Известие

Collapse
No announcement yet.

Вече взе да става кофти...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вече взе да става кофти...

Собственик съм на Алфа Ромео от 1 година и малко... Фен съм на марката от малък, а също така и на цялото италианско автомобилно производство.

Когато настъпи момента да взема моята алфа. Знаех какво исках. Знаех какво правех, знаех какво ще изпитам. Трудно се намери на фона на малкото коли в България от рода на Алфа Ромео... В последно време обаче марката взе да става все по масова и масова... Окей няма проблем. Хубаво ще имаме повече части и свестни сервизи?!?!

Какви са минусите. Цените определено започнаха да се повишават. Запонаха да се появяват и така наречените "пернишки селяни", но този път те карат Алфа Ромео.... В един момент заради по достъпната си цена и повечето коне много хора взеха да си купуват алфи... Разни селски гъзари разни манагали, които си мислят, че колите им по 103коня не яки бегачки слагат разни лепенки гърнете и един куп цигании.

Окей случва се. Все пак марката става масова. Неприятно, но факт.
    Обаче в един момента по пътищата се появяват все повече такива "пернишки селяни" с алфи, които карат неразумно и опасно заради това което им дава като усещане алфа ромео.

И сега нещо по конкретно. Аз съм от Севлиево. Малко градче с малко алфи. Живея в софия и уча 2години вече... Като фен на марката знаех колко коли имаше в Севлиево...Преди бяха 4 броя... 155 една 75 една 145 и една 33 ... . Обаче в последно време многоо се увеличи броя им. С това се увеличи и броя на точно "пернишки селяни". Запонаха се разни тунинзи...Гъзари пилят гуми и правят глупости по пътищата на Севлиево и региона... Резултатите са няколко сериозни катастрофи с алфа ромео... Сигурно това нямаше да ми прави впечатление, ако бяха гоуфове, но ето че ми прави...

Ето и катастрофата, която ме накара да се замисля и да изпиша един куп неща тук.

Собственика на колата решил да провери колко може да вдигне алфата. На път с неравности, копки, завой(наистна може да се вземе със 180км но не там е въпроса) и ограничение от 60км.

Резултата.. Успява да вдигне 180км. Алфа Ромео 155 1.8 ТС 8В С трима човека в колата. Шофьора губи управление и това е резултата. Пътниците... При завъртането и първата серия от търкаляне изхвърчат от колата, което може би ги е спасило. Малко потрошени и с наранявания, но живи... Шофьора като по чудо и той жив и се възтановява. Той оставя в колата през цялото време на катастрофата... Колата е поднесла ударила се и после много се е търкаляла... 180км са хубава скорост след която може доста време да продълижиш движението си

Ами това е. Просто искам да апелирам всички да започнат по-малко да се правят на рейцъри. Да карат по разумно и да не НАДЦЕНЯВАТ възможностите на автомобила. Независимо дали има хора в този форум които да спадат и от онази специална категория, която поставих в кавички.

Големи снимки от албума. Кликнете върху тях.
    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=244487

Написах тази тема, може би защото алфата е 155 същия цвят като моята. Да не говоря и колко хора ми звъняха да проверят дали съм окей, макар аз да бях в София, когато се е случила катастрофата. Може би това основно някак си ме притесни и привлече вниманието ми.

Това е. Темата може и да е тъпа, но това имах нужда да напиша
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

За жалост си прав колега. Навъдиха се много такива хора, който като се качат на Алфа и първата им работа е да дадат газ до ламарината.
    Стана ми кофти докато гледах снимките и четях поста ти /предишните ми 155-ци бяха точно такъв цвят и в момента едната я кара точно такова хлапе-тип ,,сливенски селянин"/.
    А тия хлапаци са извадили невероятен късмет и дано са си взели поука от цялата работа
    АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
    FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

За съжаление не са само пернишките селяни,ами ги има из цяла България.То и простия не е задалжително да кара АЛФА,и със трабант си остава глупак.

