Известие

Collapse
No announcement yet.

Някой стар винар? А може и нов де :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой стар винар? А може и нов де :)

Колеги, има ли някой във форума, който се занимава с винарство НЕ за лично ползване, а за продажба?
    sigpic

Вируса прави вино и ракия в по-големи количества.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Ако виното е бутилирано с етикети и необходимата дукоментация за произход...обарни се към някоя верига магазини ..ако правилно съм те разбрал.... ..или искаш да купиш?
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Правилно си ме разбрал - искам да продавам, но преди това искам други неща, преди да стигна до продажбата
        sigpic

Comment

е питай де. Ся може и някой да знае (аз, вальо), но да не е професионалист и да не смее да се обади.
          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

То и аз НЕ съм професионалист, за това търсех професионална помощ, НО ще се радвам да чуя мненията на всеки желаещ да помогне
            sigpic

Comment

миналата година брандирахме бутилки от Вини Сливен ама през някаква агенция
              нямам си на идея каква беше

за големи тиражи ти снасят бутилки без никакъв етикет, но с изискване да пише всичките неща за тип, произход, ботилировач, регион, реколта и блаблатата на задния етикет
              мисля че го прави всеки производител

ако за подобно нещо питаш де
              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

заден, преден - а разбери кой кой е при кръгла бутилка

аз съм изчел 7-8 тома за винопроизводство, ама акъла ми с малко капацитет, та се не знае. Ако все пак споделиш, ше се пробвам да помогна - обещавам
                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                Roosevelt

Comment

От 30 до 50 декара лозе - памид, широка мелнишка, булгар и мерло, ако не се лъжа - идеята ми е да го изкореня и засадя със сортови лозички, като под сортови разбирам скъпи и елини сортове!
                  Качествен подбор на гроздето за висококачествено вино и остатъчен материал за продажба или производство на нискокачествен продукт
                  Малки серии от по едва няколко хиляди бутилки за продажба в страната или износ
                  sigpic

Comment

Съвсем сначале, харесва ми

Както предполагам се досещаш, за вида и сорта зависи най-вече от географски район, от конкретното място, от типа почва, от наклона и от няколко други неща.
                    Предупреждава - ако решиш да се занимаваш, темата е интересна и по някое време може да започнеш само за това да говориш

Та не е нужно да корениш старите. Щото сортовите лозички така или иначе не могат да оцелеят самички, заради болест по кореновата система, която май няма как да бъде избегната.
                    Направо, дай да направим една сбирка - аз, ти и онова алкохолно петно Вальо. Трябва да видя дали ще изровя литература да ти дам вкратце да прочетеш основни неща.

До колко имаш познание ти? Да не взема пък да ти обяснявам неща, които вече знаеш...

ае ентусиазирах се, заради това така разпокъсано пиша
                    Roosevelt

Comment

От както се помня обикалям из лозето, което и в момента си е напълно живо и действащо, ражда грозде, даже имам и вино в нас
                      Района е южен - с.Пиперица намиращо се на самата граница с Гърция.
                      Проблема е, че лозята не се гледат от едни и същи хора, т.е. тези между 30 и 50 декара са разпределени между 7 човека и кой го гледа, кой го дал под аренда, кой нито едното от двете.... за това мисля, дали няма да е по-добре да се изкорени и да се започне от нулата, или пък да се присаждат сортове
                      Мисълта ми е да направя малка винарна за лимитирани висококачествени серии вино, а е ясно, че с памид няма как да стане
                      sigpic

Comment

Викайте, ако ще декостирате. Предпочитам червено вино. Иначе, до колкото знам не е много добра идея да се изкоренява старото. Мога да питам баба ми и родата, те са по-запознати, аз съм по дегостацията. А там има слънце и виното ще е хубаво.
                        Alfa Romeo 145 1.9 JTD
                        http://bendidas.hit.bg/

Comment

Нямам за продажба, това сериозно.
                          А иначе:
                          Ахмак лозе копа, юнак вино пие :P
                          Аз съм винар, по пиенето де , па не съм и млад вече
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Предлагам ти да заложиш на местни сортове, всички произвеждат Каберне и Мерло и вината от тях не са лоши, но имат съществен недостатък - всички ги произвеждат, както се сещаш пазара е наситен, от друга страна ако търсиш вкуса на българина - заложи на местни сортове...Гъмза, Сторгозия, обаче българина не обича да плаща скъпо за добри вина, тъй че помисли за десертни сортове, толкова на юг би трябвало без проблеми да виреят Болгар, Мискет Хамбургски, Димят, Кардинал...
                            Обаче за мен истинското мългарско вино е Мавруд...заложи на него

Без претенцията да съм специалист, ето някои сортове които виреят у нас:Алиготе, Болгар, Брестовица, Букет, Гъмза, Димят, Дружба, Италия, Каберне Совиньон, Кардинал, Кондарев 6, Любимец, Мавруд, Мерло, Мечта, Мискет врачански, Мискет Кайлъшки, Мискет Отонел, Мискет Плевенски, Мискет Хамбургски, Мискет червен, Наслада, Палиери, Памид, Плевен, Ризлинг, Ризлинг Италиански, Ркацители, Рубин, Русалка, Русалка 3, Сензо, Совиньон, Сторгозия, Супер ран болгар, Тамянка, Хибрид Безсеменен VІ-4, Шардоне, Шевка, Широка мелнишка лоза, Юни блан, подложки – Шасла х Берландиери 41 Б
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

Чувал съм, че от Мавруд трудно се произвежда вино, получава се продукт със специфични фкусови качества или трябва да се смесва с друг сорт грозде
                              sigpic

Comment

Working...
                              X