Първоначално публикувано от morfius
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Глоби за пешеходци
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеПрасчо е никой
Правилно...
То за законността на ограниченията вече му сипаха... ама ти направо го зарина с храна.
Считам Багера за коректен форумец и независимо, че аз съзнателно направих пропуск, признавам, че той е прав.
п.п. Свикнал съм когато си призная нещо всички чакали да ме хапят."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
В циганска Румъния,правото на пешеходеца е само и единствено на пешеходна пътека и пешеходен светофар.От там на сетне може да го мачкаш колко ти е кеф,шофьора вина няма,ама ако пък "събориш" някой на пешеходната пътека,наказанието почва от 5 години затвор,без право на обжалване.
Е те тва ако се приеме като закон и при нас,ае да видим дали баба Вуна ще припка като кобилка по кръстовището.И дали няма да се спира на пешеходната пътека,за да пропуснем пешеходеца.
Comment
-
Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщениеВ циганска Румъния,правото на пешеходеца е само и единствено на пешеходна пътека и пешеходен светофар.От там на сетне може да го мачкаш колко ти е кеф,шофьора вина няма,ама ако пък "събориш" някой на пешеходната пътека,наказанието почва от 5 години затвор,без право на обжалване.
Е те тва ако се приеме като закон и при нас,ае да видим дали баба Вуна ще припка като кобилка по кръстовището.И дали няма да се спира на пешеходната пътека,за да пропуснем пешеходеца."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеА, ако баба Вуна е бабата на митака от пловдив, на която е прилошало и бърза да стигне до болница, замаяна?
Comment
-
Митака от Пловдив няма да седне да гази бабички с кеф.Сигурен съм че ще направи всичко възможно да избегне човека и едва ли ще спи спокойно ако го уцели, въпроса е че в някои страни закона е закон, без ама, освен в случаите когато.Пешеходеца няма работа на пътното платно освен на указаните места.Абсолютно съм за и пешеходците да си носят отговорността.Тука има светофар който пропуска пешеходците само когато нямат пресечна точка с автомобилите.И 99,99% го спазват.Рядкост е да видиш някой да пресича на червено човече.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Виж, каквито и глоби и закони да има у нас, съмнявам се че и шофьори и пешеходци ще се научат някога да ги спазват.Пък и аз всеки ден съм из града и не съм виждал полицаи от доста отдавна които да дебнат за нарушители.Дори сега мога да ти кажа къде стоят от поне 2 часа щото ги виждам.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Мисля че затвор,без право на обжалване за едните и почти сигурна смърт за другите,е достатъчно силен аргумент да внимават кой къде пресича и как пресича.
И така и така гледаме в законите на другите,колко от вас знаят че в цивизования свят,виновен е не този който те блъска от зад,а този който спре рязко или както сега е модерно да те изпревари,засече и ти тресне спирачките?
Comment
-
Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщениеМисля че затвор,без право на обжалване за едните и почти сигурна смърт за другите,е достатъчно силен аргумент да внимават кой къде пресича и как пресича.
И така и така гледаме в законите на другите,колко от вас знаят че в цивизования свят,виновен е не този който те блъска от зад,а този който спре рязко или както сега е модерно да те изпревари,засече и ти тресне спирачките?
Това всичко, което пишеш е тъпотия.
Как ще наказвам със затвор един 10 годишен ученик бе. Нещо май не сме в час, а?
Еми, ако на улицата има болен човек, психично болен, или моментно загубил съзнание. Какво ще правиш, гази лука и бегай на тепетата. Не е сериозно това.
Никъде не става дума да не се търси отговорност от пешеходец, а става дума, че шофьорът, където и да кара, особено в града, трябва да е с 50 км в час и очите да са му на 10.
кола се кара с ГЛАВА, НЕ С таша...ци"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Аз имам един въпрос какво става ако недай си боже бутна някой пешеходец който е пресякъл ей тей посред някоя улица посредата и където няма нито пешеходна нито нищо кой е виновен като кажеш че аз си спазвам ограничения и всичко?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеАз имам един въпрос какво става ако недай си боже бутна някой пешеходец който е пресякъл ей тей посред някоя улица посредата и където няма нито пешеходна нито нищо кой е виновен като кажеш че аз си спазвам ограничения и всичко?
Но статистиката показва, че удар с 50 км/час с модерен автомобил, почти никога не завършва с фатален край.
Това ограничение не е случайно въведено.
Пак повтарям, никой не е против шофьорите, но ние трябва да сме тези, които внимават най-много."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеАз имам един въпрос какво става ако недай си боже бутна някой пешеходец който е пресякъл ей тей посред някоя улица посредата и където няма нито пешеходна нито нищо кой е виновен като кажеш че аз си спазвам ограничения и всичко?...
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеАз имам един въпрос какво става ако недай си боже бутна някой пешеходец който е пресякъл ей тей посред някоя улица посредата и където няма нито пешеходна нито нищо кой е виновен като кажеш че аз си спазвам ограничения и всичко?Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
Comment