Известие

Collapse
No announcement yet.

Зелена карта за Гърция ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от acko88
    Миналото лято са ти искали защотото още нени смятаха за пълноправни членове на ЕС ако непомниш даже гърците нени пускаха да минем...Обаче като си правиш зелена карта хората ти обясняват за кой страни се прави,мен ми казаха че ако неминавам през Сърбия за да стигна до Италия а си минавам през Гърция изобщо неми трябва зелената карта !
    Абсоютно е така и аз като пътувах за италия през гърция само каране. Но Последният път като ходих през сърбия на границата питаха дали имаме въпросната карта, както и хътватите но там не са ни спирали за проверка. За страните членки на евро общността няма проблеми само газ!
    Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
    FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
    sigpic

Comment

Ако направиш ПТП и нямаш зелена карта немога да те измисля.Абсолютно задьлжителна е!!!
      0888515205

Comment

Първоначално публикувано от marian
        Ако направиш ПТП и нямаш зелена карта немога да те измисля.Абсолютно задьлжителна е!!!
        Съгласен съм
        Това, че на границата не са ти искали документи не означава, че трябва да си ги държиш вкъщи. Все едно да ходиш по улиците без лична карта...
        Или пък, докато шофираш да си държиш книжката у вас за по-сигурно, да не я изгубиш
        Недейте да карате без наличните документи у вас, особено в чужбина, далеч от дома. Ако ударите някоя скъпа трошка (да не става) последиците са големи. Лимитите на другите страни са по-високи, плащането е по-голямо, колите са по-скъпи... Закона е по-строг
        Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

Да вдигна една малко стара тема..
          Трябва да замина за чужбина сутринта,но нямам зелена карта.Гражданската ми е на разсрочено и агента ми обясни че трябва да платя всички вноски за да ми издаде картата.Това добре само че вече нито един застраховател не работи.Имали го положението да мина през Гърция без зелена карта или някъде по магистралата да си купя такава?Чух че имали такива зелени карти за по три дни и стрували около 30 лв.Това така ли е,или ще ме ......
          Ще се радвам ако някои запознат пише.Благодаря
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Айде някой да ми отговори
            Каква е разликата м/у зелена карта и гражданска отговорност
            п.с. говорите си за едно и също нещо с различни наименования!!!!...друг е въпроса дали е валидна за Европа, или става само да ходите на риба и събирате кукуруза у наше село с "Марчето"
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
              Стига с този европейски съюз. Зелената карта важи за всички страни членки на споразумението зелена карта а не само за членките на европейския съюз. Ако не е издадена едновременно с гражданската отговорност се издава срещу 1,60 лв. и е задължително да се носи в чужбина
              Зелената карта не е необходимо да се носи в страни от ЕС, включително и в Гърция, гражданската отговорност е достатъчен документ и е със същата тежест, а извън страни от ЕС е задължително да се носи.Тоест, както казва Боби, зелената карта е гражданската отговороност, но в рамките на ЕС е достатъчна стандарнтата полица, а извън ЕС не важи същия документ, а си требе зелена карта
              Друг въпрос е, че ако се натресеш в Гърция в някой грък и му извадиш документа на български...ще си имаш такива проблеми, докато се разбереш, че ще си извадиш 10 зелени карти следващия път...та от тази гледна точка е добре да си имаш зелената карта, тя поне е на английски
              Last edited by fred; d.m.y г., 09:22.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Зелена карта искат само при ПТП
                0888515205

Comment

Ако не си си извадил зелена карта при сключването на ГО,можеш в последствие да си извадиш срещу 24 лв (това е цената в повечето застрахователни компании).При някои компании зелената карта си е включена направо в цената,например при Български имоти и Армеец мисля,там просто ти я издават в срок до 1 седмица след сключването на ГО.Ако иска колегата да ми пише на ЛС ако нещо не му е ясно или мога да помогна с още нещо (от скоро съм застрахователен агент )
                  Alfa 145 1.4 ts

Comment

В ЛЕВ ИНС зелената карта е само 1.60лв., ако е на разсрочено плащане ГО се прави до когато си е вноската и така колкото пъти е нужно

В Булстрад също е базплатна влиза в цената

В ДЗИ е с доплащане в зависимост от кубатурата

Армеец влиза в цената

и т.н. вече конкретно, ако имате въпроси смело питайте затова са колегите и брокерите
                    sigpic
                    ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                    0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от Kontra Покажи съобщение
                      Хора, ако искам да отида с колата до Гърция трябва ли ми "Зелена карта" или обикновената Гражданска отговорност покрива всичко откакто и ние сме европейци :P ?
                      Колега вземи си извади една зелена карта да ти е мирна главата, пък византийците ако искат да те проверяват.
                      Alfa Romeo 156 1.8 TS'98

Comment

И сега последно трябва или нетрябва?
                        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщение
                          И сега последно трябва или нетрябва?
                          Принципно не,но ако направиш птп става проблем.
                          0888515205

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
                            Принципно не,но ако направиш птп става проблем.
                            Да се надяваме,че няма да има проблеми.Ако не Иво(MrX) да ме прощава.Може и да извадя една да си нямам проблеми.Мерси Маряне за отговоря.
                            Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                            Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                            Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Адаш, стига простотии!
                              Перманентно пиша за същото в различни теми.
                              Ако ме баннат модовете за спам, да знаете,че вие ще сте виновни.
                              Откакто влезнахме в ЕС, всички застраховки са валидни на територията на ЕС и това е идеята . Селянина с кукуруза и жигулката го оставете.
                              при ГТП е достатъчен кода на застраховката.
                              Ако някой се панира и не ще да се обади на нашего брата, който е декларирал, че ще помага в тая област, си е негов проблем!
                              В Европа не ви трябва зелена карта! Тя е за извън Европа!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                Адаш, стига простотии!
                                Перманентно пиша за същото в различни теми.
                                Ако ме баннат модовете за спам, да знаете,че вие ще сте виновни.
                                Откакто влезнахме в ЕС, всички застраховки са валидни на територията на ЕС и това е идеята . Селянина с кукуруза и жигулката го оставете.
                                при ГТП е достатъчен кода на застраховката.
                                Ако някой се панира и не ще да се обади на нашего брата, който е декларирал, че ще помага в тая област, си е негов проблем!
                                В Европа не ви трябва зелена карта! Тя е за извън Европа!
                                Напълно съгласен съм с теб, ама точно за Гърция послушайте, колегата Мариян! При възникване на ПТП в Гърция, ако нямаш ЗК полицията първо ти пише акт за 500евро, пък после се установяват възникналите щети между участниците в същото и как ще се оправат.
                                И за де се съмнявате в това, ще ви кажа, че го знам от гръцки катаджия!
                                Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                                Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                                Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Working...
                                X