Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоби за пешеходци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Според мен както караш, така и ходиш, т.е.всичко е до конкретен човек. Хвърлената през прозореца на колата цигара, не се отличава по нищо от хвърлената цигара от ходещия. Притичващия пешеходец през платното на забранено си мисли съвсем същото както минаващия на червено с колата - на мен няма да ми се случи!
    Е, ами случва се. Аз затова карам със страх вече, само като си помисля какво може да ми се случи...
    И да, глоби за пешеходци трябва да има! И то сериозни, няма друг начин.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
      Бате знаеш ли тази коя е.....?
      Еми май съм я виждал някъде, да не би да ти е любовница или пък може би се надяваш да те запозная с нея.))))
      Не я познавам боббка)))

---------- Post added at 04:41 ---------- Previous post was at 04:33 ----------

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Според мен както караш, така и ходиш, т.е.всичко е до конкретен човек. Хвърлената през прозореца на колата цигара, не се отличава по нищо от хвърлената цигара от ходещия. Притичващия пешеходец през платното на забранено си мисли съвсем същото както минаващия на червено с колата - на мен няма да ми се случи!
      Е, ами случва се. Аз затова карам със страх вече, само като си помисля какво може да ми се случи...
      И да, глоби за пешеходци трябва да има! И то сериозни, няма друг начин.
      Еми не си много прав, защото при шофьорите има все пак някакъв подбор, задължителна степен за образование, физическа годност, процес на обучение и т.н.
      Не можем да виним пешеходците, ние сме тези с книжката, с лиценза, отговорността в много по-голяма степен е наша.

---------- Post added at 04:44 ---------- Previous post was at 04:41 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Значи, Сусенце, ако си здрав, прав, млад човек, мога да си те сгазя преспокойно, защото нямаш оправдание?!
      Това, че някой е разсеян ни най-малко не го оправдава да пресича, НАПРИМЕР, 'Опълченска' на червен пешеходен светофар!
      Изобщо, каква ти е идеята в този своеобразен обвинителен акт?
      За мен ще бъде титаничен успех, ако някога ти ме разбереш.
      Ако се опиташ да излезеш от играта "не ми дреме, да не е претичвал по-платното" може и отчасти да разбереш.

---------- Post added at 05:00 ---------- Previous post was at 04:44 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      По мое мнение вината е 70% на държавата, по 15% си делят пешеход и драйвери......Първата не е осигурила адекватни мерки за пресичане и движение на вторите, а третите имат твърде много препятствия пред себе си, за да гледат и за пешеходци.......грубо казано, но е така......
      Надявам се да не ме питаш повече подробности, че много писане ще падне......
      Ти в такава среда и при тези условия си се учил да караш. При тези условия и тази среда си кандидатствал за това свидетелство. Приел си условията значи
      Викаш, първо ще следя за дупките и после за пешеходците. Пешеходната пътека е напълно адекватна мярка, освен ако не предпочиташ да слагат бариери там, като на жп прелез.
      Това е градска среда, тук трябва да сме готови във всеки момент да видим пешеходец на платното, с тази мисъл трябва да шофираме, а не с мисълта за крайната точка.
      За мен основният проблем за инцидентите с пешеходци е високата скорост,аз например още не мога да разбера, защо трябва на бул. България и на Цариградско да е разрешена скорост в нарушение на закона за движение по пътищата. Българският шофер /мнозинството/, като му кажеш 50 кара със 70, а като му кажеш 70 кара със 100.
      Не мога да обвинявам държавата, проблеми с трафика съм виждал в далеч по-развити страни от нас, но там човек на платното не означава "плювалник", а означава знак "стоп".
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        ...
        Не мога да обвинявам държавата, проблеми с трафика съм виждал в далеч по-развити страни от нас, но там човек на платното не означава "плювалник", а означава знак "стоп".
        С малкото уточнение - пешеходците там са на платното, ама там където са пешеходните пътеки !
        Тук виждам, че иде реч за пешеходците в по-големите населени места. А какво ще кажете за по-малките, където в това число се включват и велосипедисти и каруци ? Особено страшно е когато през такова населено място преминава път с голяма интензивност на движението. Всеки си върви и кара където и както му харесва, все едно е в някоя от страничните улички, където дори и пешеходец няма да срещнеш.
        Ето например вчера в Обзор, спирам пред една пешеходна пътека, за да премине едно старче. Да, ама той вместо да си премине, започна да ми се кара и да развява бастунчето си. Сигурно доста си е почакал докато някой му спре, ама защо пък на мен да си го изкара ?!? Метнах му с ръка да си върви по пътя, все пак заради него съм спрял, вместо да мърмори, а той се спря по средата на платното, с гръб към идващите отсреща коли и с лице към мен и още по-ожесточено да ми се кара и жестикулира. Добре, че пътя беше широк. Тръгнах заобикаляйки го, но после го гледах на огледалото, че си остана на пътя и продължи да размахва бастунчето си подир мен... мила родна картинка !
        bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