Comment

Първоначално публикувано от petrof
        За съжаление не са само пернишките селяни,ами ги има из цяла България.То и простия не е задалжително да кара АЛФА,и със трабант си остава глупак.
        да бе, ама с трабанта физически е невъзможно да дигне кой знае какви скорости та и е по-трудно да претрепи себе си и околните

а ианче за по-мощните коли важи това като цяло, не само за алфа, сега който земе кола над 140 коня е мега турбо шофер
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Вече адски смешно ми става като отворя форума, един ми разправя как алфистите били "друга порода", друг как алфите пък били станали прекалено много, от някъде се изцепи трети, че алфите били за едикакви си хора. Деба и кочините дет ги възхвалявате толко като космически кораби! После сектанти били тия във форума на алфа, коне с капаци били е много ясно като се зачете някой гост, че с такова впечатление ще остане. От друга страна човек който в един раздел споменава къф голем рацер бил, да ми пропагандира нормално каране в друга тема ми се види хипер смях ма кой ти обръща внимание! Много ми е радостно когато започнете да слагате хората под общ знаменател, без да знаете в повечето случаи за какво иде реч!

Comment

Първоначално публикувано от MrX
            Вече адски смешно ми става като отворя форума, един ми разправя как алфистите били "друга порода", друг как алфите пък били станали прекалено много, от някъде се изцепи трети, че алфите били за едикакви си хора. Деба и кочините дет ги възхвалявате толко като космически кораби! После сектанти били тия във форума на алфа, коне с капаци били е много ясно като се зачете някой гост, че с такова впечатление ще остане. От друга страна човек който в един раздел споменава къф голем рацер бил, да ми пропагандира нормално каране в друга тема ми се види хипер смях ма кой ти обръща внимание! Много ми е радостно когато започнете да слагате хората под общ знаменател, без да знаете в повечето случаи за какво иде реч!
            Нещо не разбрах...
            '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Нито колата има значение, нито от това дали си родум от Перник или някъди другаде. Важно е колко мозък носиш на раменете си! А и още повече като отговаряш за живота и на останалите хора, които ти се доверяват и се качват в колата. Потресен съм от тези снимки... Не съм си представял 155 в такова сестояние! Добре че са живи и здрави, но жалко че малко хора се повлияват от подобни гледки...
              155 2.0 TS 8V
              Fiat Tipo 1.1 fire
              Ducati Monster 620i

Comment

Първоначално публикувано от Hristo_156
                Нещо не разбрах...
                Прочети пак и ако не разбереш опитай пак да прочетеш...... май си в темата за "цвят" както казват хората!

Comment

Колегата MrX е от Перник и горните обобщения го засягат. По темата - алфите са коли като всички други и претенциите за уникалност и свръхелитарност и блабла и блаблабла са просто смешни.

Послепис: Визирам моделите след фиатската инвазия, за класическите Алфа Ромео бомбастики коментари няма да правя, не ми е в компетенцията, само ще кажа, че ми се ще да я имам
                  Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Не съм искал да убидя никой от Перник. Още повече, че имам доста познати от там. Просто го използвах като нарицателно. Така съм го сложил и в скоби за да не се приема в пряк смисъл. А преносно. Точно този стил на шофриане. Идиотски изпреварвания, засичания, каране в насрещното, минаване на червено и още куп простотии на пътя.

Също така. Тази група се увеличава, не заради друго, а защото алфа става по масова...Рядкост беше преди да видиш циганин с алфа, защото не е чувал за такава кола. Но сега всеки купил за по 3000лв. 150коня и се мисли за рейцър...

