Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно регистрация в КАТ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

lyuli незнаех дали си госпожа или госпожица и заради това викам госпожица ще те направя

Дано сме помогнали,и да минете бързо през КАТ.
    Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
    EX`146 2.0 16v TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaRomeo
      lyuli незнаех дали си госпожа или госпожица и заради това викам госпожица ще те направя

Дано сме помогнали,и да минете бързо през КАТ.
      еми госпожица съм
      сорри за офф-а
      Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Здравейте,

вече съм с СА номер

Аз си минах през канала... Не се сетих да покажа прегледа, но карай.
        Питах разните хора които бяха също за регистрация и те казаха, че трябва да мина през канал.

Та ето как протече всичко:
        1. Редиш се на опашката
        2. Като стигнах колоните слезнах да взема и попълня декларация. Листчетата с декларацията се взимат на самите колони.
        3. Търсиш един чичко, който да ти каже на коя колона да се редиш и да ти бие един печат на декларацията.
        4. Преместваш колата и после отиваш да се редиш на опашката за подаване на документи.
        5. Даваш всички необходими документи, обработват ги и ти дават две листчта, които трябва да представиш като отидеш на канала.
        6. Минаваш през канала. Преглеждат и тестват ти колата(дали има спирачки).
        7. Излизаш от канала и гледаш къде да се паркираш.
        8. Отиваш да си платиш всичките процедури.
        9. Махаш старите номера и чакаш да си чуеш името (аз помолих да ми ги махнат).
        10. Като си чуеш името отиваш със старите номера на едни гишета, където ги представяш и ти дават новите талони.
        11. Отиваш да ти поставят новите номера.
        12. След като ги поставят се изнасяш на където ти скимне.

Та... това е всичко. Мисля, че достатъчно подробно го написах.
        --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Walker
          ...
          Сега защо спамиш в темата не мога да разбера В момента за семеен статут иде реч
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Хайде и от мен малко спам
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Walker
              Здравейте,

вече съм с СА номер

Аз си минах през канала... Не се сетих да покажа прегледа, но карай.
              Питах разните хора които бяха също за регистрация и те казаха, че трябва да мина през канал.

Та ето как протече всичко:
              1. Редиш се на опашката
              2. Като стигнах колоните слезнах да взема и попълня декларация. Листчетата с декларацията се взимат на самите колони.
              3. Търсиш един чичко, който да ти каже на коя колона да се редиш и да ти бие един печат на декларацията.
              4. Преместваш колата и после отиваш да се редиш на опашката за подаване на документи.
              5. Даваш всички необходими документи, обработват ги и ти дават две листчта, които трябва да представиш като отидеш на канала.
              6. Минаваш през канала. Преглеждат и тестват ти колата(дали има спирачки).
              7. Излизаш от канала и гледаш къде да се паркираш.
              8. Отиваш да си платиш всичките процедури.
              9. Махаш старите номера и чакаш да си чуеш името (аз помолих да ми ги махнат).
              10. Като си чуеш името отиваш със старите номера на едни гишета, където ги представяш и ти дават новите талони.
              11. Отиваш да ти поставят новите номера.
              12. След като ги поставят се изнасяш на където ти скимне.

Та... това е всичко. Мисля, че достатъчно подробно го написах.
              Доста полезна информация,но колко време и какви пари излиза всичко.И ако не забравя за прегледа пак ли трябва да минавам през каналите
              ПС:До сега винаги съм си плащал на други за тези услуги защото нямах време

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Ами в джоба в който ми бяха документите беше и листчето за прегледа на колата, но все пак минах през канала.
                Всичко излезе 62.20лв. Аз минах за около 4часа, но малко се замотах с декларацията, а и по едно време си затрих малкия талон. Добре, че едно момче го взел и ме намери . Там бях към 7:30 и май в 11:30 вече бях готов, но може и да се лъжа.
                sigpic

Comment

Може ли да питам нещо:
                  При промяна на собствеността без смяна на номерата мога ли да покажа само талона от техническия преглед, защото нямам диагностичен лист?
                  На талона ми пише: Знак за първоначален технически преглед, издаден е от ПП - КАТ.
                  sigpicex
                  147Q2
                  300bhp/606nm
                  Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

и аз имам едно питане по регистрирането. Значи закъснях за пререгистрацията на колата в КАТ (срока 14 дена след покупката) с около...10-11 месеца Какви санкции да очаквам?
                    146 1.9TD '96- тракторче

Comment

Първоначално публикувано от миро
                      Може ли да питам нещо:
                      При промяна на собствеността без смяна на номерата мога ли да покажа само талона от техническия преглед, защото нямам диагностичен лист?
                      На талона ми пише: Знак за първоначален технически преглед, издаден е от ПП - КАТ.
                      Според документацията от сайта на кат се изисква диагностичен лист, но все пак ако ти се разкарва може да питаш на място.

@SVETKO, за теб не знам. Май има санкции в случай, че те спрат от КАТ.
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от миро
                        Може ли да питам нещо:
                        не ти е нужен този лист
                        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от SVETKO
                          и аз имам едно питане по регистрирането. Значи закъснях за пререгистрацията на колата в КАТ (срока 14 дена след покупката) с около...10-11 месеца Какви санкции да очаквам?
                          това не тр. да те притеснява. Аз никога не съм го спазвала и не са ме глобявали до сега. минавала съм през КАТ 4 месеца сле покупката, никои не казвал нищо....

само че след като минеш през КАТ, трябва в 1 или 2-месечен срок да минеш през общината и да декларираш покупката и ако закъснееш ти пишат наказателно постановление и те глобяват (обикн. 50 лева, но може и повече).

Comment

Всичко е точно, не ми искаха нито преглед, нито данък. 21лв коства удоволствието по промяната на собствеността.
                            sigpicex
                            147Q2
                            300bhp/606nm
                            Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

и аз минах без проблем. Няма глоби,няма актове-нищо. Даже и не им направи впечатление, че отивам след почти година
                              146 1.9TD '96- тракторче

Comment

Първоначално публикувано от SVETKO
                                и аз минах без проблем. Няма глоби,няма актове-нищо. Даже и не им направи впечатление, че отивам след почти година
                                гледай в общината да не се забавиш, че тия само това чакат!!! големи мизерници

и още нещо МНОГО ВАЖНО като ходите в общината да си регистрирате колата, преди това си вземете от нотариуса документа, че е внесъл 2-та % данък, защото иначе пак ще трябва да ги плащате, а защо да им давате едни пари 2 пъти????

мене днес така искаха да ме метнат, но не успяха. отиди вика да плати 30 лева на касата и не пита имам ли квитанция че са внесени. Аз обаче се усетих и му казвам, ми то нотариуса какво плаща, не е ли същото? Еми - да, ама ти носиш ли квитанция? Викам НЕ, но ще отида да я взема!!!! мизерници големи. та се връщах 2 пъти, но си свърших работата.....

Comment

Working...
                                X