-ят цилиндър май няма смисъл да спорим. Само да питам защо 2.4 дизела не е 4 или 6 цилиндров?

И защо инженерите от Ф1 преди да се въведат ограниченията правеха 10-цилиндрови мотори, а не 8 или 12 ?
          Ти нещо май се поубърка сега намесваш и 2.4 ЖТД,който нема нищо общо,айде спомни си за какво беше темата

П.С.Искам да те питам какво общо имат твоя двигател 2.0 20в и концепцията която използват във Ф1 А и като е толкова хубав бензиновия 5-ак,що не го правят вече
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ми се си мисля, че 10 цилиндровия е двоен 5 цилиндров.

И по основната тема. Защо само 155 к.с. мотора е проблемен?
            На 155-та не ли същия блок? Що там няма толкова проблеми?
            Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Ми се си мисля, че 10 цилиндровия е двоен 5 цилиндров.

И по основната тема. Защо само 155 к.с. мотора е проблемен?
              На 155-та не ли същия блок? Що там няма толкова проблеми?
              щом така мислиш ОК На 155 2.0 8в блока няма нищо общо,защото е с ризи и си е Алфов,затова няма проблеми Инче не само 155 коньовия мотор е така а всички ТС-и които са с блок на Фиат

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Сигурно си прав. Но от това, което чета във форума само от 2.0 се оплакват. Но както и да е. Тази неделя имате ли среща? И от колко часа? Да поспорим на чаша бира.

Comment

Сигурно си прав. Но от това, което чета във форума само от 2.0 се оплакват. Но както и да е. Тази неделя имате ли среща? И от колко часа? Да поспорим на чаша бира.
                  Има 14:00 на Невски

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                    Ма те не само Фиат са тъпи, то и в Мерцедес има идиоти дето правят 5 цилиндрови двигатели...
                    ...по тази тема знам, че българин е човекът, който е дал вярното решение за балансирането на 5 цилиндровия ДВГ на Mercedes.
                    А относно балансирането на ДВГ'тата, като цяло знам, че най-лесно се балансира двигател, чийто бр. цилиндри е кратен на работните тактове на агрегата. Или с др думи - за 4-ри тактов двигател, най-лесно се балансират 4,8,12 и т.н цилиндрови агрегати...
                    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Working...
                    X