Известие

Collapse
No announcement yet.

Първата руска резачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз не разбрах някой видя ли колата дето исках да ви покажа ???? Не ставаше дума за УАЗ или Нива или Лада , то за тея "коли" всички знаеме
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
      Аз не разбрах някой видя ли колата дето исках да ви покажа ???? Не ставаше дума за УАЗ или Нива или Лада , то за тея "коли" всички знаеме
      Аз я видях доста добре. И ти казах, че руснаците са най добрите при крадене на технологии. Откопирали от тук от там и сглобили туй чудо, но на фона на общото им автомобилостроене и опит в автомобилната индустрия, това ми е меко казано смешно.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
        Аз я видях доста добре. И ти казах, че руснаците са най добрите при крадене на технологии. Откопирали от тук от там и сглобили туй чудо, но на фона на общото им автомобилостроене и опит в автомобилната индустрия, това ми е меко казано смешно.
        По принцип Руссо-Балт е кола която се е произвеждала преди революцията и даже е побеждавала в някакви ралита. На мен лично не ми прилича на нито една от спортните коли които съм виждал . Естествено е по лесно да се договориш с AMG отколкото да се опитваш да правиш такъв двигател . При положение че най мошните коли които произвежда държавата ти са 1.6 литрови . А за взаимстване - кажи ми една марка която не взаимства технологии
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
          По принцип Руссо-Балт е кола която се е произвеждала преди революцията и даже е побеждавала в някакви ралита. На мен лично не ми прилича на нито една от спортните коли които съм виждал . Естествено е по лесно да се договориш с AMG отколкото да се опитваш да правиш такъв двигател . При положение че най мошните коли които произвежда държавата ти са 1.6 литрови . А за взаимстване - кажи ми една марка която не взаимства технологии
          Не става въпрос за взаимстване на технологии, разбира се че всички взаимстват, но можеш ли да кажеш например за немското автомобилостроене, че е копирало до такава степен, там са се раждали нещата, другото е в САЩ и то от емигрирали немци след втората световна (и преди това е имало разбира се). Общо казано разбира се, че има и други държави, които имат добри постижения, но трябва доста да се разрови човек. А руснаците след втората световна крадат едно към едно двигателите с вътрешно горене от германски концерн ако не се лъжа БМВ и го лепват по техните каруци. Не казвам нищо лошо за руснаците като цяло, а само за автомобилопроизводството им.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
            Не става въпрос за взаимстване на технологии, разбира се че всички взаимстват, но можеш ли да кажеш например за немското автомобилостроене, че е копирало до такава степен, там са се раждали нещата, другото е в САЩ и то от емигрирали немци след втората световна (и преди това е имало разбира се). Общо казано разбира се, че има и други държави, които имат добри постижения, но трябва доста да се разрови човек. А руснаците след втората световна крадат едно към едно двигателите с вътрешно горене от германски концерн ако не се лъжа БМВ и го лепват по техните каруци. Не казвам нищо лошо за руснаците като цяло, а само за автомобилопроизводството им.
            Те не крадат идеите, а изнасят целите поточни линии, първите модели Москвич са едно към едно БМВ.
            Има и мотори от тия линии но не помня как се казваха...
            А Лада до 2107 включително е 99% Фиат остатъка козметика по руски.
            Автомобилостроенето им е такова не защото не могат, имат брутални разработки, но изнасят не коли а революция, за това този род стоки остават със паравоенен статут - максимално опростено и функционално.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Е , че са майстори на копиране това е факт . Имаше даже един самолет ( дали беше американски свален в япония или нещо такова ) и пилота си беше оставил фотоапарат вътре . Та го бяха копирали и него със самолета . Москвича е копиран от БМВ до колкото знам.
              А за автомобилестроенето , мисля че проблема на ВАЗ е че го държи неподходящ човек , на който не му се инвестират пари в тази работа и предпочита да продава вече съществуващите модели в африка и страните от ОНД. Има и един друг момент . Ако руснака направи кола , която не отстъпва по нищо на мерцедес, то тази кола ще струва колкото мерцедеса . А чесно казано аз бих предпочел да карам мерцедес за 40к евро отколкото лада за тези пари.

И накрая ето ви една лада концепт дето според мене не съвпада размера на гумите с цялата кола :

http://www.youtube.com/watch?v=ZZ3ya...eature=related

Comment

Working...
              X