От друга страна човек който в един раздел споменава къф голем рацер бил, да ми пропагандира нормално каране в друга тема ми се види хипер смях ма кой ти обръща внимание!
                    Тази забележка е обърната към мен, за тези които не са разбрали. Но аз искам да кажа, ЧЕ твърдо не я приемам и НЕ Е ВЯРНА. Защото аз когато карам градско винаги си карам леко и според ограниченията. Когато карам извънградско винаги според ограничението и изключително внимателно. ЗА това и Севлиево-София ми е разход на алфата от 6,5литра/100км.

А за това, че колата ми често се ръчка... Ами ръчка се на определени за това местя. Вярно може пак да е незаконно, но се прави с мярка и в пълно съзнание и на ПОДХОДЯЩО място. За това не приемам забележката.

А ако има още някой засегнат моля да ме извини.
                    by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от KikoBo
                      Нито колата има значение, нито от това дали си родум от Перник или някъди другаде. Важно е колко мозък носиш на раменете си! А и още повече като отговаряш за живота и на останалите хора, които ти се доверяват и се качват в колата. Потресен съм от тези снимки... Не съм си представял 155 в такова сестояние! Добре че са живи и здрави, но жалко че малко хора се повлияват от подобни гледки...
                      Споделям.

В друга посока като гледам снимките на това дето е било кола, забелязвам че нещо май хич сме нямали гуми по време на опита за летене... та и техническата изправност е от доста голямо значение на тия наще над 10-12 годишни коли...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Hristo_156
                        Нещо не разбрах...

аз го разбрах и съм на същото мнение!

аз бях предупредил преди време, че ще стане така. Тъй наречените "голфаджии" и "перничани" ще сменят 2ката и кадета с 156 и 145. Съответно катастрофите с алфи ще се увеличат. А са огледайте се... До преди една година масово ги сменяха зверовете за браво . ще се поразровя и ще намеря темата..

а да не говориме че има много псевдо алфаджии дето се мислят за много чистокъвни.. no comment
                        по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Хайде сега Какво значи псевдо алфаджия и чистокръвен алфаджия? И още повече няма алфаджии има алфисти. На ...джии завършват феновете на едни други марки.
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от VFTI
                            Не съм искал да убидя никой от Перник. Още повече, че имам доста познати от там. Просто го използвах като нарицателно. Така съм го сложил и в скоби за да не се приема в пряк смисъл. А преносно. Точно този стил на шофриане. Идиотски изпреварвания, засичания, каране в насрещното, минаване на червено и още куп простотии на пътя.

Също така. Тази група се увеличава, не заради друго, а защото алфа става по масова...Рядкост беше преди да видиш циганин с алфа, защото не е чувал за такава кола. Но сега всеки купил за по 3000лв. 150коня и се мисли за рейцър...

От друга страна човек който в един раздел споменава къф голем рацер бил, да ми пропагандира нормално каране в друга тема ми се види хипер смях ма кой ти обръща внимание!
                            Тази забележка е обърната към мен, за тези които не са разбрали. Но аз искам да кажа, ЧЕ твърдо не я приемам и НЕ Е ВЯРНА. Защото аз когато карам градско винаги си карам леко и според ограниченията. Когато карам извънградско винаги според ограничението и изключително внимателно. ЗА това и Севлиево-София ми е разход на алфата от 6,5литра/100км.

А за това, че колата ми често се ръчка... Ами ръчка се на определени за това местя. Вярно може пак да е незаконно, но се прави с мярка и в пълно съзнание и на ПОДХОДЯЩО място. За това не приемам забележката.

А ако има още някой засегнат моля да ме извини.
                            .,..не съм от засегнатите...но в друга тема разхода ти беше по 2...на това което си сътворил сега ...дори и спори с мен ....иначе не е лошо....да се стреснат уличните състезатели
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

А там дали случайно е пишело разход при шофиране Севлиево-София??? Или пишеше градско каране?

Иначе sa6o_roman има много право в думите ми и точно с такъв наклон започна и моята тема.

Аз нямам за цел да засегна никого от форума защото тук смятам, че сме само хора извън горепосочените категории
                              by RUBIG service

Comment

Working...
                              X