Известие

Collapse
No announcement yet.

Ксенон=Селения?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Абе да ви кажа, че на дълго всички ксенони заслепяват. Това го казвам от опит. сега другото интересно е, че според мен ментак ксенон няма - поне всичко което ми е попадало е с едно качество. Гледах 5...6 комплекта вкл. и едни "оригинални".
    Един приятел си купи каптива и мислеше да и сложи ксенон, в булвария му обявиха 900лв. - това оригинален ли е според вас? и той по-малко ли ще заслепява от другите коли ? Как мислите?

ALFA ROMEO 146 1.9JTD
    Fiat Punto 1.9JTD

Comment

оригинален под 2000 никой не съм видял да предлага - говорим като екстра при първоначална покупка , зависи и от класа автомобил де

Comment

Сигурно,
        аз говоря че той си взе каптивата и след 2 дена пита за ксенон.
        Тия там казали, че е оригинален, но за 900лв се сещате какъв е.
        Иначе аз дори съм чел, че фабричния е със специални фарови - рефлекторите се насочват нагоре - надолу и наляво надясно при неравности и завои за да не заслепяват. А и май задължително трябват пръскалки при фабричния ксенон.

ALFA ROMEO 146 1.9JTD
        Fiat Punto 1.9JTD

Comment

СелЕния, даааа добро масло казват че е, пък и на консервата пише Алфа Ромео даааа, а "ментетата" във калпавите ни фарове дали заслепяват, нееее не мисля, а в оригиналните фарове на "шокарните" коли не заслепяват неее не мисля, било се напълнило с ксенонови фарове по пътущата ми кво до преди 50 години и коли много не е имало пък май сега не е селЕния да имаш кола нали и немога да схвана връзката м/у ксенона и тунинга, някой ще ме светне ли че аз просто момче от пословично село и ний тук голфувити хайте ли къф тюнинг им бацаме.Я се вземете в ръце бе младежи и престанете с тея голфаджии и бакшиши,, че алфа каращите много примерни ги изкарахте, те ангелчета направо

Comment

Май номерът е да си слагаме всички по един ксенон за 200 лв и да си се заслепяваме взаимно
            156 1.8 TS

Comment

май номера е да си реголираме фаровете и тогава да говорим глупости...
              бай дъ уей MrX е супер прав
              Lexus Is200
              Honda CBR 600 F4i

Comment

Май ще трябва повечето да се образоват, за да не пишат глупости наизуст ,че става вече смешно Фар с лупа ,а не рефлектор, регулиран - НЕ заслепява.Регулиран фар с рефлектор заслепява ако е махната шапката пред крушката Като моите - айде утрепете ме с камъни,защото НИКОЙ не НИ беше осветлил за евентуалния проблем с рефлекторните фарове!

А за селяния да не говорим
                Alfa156 Against All

Comment

Ето разликата между регулиран Халоген и регулиран Ксенон кит за 200лв!

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

: - )

Незнам какво сте се хванали за тези снимки. Освен дразнещо различие в цветовете друго не се вижда. Прави са колегите дето казват че регулиран фар с лупа не заслепява. Аз като карам чудесно виждам че светлината от моя ляв фар е отсечена от преградата в лупата под нивото на капака на колите в насрещното платно.
                    За обикновен фар с рефлектор ако му махнеш шапката и с обикновенна крушка ще те изкьорави. А пък да не мислите че на редовите корейски коли рефлекторите са ферфектни.
                    И още две неща. Първо защо не се каже нещо и за цвета на ксенона. Защо мислите че стандартно се вграждат 4300 К (бяла недразнеща светлина). не знам за вас ама мене синята над 6000 К ме дразни.
                    А да и не напоследно място с тази свинщина по пътищата се получава такова пречупване на светлинния поток от калта по стъклата че никой не знае къде му отива половината светлина от фара
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re: : - )

Първоначално публикувано от Alexanderbb
                      Незнам какво сте се хванали за тези снимки. Освен дразнещо различие в цветовете друго не се вижда. Прави са колегите дето казват че регулиран фар с лупа не заслепява. Аз като карам чудесно виждам че светлината от моя ляв фар е отсечена от преградата в лупата под нивото на капака на колите в насрещното платно.
                      За обикновен фар с рефлектор ако му махнеш шапката и с обикновенна крушка ще те изкьорави. А пък да не мислите че на редовите корейски коли рефлекторите са ферфектни.
                      И още две неща. Първо защо не се каже нещо и за цвета на ксенона. Защо мислите че стандартно се вграждат 4300 К (бяла недразнеща светлина). не знам за вас ама мене синята над 6000 К ме дразни.
                      А да и не напоследно място с тази свинщина по пътищата се получава такова пречупване на светлинния поток от калта по стъклата че никой не знае къде му отива половината светлина от фара
                      Снимките са от Англииски тест и затова левия фар сочи по-високо, заради обратното движение.И са на реното от клипчето 1-во с регулирания оригинален Халоген и после с регулиран ксенон кит!
                      И как така виждаш разлика само в цвета, разсеиката и петната от свтлина при ксенона са ОЧЕВАДНО по-големи

Comment

очевадно е заради силата на излъчваната светлина. сложи една свещ във фара и няма да имаш никакво расейване. А като не може да се регулира посоката на светене проблема е в рефлектора не в източника
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re:

очевадно е заради силата на излъчваната светлина. сложи една свещ във фара и няма да имаш никакво расейване. А като не може да се регулира посоката на светене проблема е в рефлектора не в източника
                          Еми ето - свети по-силно следователно по-силно разсеиване => значи заслепява повече!!!

Comment

по твоята логика дай да караме на габарити и да настъпи световното щастие.
                            В интерес на истината моите ксенони са може би от възможно най-силните (китайски надявам се качествени), но се хващам на бас че пречат по-малко от нерегулиран фар на лада с халогенна крушка
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Re:

по твоята логика дай да караме на габарити и да настъпи световното щастие.
                              В интерес на истината моите ксенони са може би от възможно най-силните (китайски надявам се качествени), но се хващам на бас че пречат по-малко от нерегулиран фар на лада с халогенна крушка
                              Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от cassillas
                                Ето го клипчето - намерих го!
                                То ще отговори на риторичния въпрос - Kои кит заслепява повече Оригинален или made in china?
                                Цък
                                сагласен сам на 100%.

Comment

Working...
                                X