Известие

Collapse
No announcement yet.

Чисто нова Алфа Ромео Заслужава ли си?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Gran_Turismo Покажи съобщение
    Добре де искам да попитам някой знае ли новата 149-ца как ще изглежда. Защото старата и форма 147-цата е просто отживелица и е малка и тясна вече направо изглежда като трабнтче в сравнение с новите модели от този клас като ФИАТ БРАВО И ЛАНЧИА ДЕЛТА! Ако и 149-цата е със същите размери като 147-цата за толкова сума пари не си заслужава въобще. Ако обаче е като Фиата и Ланчиата тогава става! За това Ви питам някой има ли си на представа въобще за какво става въпрос?
    Като имаш предвид, че всички Фиатове, Ланчи и Алфи от съответните класове се правят на една платформа и на практика са едни и същи коли, точно като Бравото и Делтата ще е.
    Колкото до Сфинкса, най-добре да си пише в Тойота форума, ако има такъв, тук вече разбрахме отдавна, че няма да си купи никога повече Алфа
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Ланчата е страшна, повече ми харесва от Бравото! Но много много ще си помисля дали си заслужава нова..., било то Алфа, Ланча ,Фиат, Тойота, Хюндай итн!
      Според мен най-разумния избор е 2-годишна кола с редовно попълвана сервизна книжка!
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Добре де искам да попитам някой знае ли новата 149-ца как ще изглежда. Защото старата и форма 147-цата е просто отживелица и е малка и тясна вече направо изглежда като трабнтче в сравнение с новите модели от този клас като ФИАТ БРАВО И ЛАНЧИА ДЕЛТА! Ако и 149-цата е със същите размери като 147-цата за толкова сума пари не си заслужава въобще. Ако обаче е като Фиата и Ланчиата тогава става! За това Ви питам някой има ли си на представа въобще за какво става въпрос?
        Ами колега изглежда така...
        Attached Files
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• пффф митко 2
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Ланчата е страшна, повече ми харесва от Бравото! Но много много ще си помисля дали си заслужава нова..., било то Алфа, Ланча ,Фиат, Тойота, Хюндай итн!
            Според мен най-разумния избор е 2-годишна кола с редовно попълвана сервизна книжка!
            Зависи от модела. 3 годишно Гранде Пунто върви около 6-7 000 евро в Германия, при положение, че чисто ново е около 10-11 000 евро. Алфа 159, която нова е 25-30 000, може да се намери 3 годишна за 10-12 000 евро, т.е. по-големите коли поевтиняват доста по-бързо и за тях има смисъл, но за малките...
            2014: Deutschland über alles

Comment

• обарках се, трийте го

Comment

Здравейте и привет на всички във Форума. Заслужава ли си във България човек да даде сума си пари за чисто нова Алфа Ромео, която ще се кара из градските и извънградските пътища във България?

Моето скромно мнение е, че ако си решил да я караш поне 10 години си струва да е нова иначе НЕ. Просто обеЗценката на Алфата е огромна а и много трудно се продава после.
                АЗ имах нова Алфа, после 3 годишна Тойота Авенсис и сега 5 годишна Е-класа. Да ти кажа раЗлика някаква огромна между Авенсис 2005година и Алфа 156 2004 година май няма, еднакво вървят, еднакво воЗят и еднакво се чупат. Това до 120.000км. Даже Алфата до 120.000 нищо не сам правил, а на Авенсиса се наложи да му сменя една букса дето скърцаше. Но при продажбата Тойотата е продадох За около 4 седмици и то на много добри пари, а Алфата вися 6 месеца и накрая трябваше да се проста с нея За смешни пари.
                За Мерцедеса не искам да кажа нищо, просто такава кола друга няма. Сигурно е проектирана За поне 50 години експлоатация. Да ти кажа, че стара струва колкото нов Авенсис или Алфа ти е ясно, но има и Защо. Досега проблеми с нея нямам никакви За напред ще видим.
                Е 220 ДИЗЕЛ Автоматик 2004година
                Last edited by petko; d.m.y г., 18:59.

