Първоначално публикувано от hsr
Известие
Collapse
No announcement yet.
пак да попитам за данъка на колите
Collapse
X
-
Ако искате ги карайте и по 200км на година. Тогава печелите от по-малкото акциз на горивата, който плащатеФен си искаш да имаш стара кола, тогава плащаш ! Ако пък това не те устройва, си вземаш кола под наем и пак си се возиш тия 200км
Въпроса не е защо данъците, а какво следва от тяхното събиране. Аз да ме виждате да мрънкам, че плащам данък на 145 по-голям примерно от тоя на 166 дизел ?Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Comment
-
Първоначално публикувано от NasoАко искате ги карайте и по 200км на година. Тогава печелите от по-малкото акциз на горивата, който плащатеФен си искаш да имаш стара кола, тогава плащаш ! Ако пък това не те устройва, си вземаш кола под наем и пак си се возиш тия 200км
Въпроса не е защо данъците, а какво следва от тяхното събиране. Аз да ме виждате да мрънкам, че плащам данък на 145 по-голям примерно от тоя на 166 дизел ?
И още нещо- данъка на една корса 89-та година е 15 лв и то с увеличениетотя дали замърсява около 12 пъти по- малко от моята алфа, на която данъка ще се върже към 180 лв. ?? И да мрънкам и да не мрънкам, ще си платя като поп данъка... Въпросът е- правилно ли е така?
П.С. да не говориме, че се движа на газ ако ти е толкова за замърсяването!Lexus IS200
Comment
-
Предполага се, че по-мощния двигател изразходва повече гориво, а то води до по-голямо замърсяване. Това ако все пак замърсяването е фактора. Свинкс е прав, че в някои държави автомобилите на газ и метан имат данъчни облекчения, но това едва ли ще стане тук, зашото това е масова практика. Да не забравяме, че различните данъчни ставки са преди всичко метод за регулиране на възраста на автопарк-а. Старите автомобили са по-податливи на повреди и аварии и са по-рискови, пък вие твърдете, че не е така. Та искате или не... това е положението. Алтернативата е СКГТНастоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Comment
-
Това за старите коли и новите, може да се прилага в една държава с по нормални доходи.В Италия например тая възраст е май 7 години а не 5,а да не сравняваме равнището на доходите, защото сме на светлинни години назад.
Та у нас това е продиктувано единствено от идеята да се скубе стадото, което си трае.Всичко друго е чиста демагогия.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
В конкретния случай е опит да се намали трафика в София. Не виждам общото с доходите ! Билетчето е 0.80лв. и е по джоба на всеки пребиваващ в тоя град ! Защо трябва да съобразява някой с неможещите да заработят по някой лев повече, та да има и за кола ? Бат ви Танас е маал гащи по фтобусите и е барал мазните търби.... да не мислите, че не му е писвало ? Нема нищо срамно ! И сега искам много неща, ама немога да си ги позволя ! Защо с автомобила да е друго ?Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".
Comment
-
Аз ходя само с транспорт, защото ми е най удобно и кола в София почти не карам.
Конкретно, ако имаш в София 500 000 коли, от тях 75% са над 10 години, а смятай сега, прихода от миналата година + 60%,.
Аз познавам много хора, които не си регистрират колите в данъчното и явнто това е пътя, а догодина ще отида в провинцията, където имам познати и ще си регистрирам там колата.
Ограничаването на трафика е ефикасно като въведеш такси за паркиране и преминаване в центъра, а не като облагаш повсеместно всички.
Абе гот ми е само, че тия дето гласуваха за него, още не проумяват нищо.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
абе Naso ти на кой свят живееш. Таксите за преминаване през центъра и синята зона са си единствено начини за дране на хората. Безумното задръстване ще се оправи само когато има нормален градски транспорт. А ние какво правим, ровим едни станции за метро вече 4 години и това е. И само бизнесцентрове и молове цвъкаме за да не остане случайно място за паркинг или разширение на улица. Ти да не мислиш че аз си умирам от кеф да пътувам с кола всеки ден от единия край на София до другия. Камо ли ако трябва да ида при някоя моя баба (че те все около НДК живеят). Ама нямам алтернатива. И онази хумореска Бойко мухобойко да не ми разправя как градът щял да е рай 2011 като се точи до края на годината да става премиер.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Re:
Първоначално публикувано от Alexanderbb...........хумореска Бойко мухобойко да не ми разправя как градът щял да е рай 2011 като се точи до края на годината да става премиер.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
за 2007 за 5 месица платих 63лв за тази година сме с 20% нагоре понеже някои наши об.саветници необразовани в тази област казали-щом има пари да си купи голяма кола ще има пари и да и плаща данака.е от де да знае че няма ншо общо м/у размера и мощноста.комшията ми кара 124мерцедес с 1м по-голяма от моята 146т.спарк но данака му е на половина от моя
Comment
-
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
Comment