...
          Еми не си много прав, защото при шофьорите има все пак някакъв подбор, задължителна степен за образование, физическа годност, процес на обучение и т.н.
          Не можем да виним пешеходците, ние сме тези с книжката, с лиценза, отговорността в много по-голяма степен е наша.[COLOR="Silver"]
          ...
          Ти също не си прав според мен, или поне не напълно.
          Всички на пътя или улицата са участници в движението и като такива са длъжни да спазват някакви правила.
          Да, шофьорите са преминали през някакво обучение и подбор, както казваш, но това не им вменява вина при всяко ПТП с тяхно участие, при което има извършено нарушение от участник в движението без МПС. Отговорността в много от случаите е морална, но не и юридическа.
          Просто има правила и те трябва да се спазват!
          Друг е въпроса дали някои от тези правила не трябва да се променят.
          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
            Тая не е ли говорителката на КАТ ?
            Само незнам кой я турна като такава да се излага по телевизора да плещи глупости.
            Същата...само, че прасчо я замества в тая тема и се прави, че незнае коя е)
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

аз например още не мога да разбера, защо трябва на бул. България и на Цариградско да е разрешена скорост в нарушение на закона за движение по пътищата. Българският шофер /мнозинството/, като му кажеш 50 кара със 70, а като му кажеш 70 кара със 100.
              Аз пък не мога да разбера как така приемаш за нормално на път с 8 платна да се кара с 50, щото някой малоумник е решил да тури там пешеходна пътека.......тва е връх на глупоста, не съм я забол аз тази пътека там, държавата я е сложила, щото е много сложно нали да се направят надлези да речем.......
              Или пък пешеходна пътека през 6 платна както е на софииския........във всяка нормална държава на такива места има или подлези, или надлези, и на всичкото отгоре пътя е ограден за да се пазят пешеходците от собствената си глупост.......тук дори и огради няма, да речем че те са най - евтини........
              Имало проблеми с трафика на запад - ми има, но проблемите мужду пешеходците и драйверите далеч не са такива както нашите........
              Централната улица на СТЗГ - скапаната държава или община или квото и да е там между две платна в който интензивно се движат коли, и между който има градинка с цветя и храсти надвишаващи човешки бой, е направила специални малки просеки от по 1 метър, за да може да минават пешеходци.......можеш ли да си представиш по голяма глупост от това - тва е все едно на Цариградско да изрежат през 100 - 150 метра мантинелата, и да направят място за пешеходците за да преминават.......има храсти който лятото стават един човешки бой, има маса забляни баби и пенсии който изскачат иззад храст директно на пътя, и освен ако не караш с 5 кмч, нямаш абсолютно никакъв шанс.......
              Ти ще караш ли с 5 кмч в града......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Няма уважение между различните групи участници в движението - водачи, пешеходци, велосипедисти, мотористи, каруцари и др.

Всеки си гледа от неговата камбанария и изобщо не иска поне да опита да разбере другите.

Не е лошо водачите, отвреме на време да ходят малко пеш или да подкарат някое и друго колело или мотор за да могат да разберат гледната точка на другите.

За институциите и ведомствата отговорни за движението по улиците и пътищата сме писали много и това е една необятна материя, която пак е съставена от същите водачи, пешеходци, велосипедисти, мотористи и е малко вероятно да направят нещо смислено, защото съществуват в същата среда.

Така, че всеки малко да се позамисли какъв е самия той на платното и да се въоръжи с, на първо време повече търпение, което, да се надяваме може да се превърне в търпимост.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

И пешеходците трябва да имат малко чувство за самосъхранение, върви си по тротара и изведнъж решава да пресече и даже не спира на бордюра да се огледа.Пред нас има подлез има и пеш. пътека на къстовището ама и жени и мъже пресичат дет им падне, а как им се прескача оградата между двете платна нямам идея.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    И пешеходците трябва да имат малко чувство за самосъхранение, върви си по тротара и изведнъж решава да пресече и даже не спира на бордюра да се огледа.Пред нас има подлез има и пеш. пътека на къстовището ама и жени и мъже пресичат дет им падне, а как им се прескача оградата между двете платна нямам идея.
                    Така е, но както писаха колеги - предполага се, че водачите на МПС са по-отговорните и притежаващи комплексни качества.
                    Справедливост няма, но то в и живота е така - колко си по-глупав и шантав, токлова ти е по-добре.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Така е, но както писаха колеги - предполага се, че водачите на МПС са по-отговорните и притежаващи комплексни качества.
                      Справедливост няма, но то в и живота е така - колко си по-глупав и шантав, токлова ти е по-добре.
                      За да не кажете, че вечно мрънкам ще кажа, че с това мнение бих затворил темата, поздравления за автора.
                      К.М.

