Известие

Collapse
No announcement yet.

Към колегите които спортуват

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Към колегите които спортуват

как да запо4на..Оказа се при пореден рутинен преглед 4е имам високо кръвно.При последвалите кардиограма и тестове на кръв за холестерол и триглицериди и т.н и т.н и т.н се оказа 4е са в нормата.Тоест са с добри показатели ,Та въпроса ми към колегите които спортуват е ще окаже ли благотворно влияние ако запо4на да посещавам фитнес салон и дали вдигането на тежести няма да влоши положението.Аз наистина нямам оплаквания и се 4увствам здрав,но???
    Диета разбира се съм я по4нал.И това е в общи линии което искам да знам.Сега съм ве4е на 42 но все още мога да играя с тежести например от лежанка около 70кг.Като младеж тренирах доста но и от доста време нищо не съм правил така 4е има ли смисъл въобще.
    Админа може да изтрие темата ако предцени знам 4е това не е здравен форум.но все пак съвет е добре да полу4а.Поздрави.
    Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

няма нужда да се мяташ директно в фитнеса . като за начало почни да ходиш повече . Почни с малко , като стигнеш да ходиш по час два на ден си екстра

Comment

колко ти е високо кръвното, и аз съм така, значи фитнеса не пречи, напротив с него се сваля и е добре, тренирай си смело, разбира се разумно отначало,,щом си тренирал знаеш как се почва, иначе ходенето е най-полезно, с две думи казано спорта е здраве
      sigpic
      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
      0889 636 093

Comment

леко съм несъгласен с колегата,
        ходенето е едно от най-добрите решения за начало - всякакви ЕСТЕСТВЕНИ движения. Фитнеса от друга страна се дели на няколко вида тренировки. ако се метнеш на много тежки и продължителни тренировки ще стане по-зле. леко, за тонус с нормални кила и нормални тежести е ок. хай-важното обаче в случая е храненето. един добър хранителен режим ще ти реши проблема постепенно. не се хвърляй на драстични диети тип половин муха на скара дневно!!! консултирай се със специалист. хранителен режим и леки тренировки за тонус и си екстра!
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Да запо4нах да ходя пове4е от известно време и ще продалжавам да го правя макар 4е се изкушавам като минавам като минавам край Алфата а бе не ми се по4ва да се тъп4а с химии лекарста и про4ие а колкото до замера на кръвното беше 180/90 но след минута втория беше ве4е 160/ 85 и накрая закова на 150/85 днес направих едно бягане ей така да се пробвам просто ами има надежда сякаш щом можах 3км ма беше зор

Comment

за високо кръвно, намали кафето и колата... дори избягвай НЕС кафе...

това е!
            Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent

това е!
              +това махни солта от храната и пий много,много вода(за да не задържаш такава )

Напиши ако искаш как се храниш,защото именно на храненето трябва да обърнеш най-голямо внимание
              Силовите тренировки повишават кръвното,екстремното кардио в твоят случай , също не е за препоръчване. По-скоро прави "козметични тренировки" за цялото тяло със символични тежести.Поне месец така,докато влезеш в ритъм.Фитнесът в разумните граници няма да ти навреди .Просто не се впускай да гониш силови постижения и да се надпреварваш с "хапчетата " в залата.
              п.п.
              bouncer...ти познаваш ли диетолог с познания в спортното хранене?'Щото аз не се сещам...освен разните гЮрута,които си продават "хранителните добавки" и /или производни
              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от pent

това е!
                [quote]
                a кафе без кофеин дали е безвредно,щото то май много неща ще се спират май май както изглежда

Comment

Колега мисля че темата е точно за тук! Ето от какво имаш нужда!

Виж Алфата ...

Comment

bouncer...ти познаваш ли диетолог с познания в спортното хранене?'Щото аз не се сещам...освен разните гЮрута,които си продават "хранителните добавки" и /или производни
                    ми аз не познавам ама ти май познаваш та даже и тренираш при него
                    Спайдърите в софия само хубави неща съм слушал за тях ама на моменти и те изтрещяват. сама знаеш че всеки който се е захванал сериозно с това или го е направил своя професия в един момент избушва кочината с много зоб или агресивни диети.
                    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Re: Към колегите които спортуват

От симптомите които казваш, а и както са отбелязали други колеги, е добре не толкова да вдигаш тежести, а да се движиш-пеша, с колело, а в залите повече наблягай на аеробни упражнение - колела, пътечки и т.н.Ако вдигаш е по добре с по леки тежести и повече повторения примерно 12-15, отколкото 7-8 пъти с по голяма тежест.
                      Колелото е добре, но според мен да не е бегач, а тип "планинско", да нямаш грижи с гумите.А ако е Алфа Ромео, още по добре
                      За храните, по малко сол, по малко мазнини /и растителни и животински/, нетлъсти меса и зелечуци.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от bouncer
                        ми аз не познавам ама ти май познаваш та даже и тренираш при него
                        Спайдърите в софия само хубави неща съм слушал за тях ама на моменти и те изтрещяват. сама знаеш че всеки който се е захванал сериозно с това или го е направил своя професия в един момент избушва кочината с много зоб или агресивни диети.
                        При мен е друга бира
                        За другото съм съгласна,затова трябва да се чете много(за предпочитане сериозни източници ) и мнооого да се мисли
                        В крайна сметка става дума за здравето ни !
                        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                        ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Re: Към колегите които спортуват

Първоначално публикувано от warbah
                          как да запо4на..
                          Като за начало виж какви боклуци ядеш и пиеш, колко Е-та има в храните който консумираш.......
                          Лошото е че човек винаги се сеща за здравето си когато то се разклати.....сигурно всеки ден по 2-3 пъти се израдвам на съдбата как ме е дарила с перфектно здраве, как за последните 20 години съм карал годишно само по две настинки, и как след като взех да следя какли лайна ям, и изобщо да обръщам повече внимание на това което вкарвам в устата си, вече и тия настинки ги нямам, и как единствените болки ми са от сърцето на емблемата на Алфа която е на предния капак, и от която все още не съм се отучил да се пазя, ми става едно такова драго и мило......не може да се каже че от 10 години водя активен спортен живот, сегиз тогиз карам по едно картинг състезание, и това ми е спорта от 4-5-6 години насам.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Всичко което бе изброено до тук + сваляне на наднормените килограми /ако има такива/ + ходене а по нататък и бягане.
                            След отказване от цигарите /преди 3 години, горе-долу/ качих доста килограми...а бе станах 106 + високо кръвно, другите показатели бяха както при теб....ако знаеш от тогава колко глад съм изгладувал и колко бягане падна /пада и до днес/ ....та накратко днес се радвам на кръвно налягане 120-130 на 80-85 + факта че съм 76 килограма....обаче 4 километра бягане всеки ден
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                              Всичко което бе изброено до тук + сваляне на наднормените килограми /ако има такива/ + ходене а по нататък и бягане.
                              След отказване от цигарите /преди 3 години, горе-долу/ качих доста килограми...а бе станах 106 + високо кръвно, другите показатели бяха както при теб....ако знаеш от тогава колко глад съм изгладувал и колко бягане падна /пада и до днес/ ....та накратко днес се радвам на кръвно налягане 120-130 на 80-85 + факта че съм 76 килограма....обаче 4 километра бягане всеки ден
                              [quote]

аз още ги пуша и въобще не знам как ще стане да ги откажа,
                              а килограмите са ми 80 при ръст 1.75 но има какво да се сваля поне още 5-6 кг.Ясно ще се бяга при всяка възможност и трябва да стане приоритет.

Comment

Working...
                              X