If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз си минах през канала... Не се сетих да покажа прегледа, но карай.
Питах разните хора които бяха също за регистрация и те казаха, че трябва да мина през канал.
Та ето как протече всичко:
1. Редиш се на опашката
2. Като стигнах колоните слезнах да взема и попълня декларация. Листчетата с декларацията се взимат на самите колони.
3. Търсиш един чичко, който да ти каже на коя колона да се редиш и да ти бие един печат на декларацията.
4. Преместваш колата и после отиваш да се редиш на опашката за подаване на документи.
5. Даваш всички необходими документи, обработват ги и ти дават две листчта, които трябва да представиш като отидеш на канала.
6. Минаваш през канала. Преглеждат и тестват ти колата(дали има спирачки).
7. Излизаш от канала и гледаш къде да се паркираш.
8. Отиваш да си платиш всичките процедури.
9. Махаш старите номера и чакаш да си чуеш името (аз помолих да ми ги махнат).
10. Като си чуеш името отиваш със старите номера на едни гишета, където ги представяш и ти дават новите талони.
11. Отиваш да ти поставят новите номера.
12. След като ги поставят се изнасяш на където ти скимне.
Та... това е всичко. Мисля, че достатъчно подробно го написах.
Аз си минах през канала... Не се сетих да покажа прегледа, но карай.
Питах разните хора които бяха също за регистрация и те казаха, че трябва да мина през канал.
Та ето как протече всичко:
1. Редиш се на опашката
2. Като стигнах колоните слезнах да взема и попълня декларация. Листчетата с декларацията се взимат на самите колони.
3. Търсиш един чичко, който да ти каже на коя колона да се редиш и да ти бие един печат на декларацията.
4. Преместваш колата и после отиваш да се редиш на опашката за подаване на документи.
5. Даваш всички необходими документи, обработват ги и ти дават две листчта, които трябва да представиш като отидеш на канала.
6. Минаваш през канала. Преглеждат и тестват ти колата(дали има спирачки).
7. Излизаш от канала и гледаш къде да се паркираш.
8. Отиваш да си платиш всичките процедури.
9. Махаш старите номера и чакаш да си чуеш името (аз помолих да ми ги махнат).
10. Като си чуеш името отиваш със старите номера на едни гишета, където ги представяш и ти дават новите талони.
11. Отиваш да ти поставят новите номера.
12. След като ги поставят се изнасяш на където ти скимне.
Та... това е всичко. Мисля, че достатъчно подробно го написах.
Доста полезна информация,но колко време и какви пари излиза всичко.И ако не забравя за прегледа пак ли трябва да минавам през каналите
ПС:До сега винаги съм си плащал на други за тези услуги защото нямах време
Ами в джоба в който ми бяха документите беше и листчето за прегледа на колата, но все пак минах през канала.
Всичко излезе 62.20лв. Аз минах за около 4часа, но малко се замотах с декларацията, а и по едно време си затрих малкия талон. Добре, че едно момче го взел и ме намери . Там бях към 7:30 и май в 11:30 вече бях готов, но може и да се лъжа.
Може ли да питам нещо:
При промяна на собствеността без смяна на номерата мога ли да покажа само талона от техническия преглед, защото нямам диагностичен лист?
На талона ми пише: Знак за първоначален технически преглед, издаден е от ПП - КАТ.
и аз имам едно питане по регистрирането. Значи закъснях за пререгистрацията на колата в КАТ (срока 14 дена след покупката) с около...10-11 месеца Какви санкции да очаквам?
Може ли да питам нещо:
При промяна на собствеността без смяна на номерата мога ли да покажа само талона от техническия преглед, защото нямам диагностичен лист?
На талона ми пише: Знак за първоначален технически преглед, издаден е от ПП - КАТ.
Според документацията от сайта на кат се изисква диагностичен лист, но все пак ако ти се разкарва може да питаш на място.
@SVETKO, за теб не знам. Май има санкции в случай, че те спрат от КАТ.
Може ли да питам нещо:
и аз имам едно питане по регистрирането. Значи закъснях за пререгистрацията на колата в КАТ (срока 14 дена след покупката) с около...10-11 месеца Какви санкции да очаквам?
това не тр. да те притеснява. Аз никога не съм го спазвала и не са ме глобявали до сега. минавала съм през КАТ 4 месеца сле покупката, никои не казвал нищо....
само че след като минеш през КАТ, трябва в 1 или 2-месечен срок да минеш през общината и да декларираш покупката и ако закъснееш ти пишат наказателно постановление и те глобяват (обикн. 50 лева, но може и повече).
и аз минах без проблем. Няма глоби,няма актове-нищо. Даже и не им направи впечатление, че отивам след почти година
гледай в общината да не се забавиш, че тия само това чакат!!! големи мизерници
и още нещо МНОГО ВАЖНО като ходите в общината да си регистрирате колата, преди това си вземете от нотариуса документа, че е внесъл 2-та % данък, защото иначе пак ще трябва да ги плащате, а защо да им давате едни пари 2 пъти????
мене днес така искаха да ме метнат, но не успяха. отиди вика да плати 30 лева на касата и не пита имам ли квитанция че са внесени. Аз обаче се усетих и му казвам, ми то нотариуса какво плаща, не е ли същото? Еми - да, ама ти носиш ли квитанция? Викам НЕ, но ще отида да я взема!!!! мизерници големи. та се връщах 2 пъти, но си свърших работата.....
Comment