Известие

Collapse
No announcement yet.

Зелена карта за Гърция ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    В Европа не ви трябва зелена карта! Тя е за извън Европа!
    Абе едно не мога да разбера: какъв е проблема да си носиш зелената карта - ще ти натежи ли? Пъхаш я в жабката и забравяш за грижите - нито яде, нито пие, нито тежи...

Наистина, зелената карта не е задължителна, но при ПТП се вкарваш в страхотен филм, поне в дълбоката провинция. Гръцките катаджии в Солун и Атина може и да са наясно, ама я да ви видя ако стане някой сакатлък в някое забравено от бога село - как ще обястиш на полунеграмотното селско ченге, дето не знае никакъв друг език освен гръцки, че според решение №ХХ на Европейския съюз не си длъжен да си носиш зелената карта? Със знаци ли? Или ще търсиш преводач?

Мен за толкова години в Гърция само един път са ме спирали за проверка на документите през 2008 г. и МИ ПОИСКАХА зелената карта - въпреки че нямат право. Ама на какъв език да им го обясня? Говоря само немски, английски, руски и малко латински. А гръцките катаджии обикновено знаят само гръцки.

Носете си зелената карта и не се циганете.
    Last edited by pinko; d.m.y г., 15:07.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
      Абе едно не мога да разбера: какъв е проблема да си носиш зелената карта - ще ти натежи ли? Пъхаш я в жабката и забравяш за грижите - нито яде, нито пие, нито тежи...

Наистина, зелената карта не е задължителна, но при ПТП се вкарваш в страхотен филм, поне в дълбоката провинция. Гръцките катаджии в Солун и Атина може и да са наясно, ама я да ви видя ако стане някой сакатлък в някое забравено от бога село - как ще обястиш на полунеграмотното селско ченге, дето не знае никакъв друг език освен гръцки, че според решение №ХХ на Европейския съюз не си длъжен да си носиш зелената карта? Със знаци ли? Или ще търсиш преводач?
      Аз лично звъна на mordohy и им давам на куките и се разправят те.А и в гърция си карат много добре хората,ако и който и от нас да е си кара добре няма да има проблеми.
      Mercedes W202 - 200kompressor 99'
      Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
      Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
        Аз лично звъна на mordohy и им давам на куките и се разправят те.А и в гърция си карат много добре хората,ако и който и от нас да е си кара добре няма да има проблеми.
        Не леж на тая,че си караш добре
        0888515205

Comment

Ами ако по някаква причина не можеш да се свържеш с него? Остави роуминга, с който ненужно се набутваш, ами си помисли за въпросната глоба от 500 евро и чак тогава разчитай на колегата Mordohy. Колкото и да е печен, не вярвам да ти я плати
          Така или иначе зелената карта си е включена в цената на гражданската при почти всички застрахователни компании, а в най-измекярските може да си доплатиш ако ще пътуваш, така че нищо не пречи да ви я разпечатат при сключването на полицата и толкова. Ако сте на разсрочено плащане, пак не пречи - просто се издава зелена карта със срок от 3 месеца например, и при всяка следваща вноска ви разпечатват нова.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Цялата работа с пътуването без полица,за да се спестят 20-30-50 лева ли е?
            Не разбирам каква е идеята,сериозно.
            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
              Ами ако по някаква причина не можеш да се свържеш с него? Остави роуминга, с който ненужно се набутваш, ами си помисли за въпросната глоба от 500 евро и чак тогава разчитай на колегата Mordohy. Колкото и да е печен, не вярвам да ти я плати
              Така или иначе зелената карта си е включена в цената на гражданската при почти всички застрахователни компании, а в най-измекярските може да си доплатиш ако ще пътуваш, така че нищо не пречи да ви я разпечатат при сключването на полицата и толкова. Ако сте на разсрочено плащане, пак не пречи - просто се издава зелена карта със срок от 3 месеца например, и при всяка следваща вноска ви разпечатват нова.
              Абсолютно вярно! Нищо не пречи човек като му се наложи да пътува да се обърне към застрахователя си и да си извади необходимата полица (която не е зелена карта), а е допълнение на гражданската отговорност. Защо трябва да се рискува с глоба от 500 евро за да се спестят между 20 и 50 лева? Или по стар български обичай ще сме евтини на брашно и скъпи на трици. Аз си си взимам полицата когато си сключвам гражданската и ми е спокойно на главата, че когато ми се наложи да пътувам документите ще са ми ОК и това няма да ми е на главата.
              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Та ето ме вече в българско.Мисля че няма смисъл от продължаването на тая дискусия.По мое мнение зелена карта не ви е нужна от гледната точка на това че сме в ЕС.Щом сме в ЕС знчи не ви трябва.Да не мислите,че някой италиянец ще си плаща зелени карти за всяка държава от ЕС през която ще мине?Или да кажем германец.Аз лично не вярвам.За тези които си мислят че са задължителни да си ги плащат.Щом плащаш кеш гражданската значи си платил нужното за да се движиш в ЕС.Сега остава да ми кажете че и винетка ви трябва за гръцко.Та мисля да не спорим вече всеки си има глава на раменете.

