Известие

Collapse
No announcement yet.

Зелена карта за Гърция ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Зелена карта за Гърция ?

Хора, ако искам да отида с колата до Гърция трябва ли ми "Зелена карта" или обикновената Гражданска отговорност покрива всичко откакто и ние сме европейци :P ?
    Alfa Romeo 146 JTD

Аз като ходих преди 2 седмици даже документите на колата не ми искаха.

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150+++hp
    EX = Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    EX = Alfa Romeo 155 1.8 8v TS

Comment

ок, мерси
      :P
      Alfa Romeo 146 JTD

Comment

Еми май нети трябва като сме в ЕС.И аз като минавам през гърция даже документите на колата нейскат карай няма страшно нети трябва,но ако излизаш в сърбия примерно ти трябва
        Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
        Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
        Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
        Mercedes Benz A170 CDI FL '01
        Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

въобще може да не те проверят или спрат дори

миналото лято ходих 5-6 пъти отиване и връщане, само единия път ме спряха и то защото бяхме 6 души в колата, та поискаха лични карти, ама за 1 минута и ни пуснаха...

за колата никакви документи допълнителни не ти трябват
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Ако те спре полиция може да ти поиска така че зелената карта е задьлжителна а на границата не искат.За 30лв.не си струва да трепериш
            0888515205

Comment

Миналото лято ходих, гърците ми искаха зелена карта, а нашите - пълномощно, щото колата не е на мое име.

Comment

е мене като ме спираха 2 пъти нищо не ми искаха, само книжката и документите на колата - дори не ми искаха и пълномощни и т.н. (колата не беше на мое име)
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Миналото лято са ти искали защотото още нени смятаха за пълноправни членове на ЕС ако непомниш даже гърците нени пускаха да минем...Обаче като си правиш зелена карта хората ти обясняват за кой страни се прави,мен ми казаха че ако неминавам през Сърбия за да стигна до Италия а си минавам през Гърция изобщо неми трябва зелената карта !
                  Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                  Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                  Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                  Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                  Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

: - )

Стига с този европейски съюз. Зелената карта важи за всички страни членки на споразумението зелена карта а не само за членките на европейския съюз. Ако не е издадена едновременно с гражданската отговорност се издава срещу 1,60 лв. и е задължително да се носи в чужбина
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Съвет колега-спазвай ограниченията, че ония страшно дерат.
                      АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                      FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Зелената карта си е абсолютно задължителна!!!

Това, че не ти я искат при някои проверки не значи, че не е задължителна.

Тежко ти и горко ако не дай си боже стане нещо и я нямаш...
                        sigpic
                        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Re: : - )

Първоначално публикувано от Alexanderbb
                          Стига с този европейски съюз. Зелената карта важи за всички страни членки на споразумението зелена карта а не само за членките на европейския съюз. Ако не е издадена едновременно с гражданската отговорност се издава срещу 1,60 лв. и е задължително да се носи в чужбина
                          напълно вярно, виж къде ти е ГО обади се на агента си и си вземи ЗК, задължително я носи с теб
                          sigpic
                          ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                          0889 636 093

Comment

направо ме вкарахте в тъча

е добре, тогава как не ми е потрябвала на мен и никой не ми е поискал ?
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev
                              направо ме вкарахте в тъча

е добре, тогава как не ми е потрябвала на мен и никой не ми е поискал ?

Ми и на мен до сега не са ми проверявали винетката, но ако случайно някой някога се сети нали се сещаш какво става а пък ако вземеш да се натресеш в някой ще ти е още по- забавно! Тогава със сигурност ще се сетят да ти я поискат!
                              Lexus IS200

Comment

Working...
                              X