Известие

Collapse
No announcement yet.

Зелена карта за Гърция ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
    Много обичам самонадеяни младежи, които си мислят, че морето е до колене
    Според диаграмата влизат в Съвета на Европа, само че по отношение покритието на застраховките имат същият статут като страна от ЕС. Неслучайно от 2007 можеше да се пътува само с лична карта през Хърватска, а от тази година и през Сърбия. Поинтересувай се при твоят застраховател, че да не плащаш като балък за пълноразмерна зелена карта, ако случайно имаш път с автомобил натам или да обикаляш като гламав през Румъния
    Със застраховка от Англия, например, ще минеш през Сърбия, ама друг път...

Европейската Икономическа Зона няма нищо общо със сърбите...Хърватите са кандидат-членове на Ес, почти приети, при тях е по-друга работа
    Last edited by Satanism; d.m.y г., 16:14.
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
      Абе ти явно не виждаш или се правиш, че не виждаш...има ли поне една диаграма, на която Сърбия да е оцветена в някакъв цвят освен сив-демек "никакви"?
      Със застраховка от Англия, например, ще минеш през Сърбия, ама друг път...

Европейската Икономическа Зона няма нищо общо със сърбите...Хърватите са кандидат-членове на Ес, почти приети, при тях е по-друга работа
      Не е лошо да се обърнеш към застрахователната си компания и да попиташ, поне при моята ГО важи и за въпросните страни (да не говорим, че от май месец насам в цената си влиза и пълноразмерна зелена карта вкл. за Турция, братската съветска страна и прочее), като знам със сигурност и за поне още няколко компании, които процедират по същият начин. Затова, не спори като дървен философ, а просто приеми фактите, когато ти ги съобщава човек занимаващ се с този род дейност
      И последно, предлагам ако някой от форума изгори с глоби и такси за превод и легализация заради липса на разпечатан сертификат към гражданската, да се обръща към колегата Mordohy за финансова компенсация, той е пич и ще плати глобите на всички
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ти си тоя, дето спори.Каза, че Сърбия и не знам кой още са членове на ЕИЗ, аз ти доказах-че не са, ти сега ми обясняваш за ГО и не знам какво...Нали така?
        Аз за зелена карта нищо не съм плащал, но не всяка застраховка, сключена в ЕС, важи за Сърбия и Македония

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          Ти си тоя, дето спори.Каза, че Сърбия и не знам кой още са членове на ЕИЗ, аз ти доказах-че не са, ти сега ми обясняваш за ГО и не знам какво...Нали така?
          Аз за зелена карта нищо не съм плащал, но не всяка застраховка, сключена в ЕС, важи за Сърбия и Македония
          Обяснявам за ГО, щото темата е за нея. Пак ти казвам, че повечето ЗК в България включват въпросните страни в покритието. Към коя компания ти е гражданската (може и на лично, да не го счетат за реклама)?
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Бе казах ли ви да спрете бе,как мислите да си пиеме бирата другата седмица?
            Mercedes W202 - 200kompressor 99'
            Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
            Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
              Бе казах ли ви да спрете бе,как мислите да си пиеме бирата другата седмица?
              Че ние не се караме, бе колега Наздраве!
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

за зелена карта

С 1 житейски пример белким съм полезен - 4 поредни години ходя в Гърция с кола, 2 пъти само са ме спирали (тия пограничните и то през 2007ма) и не ми искаха зелена карта още тогава. Сега въобще не си правя, на ГО пише какво е тя на английски и гръцкият полицай е длъжен да чете и да умува (зелената карта например също е на английски). Освен това кирилицата е официален език в ЕС. Ако някой се запъне, то би било продиктувано единствено от факта че понеже тука гражданската е 100 евро а в другите страни-членки - 500+, тамошните застрахователи се стремят да си пазят чергата.
                Докато миналия уикенд отидох в Македония, и 1вия им въпрос и на нашите, и на техните митничари, бе за зелена карта. Излязох от Македония към Албания - пак същото.
                Повечето от нас, когато си правим ГО, не питаме още тогава за зелена карта и дали струва нещо отгоре, а я правим в последствие (считай налага се да си заплащаме остатъчните вноски) а на някои ЗК тя се заплаща допълнително, за съжаление. Аз също съм плащал 30 лв допълнително за зелена карта - есента на 2008ма, към ЗК на един земеделски инвентар дето го закопчаха.
                Т.е. трябва да се прави разлика между членовете на Европейски съюз (които общо са като една голяма държава), и заобикалящия ги свят, където особено на Балканите, не е препоръчително да се преминава. Независимо кой бил почти член на ЕС, къде вече можело да се ходи само с лична карта и т.н. -там не е ЕС.
                Alfa 156 2.0 - ех,
                Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

С тая разлика, че по Европа за 500 евро(има и бая по-скъпи, но средно толкова) получаваш и каска в застраховката, а тук-не...обаче иначе са много устати застрахователите да мрънкат къде какво било )

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                  X