Comment

Зелена карта трябва за държавите извън ЕС(Сърбия, Турция, Македония и т.н).Тя играе ролята на застрахователната полица.За тези, в ЕС, самата полица е валидна.
                  + такова нещо като зелена карта само в България знам да има...
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Та ето ме вече в българско.Мисля че няма смисъл от продължаването на тая дискусия.По мое мнение зелена карта не ви е нужна от гледната точка на това че сме в ЕС.Щом сме в ЕС знчи не ви трябва.Да не мислите,че някой италиянец ще си плаща зелени карти за всяка държава от ЕС през която ще мине?Или да кажем германец.Аз лично не вярвам.За тези които си мислят че са задължителни да си ги плащат.Щом плащаш кеш гражданската значи си платил нужното за да се движиш в ЕС.Сега остава да ми кажете че и винетка ви трябва за гръцко.Та мисля да не спорим вече всеки си има глава на раменете.
                    Абе, деца млади и зелени, не разбрахте ли, че т.нар. сертификат "Зелена карта" ви е просто преведената на английски език полица ГО
                    И, че при почти всички застрахователи си влиза в цената на застраховката, без допълнително заплащане, просто трябва да ви я разпечатат?!?

Колегата Луд Канар, ако имаш ГО, примерно в Лев Инс, без зелена карта (с трийсетина лева надолу от базовата цена), принципно си нередовен, защото ако стане ПТП с твое участие извън територията на България освен, че трябва да платиш за превод и легализация на полицата си, след това от въпросната компания ще откажат да покрият щетите, които си причинил и подлежиш на евентуален съд, арест и т.н. приятни преживявания с гръцката правораздавателна система

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                    Зелена карта трябва за държавите извън ЕС(Сърбия, Турция, Македония и т.н).Тя играе ролята на застрахователната полица.За тези, в ЕС, самата полица е валидна.
                    + такова нещо като зелена карта само в България знам да има...
                    Сърбия, Македония и Хърватска са членове на европейското икономическо пространство и българските полици ГО си важат и за тяхната територия, като разбира се и за тях трябва да си носиш сертификата при евентулно ПТП, щото от чист шовинизъм във въпросните страни ще се направят, че не разбират кво пише на гражданската
                    Класическата зелена карта от времето преди да ни приемат в ЕС е необходима само за Турция, Албания и Босна и Херцеговина от балканските страни.

Споразумението "Зелена карта" е международно и обхваща всички европейски страни.
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

МинАли са покрай ЕЕА Сърбия, Македония и Хърватска, от мен да знаеш

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

МинАли са покрай ЕЕА Сърбия, Македония и Хърватска, от мен да знаеш
                        Пък от мен да знаеш, че са си баш там, щото съм застраховател и знам
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                          Пък от мен да знаеш, че са си баш там, щото съм застраховател и знам
                          Приятелю, нямаш си идея какво е ЕЕА

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Economic_Area

Ето, да четеш от Уикипедията и да се образоваш

OEM & Ventura Garage

Comment

Айде прекратявайте всички спорове,няма смисъл от тях.Да останем с добри чуства и да си пием бирата после на феста.

Comment

Приятелю, нямаш си идея какво е ЕЕА

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Economic_Area

Ето, да четеш от Уикипедията и да се образоваш
                              Много обичам самонадеяни младежи, които си мислят, че морето е до колене
                              Според диаграмата влизат в Съвета на Европа, само че по отношение покритието на застраховките имат същият статут като страна от ЕС. Неслучайно от 2007 можеше да се пътува само с лична карта през Хърватска, а от тази година и през Сърбия. Поинтересувай се при твоят застраховател, че да не плащаш като балък за пълноразмерна зелена карта, ако случайно имаш път с автомобил натам или да обикаляш като гламав през Румъния
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение

Мен за толкова години в Гърция само един път са ме спирали за проверка на документите през 2008 г. и МИ ПОИСКАХА зелената карта - въпреки че нямат право. Ама на какъв език да им го обясня? Говоря само немски, английски, руски и малко латински. А гръцките катаджии обикновено знаят само гръцки.

Носете си зелената карта и не се циганете.
                                Шефе, веднага докладвам и отговарям на тия по-долу!
                                Зелената карта няма да ми натежи, но аз съм българин и си имам моето национално достойнство.
                                И да я има, няма да им я дам.
                                Обикновенно, като съм на работа не си нося телефона, но като знам, че е някъде там адаша, си го нося. Нали съм му казал, че съм насреща!
                                И последно!
                                Правете си свестни застраховки, а не само за риба и кукуруза!
                                Щото после, задължително ще копате кукуруза!
                                Само за 45 дене де!
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X