Известие

Collapse
No announcement yet.

Днешния крах на хубавите ми джантета

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Abarth
    Много мразят да плащат тия армеец,поне аз с такова впечатление останах,вече 2ри път
    Всички са така
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Абе там в надежда открих варианта,като ги прелиташ със 120+ няма проблеми не ги целиш
      Ами не си много прав - аз я минах с 110 и резултата беше плачевен.
      Имаше още един човек с пунто и той с две криви джанти. Жена ми викна 2...3 телевизии, но в неделя 9ч сутринта всички спяха и нито една не дойде.

А аз тогава имах голям късмет, защото бях с двете деца, жена ми и брат ми и добре че не катастрофирахме. Другото беше, че предния ден не ми станаха болтовете (бяха къси) за летните фжанти иначе щях тях да размажа.

П.П. Жалко, че изхвърлих по-смачканата джанта със скъсаната гума и запазих тази с здравата, която е в по-добро състояние. Тази обаче ще остане за дарението.

ALFA ROMEO 146 1.9JTD
      Fiat Punto 1.9JTD

Comment

Живея в района и тия "дупчици" ги заобикалям доста често.
        Съжалявам за колегата, много е неприятно...
        Мисля е крайно време автоклубовете (в това число нашия) да започнат да действат като коректив на безумията по пътищата ни.
        Акцията с "дарението" е добра идея, готов съм да се включа и аз със 20 лева.
        Но според мен не трябва да поставяме акцента само върху дупките, а да гледаме по глобално.
        - Дупки - запълване нощем на опасните такива (стига са пестили от стотинки за нощен труд - тия "дупчици" могат да ги запълнят за една нощ) и маркиране/сигнализация на опасните такива.
        - Маркировка и пътни знаци (липсваща маркировка на пътя, немаркиран легнали полицаи, безумни знаци и "забравени ограничения", както и маркиране на опасни участъци - като тоя в който се е нахендрил колегата)
        - Премахване на очевадно вредните секционни светофари (добър пример е К. Величков, в един голям участък от него ако искаш да се движиш по правилник трябва да правиш слаломи от лента в лента при задръстване, друг пример е бул. България на който левите завои се правят с блокиране на лента за движение направо и т.н.)
        - Паркиране, крайно време е общината да спре само да лапа от сините зони, платените паркинги и данъците и да започне да строи многоетажни паркинги (добри места за това са 2 та канала например).
        Идеи много, но се надявам да започнем да ги реализираме, а не просто да чешем пръсти.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от 1115
          Първоначално публикувано от Raddo
          Ето и аз къде паднах миналата година и размазах две джанти.
          Това е под моста на Надежда.
          Подобна има на бул. Рожен точно преди надлез Надежда ако се идва от Илиянци и се пада в една сянка... Ако човек не я знае резултата е ясен...

А... той колегата "1115" я е снимал...
          Абе там в надежда открих варианта,като ги прелиташ със 120+ няма проблеми не ги целиш
          Повярвай ми и това не е решение, ето резултата от подобна тактика ... същата дупка е причината, след това има едни бетонени стени отстрани иии натам ви става ясно !
          ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

колега nastybg,
            нещо си объркал цитата.

Първоначално публикувано от nastybg
            Първоначално публикувано от 1115
            Първоначално публикувано от Raddo
            Ето и аз къде паднах миналата година и размазах две джанти.
            Това е под моста на Надежда.
            Подобна има на бул. Рожен точно преди надлез Надежда ако се идва от Илиянци и се пада в една сянка... Ако човек не я знае резултата е ясен...

А... той колегата "1115" я е снимал...
            Повярвай ми и това не е решение, ето резултата от подобна тактика ... същата дупка е причината, след това има едни бетонени стени отстрани иии натам ви става ясно !

ALFA ROMEO 146 1.9JTD
            Fiat Punto 1.9JTD

Comment

И аз преди 3 месеца спуках две гуми, след като попаднах на безумните дупки на изхода на Асп. мост в посока Варна. Бяха около 4-5 на брой и ситуацията беше такава, че да избегнеш едната се фърляш в другата. Освен двете спукани гуми 3тата ми излезе с цицина + 3 криви джанти. Общата равносметка беше 200 лева гуми + 45 лева изправяне на джанти.

Въпросът ми е следният - какви са ми правата в такава ситуация ??
              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от pinko
                Първоначално публикувано от Коки
                Първоначално публикувано от koolio
                Колеги- ДЕЛА, ДЕЛА И ПАК ДЕЛА!!! Ако всеки, който е пострадал от немарливост на общината заведе иск, няма начин да не обърнат внимание!
                Мамка му, трябва да се направи нещо като правна клиника за пострадали шофьори! Случаят не е никак сложен от правна гледна точка, само трябва исковете да станат МАСОВИ!!!
                Сега, доакто имам повече свободно време, обещавам да направя нещо по въпроса!
                Не е толкова просто, колега. Като си застрахован, застрахователят встъпва в правата ти и само той може да подава искове. Дали го правят не знам, но

май по-добър ефект ще има идеята на Венци - да се дарят публично счупените джанти, барабар със спуканите гуми И това да гонаправим обаче като клуб - нали затова сме организация Да покажем, че има гражданско общество, може и други автоклубове да привлечем. Може да съберем пари за нови джанти на Мъри, ако той е съгласен, и да предприемем нещо такова.

