Известие

Collapse
No announcement yet.

пак да попитам за данъка на колите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bass
    Какъв беше срокът за плащане на тва нещо? И въобще има ли я някъде публикувана официално тази наредба за София? Не че не мога да се разровя и аз, ама евентуално да мина метър ако някой вече е намерил Контактът с тия институции дори през интернет ми докарва разстройство
    Ми то днес се гласува, не вярвам да е публикуване вече
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Oт вчера данък МПС в София се промени както следва :
      - за автомобили на възраст до 5 г - без промяна;
      - за автомобили на възраст до 10 г - увеличение с 40%;
      - за автомобили на възраст над 10 г - увеличение със 60%.

Както се казваше в едно предаване - На печелившите - честито!
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

процентите ти лексо се разминават стия на дневник ама лошо няма

крайно времее старите трошки да плащат повече
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
          Oт вчера данък МПС в София се промени както следва :
          - за автомобили на възраст до 5 г - без промяна;
          - за автомобили на възраст до 10 г - увеличение с 40%;
          - за автомобили на възраст над 10 г - увеличение със 60%.

Както се казваше в едно предаване - На печелившите - честито!
          Ами честито на тия с коли до 5 години в случая са си печеливши направо.
          Lexus IS200

Comment

Решението за мене е правилно, веднъж и хората с нови коли да имат далавера, че ги карат.
            На колегата ми нисана данъка е 152 лв за ноча кола 150к.с., на моята 170 лв за 103 к.с.
            Представям си за Q4-ките какво е реване, то повече от каското
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Абе хора тука има ли някой дето да вярва че като дигнат данъците пътищата по които се движим ще се оправят. Ама ние сме си виновни. Храним сулю и пулю с нашите пари, купуват си хората палати, лимузини и яхти а ние си се караме помежду си кой бил от село, кой с колко годишна кола и така нататък.
              Питам в прав текст за какво са всички тези клубове на собственици на коли като един свестен протест не можем да направим. Да си защитим правото като европейци да ползваме хубави пътища и стандартни горива или сме само да си мерим кой му е по-зелен автомобила и да си разменяме болтчета и тасове за джанти
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Аз ли нещо бъркам или този данък няма нищо общо с пътищата (не е пътен данък, за тая цел си купуваме винетки). Мисълта ми е, че това е данък върху МПС-то и като такъв е най-редно да се изчислява според стойността на колата,а не според мощността
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Най- редно е тоз данък да се изчислява върху мощността - прав си.
                  Но и въьрастта тряба да се гледа.
                  Най- накрая да напрвят нещо смислено тези тапири.

Иначе моя данък тази година ще е 205 лева спрямо 100 миналата.
                  Ама така е то като караме стари трошляци
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Защо ревете ? Купете си нова кола или зазимявате тая, и като стане над 30 годишна (ако приемат такъв закон, а те би трябвало), минете технически преглед, и сте готови с вашия ретро проект

За мен така даже е по-евтино. 263лв стара ставка и 228лв нова Ей, размрънкахте се за некви стотинки на киловат. Да ви видим ако трябваше да плащате над 1.50
                    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                      Защо ревете ? Купете си нова кола или зазимявате тая, и като стане над 30 годишна (ако приемат такъв закон, а те би трябвало), минете технически преглед, и сте готови с вашия ретро проект

За мен така даже е по-евтино. 263лв стара ставка и 228лв нова Ей, размрънкахте се за некви стотинки на киловат. Да ви видим ако трябваше да плащате над 1.50
                      Що бе ние сме доволни ако утре ти кажат в автомивката дето си миеш колата, че ще ти вземат 60% повече за същата услуга, без да ти предложат допълнителна екстра и без качеството да се е повишило, предполагам и ти ще го приемеш с усмивка
                      Lexus IS200

Comment

Това сравнение лееко издиша ! Гледай на промените така: Имаш кола, която харчи много и алтернативата да я смениш с такава харчеща по-малко. Е, ако колата (в случая по-мощна или по-стара) те кефи, ти си плащаш за по-големия разход и всияко е наред. Ако това не те устройва, то имаш вариант да смениш колата или да ползваш алтернативен транспорт.

Сега по-ясно ли е ? Жокер: гледай на разхода като на разход вредни емисии и ще се доизясни

Comment

Да бе ама като имаш алтернатива. А ако нямаш как да извадиш 20 000 - 30 000 хиляди за нова кола (за разните еднодневки дето са под тази стойност даже не ми се обсъжда). И после същата тази кола я разбиваш максимум за 2 годинки по нашите екста пътища.
                          Аз не съм противник на новите коли, нито на данъците от които виждам реално подобрение. Ама нито пътищата ни стават по-хибави, нито сега като платим повече данъци (ако ги платим де), въздухът ни ще стане по-чист.
                          Само някои хора ще добавят по някоя и друга нула към банковата си сметка
                          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Защо по тези сметки изкарвам данъка на моя курник над 500лв?

110kW * 3.30лв. * 1.5 (над 5 - до 14 год.) = 544лв.
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Как 500 бе ? 110КВ дори по най-голямата ставка 1.54 на КВ е 170лв + 30% 220лв приблизително ! Ти според мен дори минаваш една ставка по-долу. 110КВ и нагоре или над 110КВ требва да се чете ?

А алтернатива има - градски транспорт !

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                                Това сравнение лееко издиша ! Гледай на промените така: Имаш кола, която харчи много и алтернативата да я смениш с такава харчеща по-малко. Е, ако колата (в случая по-мощна или по-стара) те кефи, ти си плащаш за по-големия разход и всияко е наред. Ако това не те устройва, то имаш вариант да смениш колата или да ползваш алтернативен транспорт.

Сега по-ясно ли е ? Жокер: гледай на разхода като на разход вредни емисии и ще се доизясни
                                Тука не става въпрос кое ни кефи и кое не .То е ясно, че всеки иска да кара нова кола и да не замърсява, но не всеки може да си го позволи .
                                Овен това има доста хора (сред които съм и аз), които минават максимум 4-5 хил. км. на година и искат за малкото си време зад волана да изпитат поне някакво минимално удоволствие от шофирането .Дали тези хора с техния скромен пробег замърсяват повече от тия с новите коли дето навъртат по 6-7 пъти повече годишно ?

ПП: Тая сутрин ходих да си плащам данъка за миналата година и питах дали са гласували новия данък .Оказа се, че в нашата малко община данъка за 2008 г . остава непроменен Евала на кмета и общинските съветници
                                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Working...
                                X