Comment

• Първоначално публикувано от petko Покажи съобщение
                  Моето скромно мнение е, че ако си решил да я караш поне 10 години си струва да е нова иначе НЕ. Просто обеЗценката на Алфата е огромна а и много трудно се продава после.
                  АЗ имах нова Алфа, после 3 годишна Тойота Авенсис и сега 5 годишна Е-класа. Да ти кажа раЗлика някаква огромна между Авенсис 2005година и Алфа 156 2004 година май няма, еднакво вървят, еднакво воЗят и еднакво се чупат. Това до 120.000км. Даже Алфата до 120.000 нищо не сам правил, а на Авенсиса се наложи да му сменя една букса дето скърцаше. Но при продажбата Тойотата е продадох За около 4 седмици и то на много добри пари, а Алфата вися 6 месеца и накрая трябваше да се проста с нея За смешни пари.
                  За Мерцедеса не искам да кажа нищо, просто такава кола друга няма. Сигурно е проектирана За поне 50 години експлоатация. Да ти кажа, че стара струва колкото нов Авенсис или Алфа ти е ясно, но има и Защо. Досега проблеми с нея нямам никакви За напред ще видим.
                  Е 220 ДИЗЕЛ Автоматик 2004година
                  Не знам как са три годишните 159-ки - но имам наблюдения върху следващите коли (всички тези модели в момента когато ги купиш - те вече са загубили поне 20-30% от цената си ):
                  - Ягуар 4,2 л (серия 3) - взех го на старо, неизвестно колко километра - колата си вървеше просто идеално - проблем,че не могат да я обслужват нито в БГ нито в РФ.
                  - Ягуар 2,9 л. - нов - без коментари,
                  - Ровер 75 - на 6 години (но не са го управлявали) - никакви проблеми. (в момента е на 9 год.)
                  На всички тези коли съм сменял само консумативи (и не съм економисвал) и здраво каране.

Алфата е взех нова - никакви замечания и проблеми. Аз просто обичам колата ми да не се стреща толкова често на улиците.

Моето мнение е, че не бива да сравняваме разни коли - избора ни се формира от моментното финансово и душевно състояние.

Когато моята красавица мине 30 - 40 000 км и единственната ми работа е да наливам нафта и сменям консумативи - то това си е повече от супер кола.
                  Last edited by OgyG; d.m.y г., 20:14.
                  Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

• Ами да, ясно е, че всяка една кола губи цена като я купиш нова. Просто Алфата , а и не само тя, после доста трудно се продава. Иначе колата не е лоша. Бих я предпочел пред Опелда речел или Фолксваген, ако и ФВда се продава по лесно после.

Comment

• Първоначално публикувано от petko Покажи съобщение
                      Ами да, ясно е, че всяка една кола губи цена като я купиш нова. Просто Алфата , а и не само тя, после доста трудно се продава. Иначе колата не е лоша. Бих я предпочел пред Опелда речел или Фолксваген, ако и ФВда се продава по лесно после.
                      Явно, на мен орисията ми е такава - да си купувам коли дето после трудно се продават.

(Ровера е 70 000 км и вече 1 год не мога да го продам, а е идеално състояние)

Comment

• Аз, ако си взема чистак бърсак кола, бих я взел с всички възможни екстри, и НЕ БИХ я продал за жълти стотинки след това. Ще си я карам, до когато се слушаме и ще си остаряваме заеедно

FIAT Coupe 16VT

Comment

Аз, ако си взема чистак бърсак кола, бих я взел с всички възможни екстри, и НЕ БИХ я продал за жълти стотинки след това. Ще си я карам, до когато се слушаме и ще си остаряваме заеедно
                          колега така е по принцип си прав и аз съм на същото мнение а също и пред тази дилема нова или на 2-3год.но представи си изплащаш 5год и тъкмо е изплатиш и излезе някой нов модел който ти харесва много и изкаш да я смениш а в този момент ти можеш да вземеш 1 трета от парите които току що си изплатил.а иначе ако ще я караш поне 10год ок няма проблем но иначе и аз незнам.
                          Alfa romeo GTVex
                          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• Ако мислиш да я сменяш, взимаш 2-3 годишна кола на 1/3 или 1/2 от цената на новата! Това е по-мъдрото решение по принцип.

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                              колега така е по принцип си прав и аз съм на същото мнение а също и пред тази дилема нова или на 2-3год.но представи си изплащаш 5год и тъкмо е изплатиш и излезе някой нов модел който ти харесва много и изкаш да я смениш а в този момент ти можеш да вземеш 1 трета от парите които току що си изплатил.а иначе ако ще я караш поне 10год ок няма проблем но иначе и аз незнам.
                              Ако си взел новата кола от оф. дилера, можеш да я върнеш след 2 или 3 год (без да си я изплатил до краят) и да я смениш с нова и да продължиш да си плащаш вноските.
                              В ММ подтвърдиха, че и те така процедират.

Comment

Ако мислиш да я сменяш, взимаш 2-3 годишна кола на 1/3 или 1/2 от цената на новата! Това е по-мъдрото решение по принцип.
                                и аз май към това решение се ориентирам колега а изках да си поръчам ТИ но трябва да изръса едни 40х още отгоре за нова такава.а иначе втора употреба има вече 159 примерно.
                                колега ОГИ прав си но все плащаш така иначе тази опция си а има знам.пък и те алфа на 5год вадят нов модел така че тъкмо ще си я изплатил примерно.ако ще се кара само алфа то иначе не става.
                                Alfa romeo GTVex
                                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                                X