Доколкото следя кариерата на генерала, откакто влезе в политиката, смятам, че много по- ще го заболи от удар по имиджа, отколкото от някакво си дело за 500 лв. И единственият начин да смекчи удара е да направи нещо по въпроса, за да покаже, че не само приказва.

Може и протестно шествие да се направи - докога ще търпим Бакшишите се вдигат за щяло и не щяло, защо ние един път да не излезем да си защитим правата
                Ми дайде да се организираме, аз съм навит. Те и без това джантите май не стават за изправяне.

От мен имате голямата публичност - ще се обадя в 24 ч., в 168 ч., там повечето репортери са ми приятели, ще излезе вероятно на първа страница. Ще пусна и репортаж със снимка на броя в Аутобилд.

Вие само се организирайте, от мен имате ПР-а и отразявено по медиите. Имам идея как да докарам и бТВ, те винаги откликват на такива работи.

Апропо - давам 20 лева за нови джанти на Мъри. Не е много, ама е от сърце. Още 20 човека да дадат по 20 лева и ще има за 2 нови джантета.

Аайде давайте и вие и да задвижваме нещата.

Това ще е една много добра акция, организирана от Клуб Алфа Ромео, и съм убеден, че даже и да не постигне кой знае какво, ще има сериозен отзвук.

Хубаво е обаче да се организира сериозно, от нашия клуб като юридическо лица, да се свържеме с пресслужбата на общината, евентуално могат да се привлекат и други клубове. Да се разпрати пресрилийз до различните медии, абе да има добра и стабилна организация, а не да го правиме урбулешката.

Все пак наближават избори и разните политикани с абмиции в момента са силно чувствителни.

Но трябва да се помисли и за точния момент - щото ако съвпадне с някой пореден скандал в МВР или пък с гласуването на вот на недоверие тази акция ще "потъне" в общата шумотевица.
                Давайте да се организираме
                sigpicex
                147Q2
                300bhp/606nm
                Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Само Мъри да каже дали е съгласен
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Мъри понеже минах по този път с бележка и после в КАТ, веднага се отваря една приказка че трябва де ти пишат акт защото това си било ПТП и т.н. Наложи се да почерпя "от сърце" та минах без акт и ми дадоха протокол. Отделно си е поне 30-40 минути писане. Ако има 4-5 човека преди теб си прави сметка за чакането. Аз се отказах първия ден и отидох на другия ден преди да отворят и минах втори.
                    sigpic
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD
                    Mazda CX-5

Comment

Пинко, много добре го каза! Нека Мъри си приключи разправиите със застрахователи и т.н. Аз също веднага съм готов да направя дарение за нови джанти. Мисля, че заглавие на първите страници на ежедневниците като "Член на Клуб Алфа Ромео България" подари счупени джанти на Б. Борисов" ще предизвика голем отзвук.
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci
                        Пинко, много добре го каза! Нека Мъри си приключи разправиите със застрахователи и т.н. Аз също веднага съм готов да направя дарение за нови джанти. Мисля, че заглавие на първите страници на ежедневниците като "Член на Клуб Алфа Ромео България" подари счупени джанти на Б. Борисов" ще предизвика голем отзвук.
                        Ама не може да се оправи със застрахователите, нали това говорим! Или "се оправя със застрахователите", което означава, че дава джантите на Армеец и не може да ги дари, или действаме по предложението за такава кампания. Или едното, или другото, не може и двете!

А кое от двете да се предприеме, зависи само от Мъри. Ние дадохме предложение (дотук като гледам вече около 5 човека са заявили желание да се включат с по 20 лв), но решението си е изцяло негово. Затова, нека изчакаме неговия отговор. Иначе, който има готовност да се включи с 20 лв - да казва, за да се преброим.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Ще му съберем парички (пак публично), а джантите отиват при кмета и после ще четем !
                          Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Ама айде некой да му звънне да се разбере с него.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

В петък нова крива джанта Предна лява...Външно има 2см кривина...За вътре незнам, но не е спаднала все още...Вече за 3 ти път ще изправям тази година Добре, че гумата май ще се окаже здрава и няма балон по нея...Че предните две бяха балонени

Утре ще снимам джантата...

Копката е тази до УНСС в посока НСА преди полицията...В събота бяха я запълнили, обаче сега пак е май открита

Съжалявам Мъри и за твоите перфектни жантета..
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

Аз онзи ден щях да остана без картер, заради една бабуна в лявата лента на Околомръсното.. Видях една 166 зад мен да се набира и аз айде след нея барабар Петко с мъжете и по едно време асфалта стана като хармоника и намалих, а пича пред мен изчезна. АД е!
                                sigpicex
                                147Q2
                                300bhp/606nm
                                Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Working...
                                X