Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоби за пешеходци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Прасчо е никой
    Правилно...

То за законността на ограниченията вече му сипаха... ама ти направо го зарина с храна.
    На Прасчо както го наричаш не съм му адвокат, но не видях никой в прав текст да е написал, че е против, а това,че всеки има негово мнение и гледна точка, смятам, че е нормално и в реда на нещата.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Прасчо е никой
      Правилно...

То за законността на ограниченията вече му сипаха... ама ти направо го зарина с храна.
      Не мисля, че някой ме е нахранил.
      Считам Багера за коректен форумец и независимо, че аз съзнателно направих пропуск, признавам, че той е прав.
      п.п. Свикнал съм когато си призная нещо всички чакали да ме хапят.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

В циганска Румъния,правото на пешеходеца е само и единствено на пешеходна пътека и пешеходен светофар.От там на сетне може да го мачкаш колко ти е кеф,шофьора вина няма,ама ако пък "събориш" някой на пешеходната пътека,наказанието почва от 5 години затвор,без право на обжалване.

Е те тва ако се приеме като закон и при нас,ае да видим дали баба Вуна ще припка като кобилка по кръстовището.И дали няма да се спира на пешеходната пътека,за да пропуснем пешеходеца.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
          В циганска Румъния,правото на пешеходеца е само и единствено на пешеходна пътека и пешеходен светофар.От там на сетне може да го мачкаш колко ти е кеф,шофьора вина няма,ама ако пък "събориш" някой на пешеходната пътека,наказанието почва от 5 години затвор,без право на обжалване.

Е те тва ако се приеме като закон и при нас,ае да видим дали баба Вуна ще припка като кобилка по кръстовището.И дали няма да се спира на пешеходната пътека,за да пропуснем пешеходеца.
          А, ако баба Вуна е бабата на митака от пловдив, на която е прилошало и бърза да стигне до болница, замаяна?
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            А, ако баба Вуна е бабата на митака от пловдив, на която е прилошало и бърза да стигне до болница, замаяна?
            Мойте са възпитани и не са по свинщините.

Comment

Митака от Пловдив няма да седне да гази бабички с кеф.Сигурен съм че ще направи всичко възможно да избегне човека и едва ли ще спи спокойно ако го уцели, въпроса е че в някои страни закона е закон, без ама, освен в случаите когато.Пешеходеца няма работа на пътното платно освен на указаните места.Абсолютно съм за и пешеходците да си носят отговорността.Тука има светофар който пропуска пешеходците само когато нямат пресечна точка с автомобилите.И 99,99% го спазват.Рядкост е да видиш някой да пресича на червено човече.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Естествено че няма да тръгна да газя никой.Но,виж какъв хубав закон са измислили "хората",пешеходеца няма място на пътя,освен на обозначеното.Между другото който е ходил е забелязал колко са осветени пешеходните им пътеки и колко "спящи" полицай има и т.н и т.н... "благинки" за шофьорите.

Comment

Виж, каквито и глоби и закони да има у нас, съмнявам се че и шофьори и пешеходци ще се научат някога да ги спазват.Пък и аз всеки ден съм из града и не съм виждал полицаи от доста отдавна които да дебнат за нарушители.Дори сега мога да ти кажа къде стоят от поне 2 часа щото ги виждам.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Мисля че затвор,без право на обжалване за едните и почти сигурна смърт за другите,е достатъчно силен аргумент да внимават кой къде пресича и как пресича.

И така и така гледаме в законите на другите,колко от вас знаят че в цивизования свят,виновен е не този който те блъска от зад,а този който спре рязко или както сега е модерно да те изпревари,засече и ти тресне спирачките?

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                      Мисля че затвор,без право на обжалване за едните и почти сигурна смърт за другите,е достатъчно силен аргумент да внимават кой къде пресича и как пресича.

И така и така гледаме в законите на другите,колко от вас знаят че в цивизования свят,виновен е не този който те блъска от зад,а този който спре рязко или както сега е модерно да те изпревари,засече и ти тресне спирачките?
                      Кой цивилизован свят?
                      Това всичко, което пишеш е тъпотия.
                      Как ще наказвам със затвор един 10 годишен ученик бе. Нещо май не сме в час, а?
                      Еми, ако на улицата има болен човек, психично болен, или моментно загубил съзнание. Какво ще правиш, гази лука и бегай на тепетата. Не е сериозно това.
                      Никъде не става дума да не се търси отговорност от пешеходец, а става дума, че шофьорът, където и да кара, особено в града, трябва да е с 50 км в час и очите да са му на 10.

кола се кара с ГЛАВА, НЕ С таша...ци
                      К.М.

Comment

Аз имам един въпрос какво става ако недай си боже бутна някой пешеходец който е пресякъл ей тей посред някоя улица посредата и където няма нито пешеходна нито нищо кой е виновен като кажеш че аз си спазвам ограничения и всичко?
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Аз имам един въпрос какво става ако недай си боже бутна някой пешеходец който е пресякъл ей тей посред някоя улица посредата и където няма нито пешеходна нито нищо кой е виновен като кажеш че аз си спазвам ограничения и всичко?
                          Той е виновен на теория, но на практика е трудно да се каже има си органи, които ще се произнесат.
                          Но статистиката показва, че удар с 50 км/час с модерен автомобил, почти никога не завършва с фатален край.
                          Това ограничение не е случайно въведено.
                          Пак повтарям, никой не е против шофьорите, но ние трябва да сме тези, които внимават най-много.
                          К.М.

Comment

Дори и да си пиян и да караш хамър най-много да ти дадат условна присъда.
                            ...

Comment

Ще ти тежи на съвестта докато си жив - поне при мен е така.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Мисълта ми е друга, да не вземат да ми казват несъобразена скорост и такива и накрая мене да изкарат виновен?
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X