Comment

Когато инфраструктората е скапано направена, лошо организирана и напълно малоумно направена за да се оправдае и замаскира собствената си незайнтересованост за да се реши проблема, всеки ще обвинява другия, за пешеход ще са виновни шоферите, и обратното......ще се пеят дежурните клишета че скороста била виновна, и прочее неща дето медиите припяват.......
                        На въпросния централен път в СТЗГ - излизам от пряка и поемам по главната......на сичкото отгоре там е и синя зона, и отдясно има наредени коли......отляво се ширят едни хубави храсти, едни буйни кипариси и туи растат в несвяст, щото всеки ден лятото ги поливат........и естествено между тях наредили пътечка метър и пеесе, за да мине пешеходец......няма маркировка, нито знаци.......иначе дори и бурдюрите са махнати, за да им е по лесно на пешаците.......карам с 30 щото след 50 - 60 метра има светофар, а виждам че е червено........и 3-4 метра пред мен, иззад храста изкача некво бабе, което се е замечтало и ровеше нещо в чантичката си отпред, явно от магазин се е връщала.......видях я в момента в който стъпи на платното - храстите пречат да се види квото и да било........благослових навика който си наложих с годините каране, първо да се опитам да избягам опасноста, и после да почна да спирам, и свих рязко вдясно........чантето й ми сгъна огледалото странично, и общо взето с тва се размина.........в огледалото за обратно видях че тя дори не ме и погледна, а ровеше в торбата, явно да види кво се е счупило.......но си стоеше на пътя, не сметна за нужно да се прибере.....
                        Бях побеснял, идеше ми да я хвана тая и да я навра под колата и да я мина с мръсна газ.......след две минути стигнах до безупречния извод че бабето беше на 70 - 75 години, може би беше одила на магазин дето с свито сърце е отделила за насъщните разходи от несметната си пенсиика, и понеже знае че между тия платна няма ограда, има даже и пътечка която скапаната община любезно и е направила, понеже я болят капачките и ставите от дългото ходене, естествено минала е от там.......не е помислила че заради тва някой може да лежи от 1 до 5 години, нито пък тоя дето може да ги лежи е помислил че от храстите може да изкочи баба........
                        За да имах време да спра пред нея, трябваше да карам с 5 кмч, и то да я видя на мига.......
                        ТРЯБВА ЛИ ПО ДЯВОЛИТЕ ДА КАРАМЕ С ПО 5 КМЧ В ГРАДА ЗАЩОТО НЯКОЯ СКАПАНА ИНСТИТУЦИЯ НЕ ЗНАЕ КАК ДА РЕГУЛИРА И ОПРАВИ ДВИЖЕНИЕТО.......
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Всичко е въпрос на възпитание и култура.
                          Багера е много прав, че хората както шофират, така се справят и като пешеходци. Затова трябва да има глоби за пешеходците. Най-прекия път да научиш някой на ред е като му блъкнеш по-сериозно в джоба.
                          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                            Същата...само, че прасчо я замества в тая тема и се прави, че незнае коя е)

ЦЪК, и вода немой да и носи.... оная е уникална...
                            bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Аз пък не мога да разбера как така приемаш за нормално на път с 8 платна да се кара с 50, щото някой малоумник е решил да тури там пешеходна пътека.......тва е връх на глупоста, не съм я забол аз тази пътека там, държавата я е сложила, щото е много сложно нали да се направят надлези да речем.......
                              Или пък пешеходна пътека през 6 платна както е на софииския........във всяка нормална държава на такива места има или подлези, или надлези, и на всичкото отгоре пътя е ограден за да се пазят пешеходците от собствената си глупост.......тук дори и огради няма, да речем че те са най - евтини........
                              Имало проблеми с трафика на запад - ми има, но проблемите мужду пешеходците и драйверите далеч не са такива както нашите........
                              Централната улица на СТЗГ - скапаната държава или община или квото и да е там между две платна в който интензивно се движат коли, и между който има градинка с цветя и храсти надвишаващи човешки бой, е направила специални малки просеки от по 1 метър, за да може да минават пешеходци.......можеш ли да си представиш по голяма глупост от това - тва е все едно на Цариградско да изрежат през 100 - 150 метра мантинелата, и да направят място за пешеходците за да преминават.......има храсти който лятото стават един човешки бой, има маса забляни баби и пенсии който изскачат иззад храст директно на пътя, и освен ако не караш с 5 кмч, нямаш абсолютно никакъв шанс.......
                              Ти ще караш ли с 5 кмч в града......
                              Еми давай тогава, заради лоша инфраструктура да трепем пешеходци. На първо място за мен е съобразяването с пътните условия.
                              Скоростта в градовете трябва да падне на 40, а във вътрешнокварталните улички на 20.
                              В градовете магистрали няма.
                              К.М.

Comment

Това 20 не може да ми го хване уреда на колата.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X