Известие

Collapse
No announcement yet.

Трансформаторно масло и как действа на jtd

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
    темата е направо за тунинг&рейсинг.
    а зимата с бензин ли го месят маслото или на филии го мажат

аз на моето жтд друго освен нафта от 'надеждна' бензиностанция няма да сипя, не съм с чак толкова абстрактно мислене

само провери коко струва една дюза за жтд и да видим дали ше посмееш да сипеш после боза вместо гориво
    Не,с нож го режат на филии!!!Ти бате виждал ли си трансформаторно масло изобщо?Ами става за горене,както става и керосин!Ама след като предпочитате модерни и нови коли,моля!Те и без туй създават повече гайлета от старите,хахаха
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Доколкото аз знам не е лошо да се сипва във читава нафта по 1 или 2 литра на резервоар(но да кажеме веднъж годишно) с цел смазване.Така съм чувал ма не съм го правил.
      146 JTD-2000г.
      Punto 1.2

Comment

виждал съм А4 да го карат с трансформаторно масло+нафта
        тракаше повече и пушеше повечено на тях май изобщо не им пукаше.
        лично аз такова нещо няма да сипя в колата
        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
          Не,с нож го режат на филии!!!Ти бате виждал ли си трансформаторно масло изобщо?Ами става за горене,както става и керосин!Ама след като предпочитате модерни и нови коли,моля!Те и без туй създават повече гайлета от старите,хахаха
          Ясно е, че след като са петролни продукти, все ще горят някак си, но тука все пак става дума за визкозитет на горивото, за температури на горене и т.н., щото не го сипваш в печката за отопление
          Тука иде реч за това, да сипеш алтернативно гориво на 'модерен' дизел Доколко помпа-дюза е модерна технология в пълния смисъл на думата, също може да се обсъжда надълго и нашироко.
          Старите дизели си бачкат и на олио, и на други алхимии, но странно, че при комънрейлите те нещо не силно застъпени, въпреки че не са от вчера на пазара.
          Ти сам каза, че 'новите' създават повече ядове. Е защо тогава да дърпам дявола за опашката с трансформаторно масло?!
          Last edited by trustworthy; d.m.y г., 12:59.
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

А за добавянето на 2Т масло в нафтата, какво ще кажете.Примерно полусинтетично бездимно, съвремено 2Т масло.

Comment

Аз съм напълно съглсен с CODE , те и двутактовите машини трябва да се забранят вече , само може би за някой ретро модели да не е в сила това. На такъв дето кара на масло..... аве..
              Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
              Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Опел кадет 1,5 Д си върви без замисляне с трансформаторно масло и то откакто се помни, върви и с прекарано масло като само маслото се утаява и се прецежда старателно, пуши, но върви. Ако човека си има другар от енергото може той да го снабдява не е задължително да е крадено.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

На Фиат Мареа 2,4 ТД 125 магарета и се отрази страшно фатално, вече не става кола от това - всичко беше добре няколко месеца и после всичко на куп.
                  Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
                    пфф както и да е.важното е че никой явно не знае нищо по въпроса и избягвате от темата
                    Сипвам нафта само на Еко. Миналото лято, на път взе да ми свършва и заредих от Лукойл. После платих 500 лв за ремонт. Но ти си сипвай и кюмюр, ако искаш.

---------- Post added at 01:28 ---------- Previous post was at 01:25 ----------

Първоначално публикувано от robkobg Покажи съобщение
                    ...един литър трансформаторно масло е 2-3 по-скъпо от 1л дизел...
                    Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
                    значи маслото нормално че се дава поне с 1 лв под нафтата,защото е крадено...
                    Ами значи и нафтата ако е крадена, ще е още по-ефтина. Намери си крадци на нафта вместо крадци на масло и си готов
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Не ви разбирам от дизелите, но това е кощунство да се слагат такива чорби в резервоара - още малко и ще започне някой да слага мазнината от скарата.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                        На Фиат Мареа 2,4 ТД 125 магарета и се отрази страшно фатално, вече не става кола от това - всичко беше добре няколко месеца и после всичко на куп.
                        Кое по-точно и се отрази фатално?Карането на трансформаторно масло или добавянето на двутактово масло в горивото.Като казвам добавяне на 2Т масло има предвид пропорция 1:200 или 5 милилитра двутактово масло на 1 литър нафта.

Comment

Working...
                        X